Home / Beauty  / Soulrockers: “Το μακιγιάζ μπορεί να δώσει ζωή και φωνή σε όλα τα ιδανικά μας!”

Soulrockers: “Το μακιγιάζ μπορεί να δώσει ζωή και φωνή σε όλα τα ιδανικά μας!”

Το δημιουργικό δίδυμο των Soulrockers δίνει νέα διάσταση στην έννοια του μακιγιάζ, ως μια μορφή τέχνης, που εκφράζει ιδανικά και θέτει κοινωνικά ζητήματα.

 

Tο όνομά τους δηλώνει ακριβώς αυτά που πρεσβεύουν, αλλά και όσα θέλουν να αναδείξουν μέσα από τη δουλειά τους. Οι Soulrockers, Mάχη Σαρφάτη και Ελένη Οικονομάκου, είναι ένα δημιουργικό δίδυμο που ασχολείται με το make up και το hair styling. Mέσα από συνεργασίες με καταξιωμένους στυλίστες, φωτογράφους και art directors, δημιουργούν δυνατές εικόνες, δίνοντας μηνύματα και ξυπνώντας συναισθήματα. Όπως οι ίδιες λένε, το μακιγιάζ μπορεί να αγγίξει ή να αναδείξει την ψυχή κάποιου, δίνοντάς του την ευκαιρία να είναι ο εαυτός του. Ας γνωρίσουμε τον πολύχρωμο κόσμο τους!

 

Πότε ήρθατε σε επαφή με τον χώρο του beauty & makeup και πώς δημιουργήθηκε αυτό το δημιουργικό δίδυμο;

Κάθε μια από εμάς είχε τη δική της πορεία στον χώρο, η οποία πάει αρκετά πίσω στο παρελθόν, περίπου στις αρχές του 2000. Η πορεία αυτή περιλαμβάνει τηλεοπτικά προγράμματα, fashion shows, φωτογραφίσεις, μουσική και πολλά όμορφα πράγματα. Μέχρι που κάποια στιγμή οι δρόμοι μας συναντήθηκαν, όταν εργαστήκαμε και οι δύο για τη MAC. Εκεί είχαμε, επίσης, μια μακρά και πολύ γεμάτη πορεία, αφού παραμείναμε και οι δύο για περισσότερα από 13 χρόνια. Κάπου εκεί, από κοινού αποφασίσαμε ότι θέλαμε να εκφράσουμε ακόμα περισσότερο την καλλιτεχνική μας πλευρά και να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας. Έχοντας, λοιπόν, ίδια ματιά, αλλά και ίδιο πάθος για το μακιγιάζ, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και, εδώ και 6 μηνες, δημιουργήσαμε τους Soulrockers. Γενικά πιστεύουμε πολύ στη δύναμη της ομάδας και γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με ανθρώπους, που έχουν την ίδια οπτική με εμάς.

 

Στις δουλειές σας παρατηρούμε μια ιδιαίτερη, καλλιτεχνική προσέγγιση. Τι επιδιώκετε να εκφράσετε μέσα από το μακιγιάζ και πώς μπορεί αυτό να καταστεί μια μορφή τέχνης;

Γενικά, πιστεύουμε ότι το make up είναι κάτι παραπάνω από αυτό που θα σκεφτεί ο πολύς κόσμος. Θεωρούμε ότι είναι μια μορφή τέχνης, η οποία μπορεί να γίνει το μέσο που θα δώσει μηνύματα, θα ξυπνήσει συναισθήματα, αλλά και θα τοποθετηθεί σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

 

 

Το όνομά σας είναι Soulrockers. Πώς το μακιγιάζ μπορεί να αναδείξει την ψυχή κάποιου ή και να την αγγίξει;

Αρχικά, θα πρέπει να πούμε, όπως αναφέρουμε και στο ig account μας, ότι soulrocker είναι αυτός που ζει με την καρδιά του, με συμπόνια για όλους και κατέχει έναν επίμονο ενθουσιασμό για τη μουσική, τη ζωή και τον πλανήτη! Πιο απλά, όμως, το μακιγιάζ μπορεί να αγγίξει ή να αναδείξει την ψυχή κάποιου, δίνοντάς του την ευκαιρία να είναι ο εαυτός του, αλλά και να λειτουργήσει σαν το μέσο, για να τη δείξει ή ακόμα και να την ανακαλύψει.

 

 

Λίγα λόγια για το “The artful project”; Βλέπουμε ότι κάθε μορφή μακιγιάζ που περιλαμβάνει, έχει αναφορές σε γνωστά καλλιτεχνικά κινήματα. Πώς εμπνευστήκατε τη συγκεκριμένη ιδέα και τι επιθυμείτε να εκφράσετε;

Τα κινήματα ζωγραφικής πάντα αποτελούσαν έμπνευση για εμάς. Έτσι, θελήσαμε να εκφράσουμε μια πτυχή του εαυτού μας, παντρεύοντας τη ζωγραφική με το μακιγιάζ. Μέσα από αυτό επιθυμούμε να δείξουμε ότι δεν υπάρχουν όρια σε κάθε μορφή της τέχνης. Σε αυτό το project είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με έναν καταξιωμένο φωτογράφο, τον Πέτρο Σοφικίτη, ο οποίος ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το όραμά μας, αλλά και τη muah (Make up artist and hair) Στέλλα Δροσουλάκη.

