Home / Family  / Τρόποι για να οργανώνεις τον χρόνο της εβδομάδας σου όταν έχεις παιδιά

Τρόποι για να οργανώνεις τον χρόνο της εβδομάδας σου όταν έχεις παιδιά

Μέσα σε μία άκρως απαιτητική καθημερινότητα με παιδιά, συχνά νιώθεις ότι δεν ξέρεις πώς να οργανώσεις τον χρόνο σου. Μπορούμε να βοηθήσουμε!

 

Η καθημερινότητα στη σύγχρονη πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα απαιτητική και μας καλεί να δηλώνουμε συνεχώς την παρουσία μας. Αυτό, όπως είναι λογικό, μοιάζει να γιγαντώνεται όταν υπάρχουν παιδιά.στο προσκήνιο και πολλές φορές μας κάνει να θέλουμε να χτυπήσουμε το καμπανάκι του συναγερμού. Είναι αλήθεια ότι η φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού,.οι καθημερινές δραστηριότητες και η εύρεση ποιοτικού χρόνου, συχνά δημιουργούν δυσκολία στη δημιουργία μιας αρμονικής ισορροπίας.μεταξύ οικογενειακής, εργασιακής και προσωπικής ζωής. Παρακάτω, λοιπόν, σου έχουμε όλους εκείνους τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις τον χρόνο της εβδομάδας σου και θα κάνουν την κάθε μέρα πιο εύκολη και παραγωγική. Συνέχισε να διαβάζεις και βρες απλές προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής σου!

 

 
Ζήτα βοήθεια

Αν νιώθεις συνεχώς ότι η μέρα δε σου φτάνει και θα ήθελες να έχει περισσότερες ώρες,.τότε σε καλωσορίζουμε και επίσημα στο club των πιεσμένων γονέων και ελπίζουμε να βγεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται από αυτό. Η ζωή με παιδιά, ειδικά σε μικρότερες ηλικίες, είναι αρκετά ζόρικη και απαιτεί οργάνωση και πειθαρχία. Ταυτόχρονα, οφείλεις να είσαι αποτελεσματικός στην επαγγελματική σου ζωή και φυσικά να βρίσκεις χρόνο και για σένα.

 

Αν νιώθεις ότι όλα αυτά σε χαώνουν, μάλλον ήρθε η ώρα να ζητήσεις εξωτερική βοήθεια από κάποιον επαγγελματία,.είτε για τη φύλαξη των παιδιών, είτε για την τακτοποίηση του σπιτιού σου. Μίλησε λοιπόν με φίλους και γνωστούς και ίσως σου προτείνουν τον άνθρωπο που θα σου λύσει τα χέρια. Αν πάλι δεν μπορούν να σε βοηθήσουν, απευθύνσου σε αξιόπιστες πλατφόρμες, όπως είναι η Nannuka, και βρες αυτό που χρειάζεσαι.

 

οργάνωσε τον χρόνο σου

 

Δημιούργησε ένα πρόγραμμα

Η ύπαρξη ενός λεπτομερούς προγράμματος και η τήρησή του,.είναι τα στοιχεία που θα κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη. Μία καλή πρακτική είναι να προετοιμάζεις από πριν το πρόγραμμα της εβδομάδας και να ανατρέχεις σε αυτό τακτικά,.ώστε να μην αμελήσεις καμία υποχρέωση. Βάλε σε προτεραιότητα τις εργασίες που είναι απαραίτητο να γίνουν σύντομα και φυσικά μην ξεχνάς να είσαι ευέλικτος,.γιατί μπορεί να προστεθούν ή να αφαιρεθούν και άλλες υποχρεώσεις.

 

Γράψε λοιπόν το πρόγραμμά σου σε ένα ημερολόγιο ή βρες το κατάλληλο app,.όπως είναι το Evernote, και βάλε σε τάξη τη ζωή σου. Ίσως η αρχή είναι κάπως δύσκολη, αλλά σύντομα θα σου γίνει συνήθεια και δε θα μπορείς να φανταστείς τη μέρα σου χωρίς τη μικρή αυτή προετοιμασία.

