Home / Cozyhome  / Architecture  / “The Hillorama Loft”: Up to the hill of high aesthetics

“The Hillorama Loft”: Up to the hill of high aesthetics

Tην αρχιτεκτονική μελέτη και τον σχεδιασμό του “The Hillorama Loft” στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε η αρχιτέκτονας Ιωάννα Νικολαΐδου.

Ο σχεδιασμός ολόκληρης της κατοικίας βασίστηκε σε απλές και λιτές γραμμές, με έντονο το στοιχείο του ξύλου,.να αναδεικνύει τη minimal αισθητική του χώρου. Την ενδιαφέρουσα ταυτότητα του “The Hillorama Loft”.συνθέτουν οι συνδυασμοί των υλικών, οι πλούσιες υφές, οι γήινες αποχρώσεις, οι οποίες διακόπτονται από έντονες λευκές.και σκούρες, οι κρυφοί φωτισμοί, αλλά και οι λεπτομέρειες στις οροφές με γραμμικούς φωτισμούς μαγνητικών ραγών.

 

 

Καθώς εισερχόμαστε στην κατοικία βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ενιαίο, open plan σκηνικό,.στο οποίο συνυπάρχουν αρμονικά το καθιστικό, η κουζίνα και ένας ενδιάμεσος συνδετικός χώρος με την τραπεζαρία. Δάπεδο πλακιδίου με όψη ξύλου αποδίδει ζεστασιά και άνεση. Στον ψηλοτάβανο χώρο, τα βλέμματα κεντρίζει η μαγνητική ράγα με ποικιλία φωτιστικών από spot, ψείρες και led,. η οποία διατρέχει περιμετρικά την οροφή, συνεχίζοντας και στην κάθετη επιφάνεια του τοίχου της τραπεζαρίας.

 

 

Ο χώρος του καθιστικού

Η ειδική κατασκευή του επίπλου της τηλεόρασης με τις κάθετες ξύλινες κολώνες υψωμένες μέχρι την οροφή, σε συνδυασμό με τις λευκές επιφάνειες κρυφών ντουλαπιών,.αποδίδουν στον χώρο μια βαθύτερη προοπτική ύψους και βάθους. Ο επιβλητικός -επίσης διπλού ύψους- τοίχος, με επένδυση σταμπωτής τεχνοτροπίας σε υφή rustic τούβλου γήινου τόνου, συμπληρώνει τις υφές, προσδίδοντας μεγαλοπρέπεια στον χώρο του καθιστικού.

 

Το καθιστικό διατηρεί οπτική επαφή με τον επάνω όροφο, χάρη στο εσωτερικό μπαλκόνι με τα γυάλινα στηθαία. Σε όλο τον χώρο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις καθετότητες, ώστε να τονιστεί ακόμη περισσότερο το διπλό ύψος του. Το φυσικό φως εισέρχεται άπλετο από τα μεγάλα ανοίγματα στους εξωτερικούς τοίχους,.τόσο στο ισόγειο όσο και στον όροφο, και διαχέεται ομοιόμορφα σε όλους τους χώρους.

 

 

Ο χώρος της κουζίνας

Στο ίδιο μοτίβο σχεδιασμού κινείται και η κουζίνα, η οποία διαχωρίζεται οπτικά από τον υπόλοιπο χώρο,.με την τοποθέτηση διαφορετικών πλακιδίων, σε υφή πατητής τσιμεντοκονίας γκρι απόχρωσης. Εδώ το ξύλο παίρνει θέση στο κεντρικό πάσο και στις εσωτερικές επιφάνειες του πάγκου προετοιμασίας,.σαν συνδετικό στοιχείο με τους υπόλοιπους χώρους, στους οποίους το ξύλινο στοιχείο είναι κυρίαρχο.

 

 

O χώρος του master bedroom

Στο master bedroom διατηρείται η σχεδιαστική συνοχή με τον ισόγειο χώρο. Ξύλινες επενδύσεις σε μορφή κάθετων κολώνων κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνολικής αισθητικής. Οι σκούρες και ανοιχτές αποχρώσεις του γκρι, οι υφές ξύλου.και οι δεσμίδες κρυφού φωτισμού δημιουργούν ένα μοναδικό οπτικό σύμπλεγμα.

 

Παιχνίδια όγκων δημιουργούνται με το επιβλητικό, καμπυλώδες κρεβάτι σε συνδυασμό με τον μεγάλο στρογγυλό καθρέφτη,.που “εκτοξεύει” την αισθητική, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του βάθους στον χώρο.

 

 

Δε θα μπορούσαμε να μη σταθούμε στις μαύρες, γυάλινες τζαμαρίες του dressing room, πάνω στις οποίες αντικατοπτρίζεται το φως από τις ιδιαίτερες φωτιστικές επιλογές του υπνοδωματίου.

 

 

Ο σχεδιασμός του παιδικού υπνοδωματίου βασίστηκε σε απαλούς τόνους του σάπιου μήλου και του λευκού. Λεπτομέρειες από στάμπες λουλουδιών και καρδιές αποδίδουν την ευαισθησία και την τρυφερότητα της παιδικής ηλικίας.

 

 

Στα δυο λουτρά κυριαρχούν υφές μαρμάρου, σε άκρως αντίθετες αποχρώσεις,.αφού στο λουτρό ισογείου κυριαρχούν οι σκούροι τόνοι του γκρι και του ξύλου, ενώ στο λουτρό του ορόφου λευκοί τόνοι μαρμάρου με καφέ ανταύγειες, που μπλέκονται με πινελιές μόκας και ξύλου. Και αυτοί οι χώροι “λούζονται” στο φως από τα μεγάλα ανοίγματα,.ενώ όλα τα είδη υγιεινής είναι χαρακτηριστικά δείγματα νέας τεχνολογίας και αισθητικής.

 

 

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσιρκινίδης

 

Credits

Αρχιτέκτονας: Ιωάννα Νικολαΐδου (Domus Ergo)

Τραπεζάκι, πολυθρόνα: Casa Vogue

Ειδικές κατασκευές, ξύλινες κολώνες, επενδύσεις τοίχου, έπιπλο tv, καθρέφτες, κομοδίνα, έπιπλα μπάνιου: Έπιπλα Νέα Γραμμή

Καναπέδες, καρέκλες τραπεζαρίας, σκαμπό, κρεβάτι: Tsiklioti

Κουζίνα: Tripani

Τζαμαρίες dressing room, καμπίνες λουτρών: PCA Pap Group

Διακοσμητικά: KARE, Design Plus

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath

})(jQuery)