BIC

Το BIC Cristal γίνεται φως από τον Mario Paroli

by Manto Koronakou
Ο Mario Paroli επαναπροσδιορίζει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αντικείμενα καθημερινής χρήσης παγκοσμίως, μεταμορφώνοντας το θρυλικό στυλό BIC Cristal σε ένα απρόσμενο φωτιστικό για τον ιταλικό οίκο Seletti.

Η BIC Lamp παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση Maison&Objet 2026 στο Παρίσι και αποδίδει με απόλυτη ακρίβεια τη χαρακτηριστική μορφή του στυλό, σε εντυπωσιακή κλίμακα 12:1. Το project δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την κυκλοφορία του BIC Cristal και αποτελεί φόρο τιμής στις παριζιάνικες ρίζες της εταιρείας που ίδρυσε ο Marcel Bich.

Κατασκευασμένο από προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, το φωτιστικό αναπαράγει την αισθητική και την υφή του αυθεντικού αντικειμένου, ενώ ενσωματώνει σύγχρονη τεχνολογία LED για αποδοτικό και λειτουργικό φωτισμό. Η επιμήκης σιλουέτα και οι διαφανείς λεπτομέρειες αναδεικνύουν τη χιουμοριστική και μνημονική προσέγγιση της Seletti, μετατρέποντας ένα απλό εργαλείο γραφής σε αντικείμενο design με πολιτισμικό συμβολισμό.

Η συλλογή χαρακτηρίζεται από έντονη pop διάθεση, επανερμηνεύοντας τη χρηστικότητα μέσα από ανατρεπτικές αναλογίες. Κάθε κομμάτι της BIC Lamp είναι εξοπλισμένο με LED φωτισμό, ενισχύοντας τον διάλογο ανάμεσα στη μνήμη και τη σύγχρονη τεχνολογία, ενώ διατίθεται στα τρία εμβληματικά χρώματα μελανιού, μαύρο, μπλε και κόκκινο, και κυκλοφορεί σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: επιδαπέδια, κρεμαστή και επιτοίχια.

Ενταγμένη στη συνολική εγκατάσταση της Seletti στη Maison&Objet – μαζί με τα concepts Seletti Papeterie και Seletti Market – η BIC Lamp λειτουργεί ως κεντρικό σύμβολο της δημιουργικής τόλμης και του πειραματικού πνεύματος του brand.

Ανακαλύψτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Seletti.

Διαβάστε επίσης: “Past Reveals Future” στη νέα Maison & Objet Paris

You may also like