 

τον χρόνο

 

Προετοίμασε τα γεύματα της εβδομάδας

Η οργάνωση είναι το παν, ειδικά σε απαιτητικές καταστάσεις που απαιτούν παραπάνω σχεδιασμό. Η προετοιμασία των καθημερινών πιάτων,.δε θα σου εξοικονομήσει μόνο αρκετό χρόνο, αλλά θα σε βοηθήσει και στην υιοθέτηση μιας πιο ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής. Αφιέρωσε, λοιπόν, λίγες ώρες και φτιάξε το εβδομαδιαίο μενού. Δες στα ντουλάπια σου ποια είναι τα υλικά που σου λείπουν και σημείωσέ τα στη λίστα του σούπερ μάρκετ.

 

Τα ταπεράκια και το ψυγείο είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι σε αυτή σου την προσπάθεια,.γι’ αυτό φρόντισε να τα έχεις οργανωμένα και καθαρά. Έχε υπόψη σου ότι καμία αρχή δεν είναι εύκολη,.συνεπώς ίσως αρχικά κουραστείς παραπάνω. Αλλά το σίγουρο είναι ότι με τις μέρες η διαδικασία θα γίνεται όλο και πιο απλή, μέχρι που θα σου γίνει συνήθεια.

 

Μοίρασε αρμοδιότητες

Αν νιώθεις ότι σε δυσκολεύουν οι καθημερινές υποχρεώσεις, τότε είναι πιθανό να έχεις αναλάβει παραπάνω πράγματα από ότι μπορείς να κάνεις σε μια μέρα. Είναι καιρός, λοιπόν, να αναθέσεις αρμοδιότητες σε όλα τα μέλη της οικογένειας και να χαρίσεις περισσότερο προσωπικό χρόνο σε σένα. Πέρα από τη δική σου εξυπηρέτηση και ξεκούραση, αυτή η στρατηγική προσφέρει και πολλά οφέλη στα παιδιά.

 

Αυτά λοιπόν μαθαίνουν να δεσμεύονται και είναι υπεύθυνα για την τήρηση μιας εργασίας. Λειτουργούν στο πλαίσιο μιας ομάδας με ισότιμα μέλη και αρχίζουν να σέβονται τις επιθυμίες του άλλου. Γνωρίζουν ότι κάθε πράξη έχει και ένα αντίτιμο, συνεπώς την επόμενη φορά που θα γεμίσουν το πάτωμα του δωματίου με κάθε λογής παιχνίδια, ξέρουν ότι είναι καθήκον τους να το καθαρίσουν.

 

 

Εκμεταλλεύσου τις δραστηριότητες των παιδιών

Ο χρόνος είναι αλήθεια ότι τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και οι ώρες περνούν χωρίς καν να προλάβεις να το αντιληφθείς. Υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές της ημέρας που μπορείς να αξιοποιήσεις κατάλληλα τον “νεκρό” χρόνο που δημιουργείται και να ολοκληρώσεις κάποιες εργασίες. Αυτό θα σε βοηθήσει να μειώσεις αισθητά τις υποχρεώσεις σου και θα ελαφρύνει το καθημερινό πρόγραμμα.

 

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πας τα παιδιά σε μία δραστηριότητα και θα τα περιμένεις να τελειώσουν, εκμεταλλεύσου αυτήν την αναμονή και κάνε κάποια ψώνια ή πλήρωσε τους λογαριασμούς online. Εννοείται βέβαια ότι μπορείς να προσφέρεις αυτήν την ώρα σε σένα και να επισκεφθείς για παράδειγμα το κομμωτήριο που τόσο καιρό αμελείς.

 

Από τα παραπάνω καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κάνεις την εβδομάδα σου πιο οργανωμένη και αποδοτική. Διάλεξε αυτούς που ταιριάζουν σε σένα και την οικογένειά σου και δες την καθημερινότητα να αποκτά νέα πνοή!

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?