 

Soulrockers

 

Στην περιγραφή του ig account σας αναφέρεστε στις έννοιες της συμπερίληψης και της κοινωνικής ισότητας. Πώς μπορεί το μακιγιάζ να γίνει «όπλο» για την επίτευξή τους;

Για εμάς αυτή είναι μια από τις βασικές μας αρχές και, μάλιστα, έχουμε ήδη έτοιμα στο μυαλό μας πολλά projects, τα οποία πρόκειται να πραγματοποιηθούν σύντομα, με σκοπό να δώσουν αυτό ακριβώς το μήνυμα. Το μακιγιάζ, όπως είπαμε και πάλι, είναι μια μορφή τέχνης, η οποία μπορεί να δώσει ζωή και φωνή σε όλα τα ιδανικά μας, αλλά και σε ό,τι μας προσδιορίζει. Επιλέγοντας να τονίσεις τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου, βρίσκεις τον τρόπο να αναδείξεις τη μοναδικότητά του.

 

 

Φαίνεται μέσα από τις δουλειές σας ότι αγαπάτε και στηρίζετε τα έντονα χρώματα στο μακιγιάζ. Ποιες είναι οι χρωματικές τάσεις της σεζόν, που είναι και οι αγαπημένες σας;

Δύο πολύ χαρακτηριστικές τάσεις της σεζόν είναι το fresh skin, αλλά και τα fluffy brows, που μας αρέσουν και τις δουλεύουμε πολύ. Όμως, σίγουρα, η πιο έντονη τάση για φέτος είναι τα δυνατά, χαρούμενα χρώματα. Ο λόγος, που αποτελεί την αγαπημένη μας τάση, είναι γιατί δίνει την αίσθηση της ανεμελιάς, της απελευθέρωσης και της χαράς. Αυτά είναι στοιχεία που όλοι έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη, μετά από μια περίοδο περιορισμών και καταπίεσης, λόγω διαφόρων καταστάσεων που συμβαίνουν στον πλανήτη, αλλά και του κορωνοϊού.

 

Soulrockers

 

Τι μπορεί να δείχνει το μακιγιάζ σε επίπεδο προσωπικότητας, π.χ από την επιλογή των χρωμάτων ή την εφαρμογή;

Το μακιγιάζ αντικατοπτρίζει, εκτός από τη διάθεση ή τη μόδα, σίγουρα την προσωπικότητα μιας γυναίκας. Συνήθως, τα έντονα δυνατά χρώματα φανερώνουν μια παρορμητική χαρούμενη διάθεση. Τα πιο ήπια, εσωστρέφεια ή σοβαρότητα. Το μαύρο ειναι πάντα ένα δυνατό μήνυμα. Μπορεί να σημαίνει σοβαρότητα, στιβαρότητα ή μια πιο dark goth διάθεση. Κι εκεί είναι που έρχεται και “κουμπώνει” η εφαρμογή. Καθαρές δυνατές γραμμές δείχνουν τάξη και ισορροπία, συχνά και αυστηρότητα. Αντιθέτως, τα smudged shapes δείχνουν, συνήθως, πιο αντισυμβατικές προσωπικότητες.

 

 

Ποιο είναι για εσάς το πιο διαχρονικό μακιγιάζ, που συνήθως ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες;

Μέσα στα χρόνια, αυτό που έχει φανεί ότι δίνει σταθερά μια elegant γοητεία και τονίζει τη θηλυκότητα, είναι το κόκκινο κραγιόν. Υπάρχει, άλλωστε, πάντα η ιδανική απόχρωση του κόκκινου για κάθε γυναίκα.

 

 

Ποια είναι τα beauty προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα νεσεσέρ, για ένα φυσικό καθημερινό look;

Μια bb cream –πάντα με δείκτη προστασίας- για καθαρό δέρμα είναι το πιο σημαντικό! Μάσκαρα για έντονο βλέμμα, ένα κραγιόν σε κρεμώδη ενυδατική σύνθεση ή gloss για τα χείλη, ώστε να δείχνουν ζουμερά, και ένα ρουζ κοντά στις φυσικές μας χρωματικές βάσεις, όπως ροδακινί ή μπεζ ροζ για φρέσκο αποτέλεσμα. Τέλος, δεν ξεχνάμε τα φρύδια! Για ένα καθημερινό look, συχνά επιλέγουμε μια μάσκαρα με χρώμα, για φυσικό γέμισμα.

 

 

Αν είχατε μία μόνο beauty συμβουλή;

Ανάδειξε τα φυσικά σου χαρακτηριστικά! Μην τα αλλοιώνεις! Είσαι όμορφη, γιατί είσαι μοναδική!

 

Τι περιλαμβάνουν τα επαγγελματικά σας σχέδια και ποιοι οι άμεσοι στόχοι των Soulrockers;

Στόχος των Soulrockers είναι να προσφέρουμε σε κάθε γυναίκα την ευκαιρία να κρατήσει τη δική της ταυτότητα. Να μην προσπαθεί μέσα από το μακιγιάζ να γίνει απαραίτητα, αυτό που τα πρότυπα ομορφιάς σήμερα υποδεικνύουν. Να τη βοηθήσουμε με τον πιο όμορφο τρόπο, να ανακαλύψει πόσο όμορφη και ξεχωριστή είναι! Το πιο βασικό είναι ότι απευθυνόμαστε σε ΟΛΟΥΣ!

Μέσα από τις εικόνες που θα δημιουργήσουμε, στοχεύουμε να περνάμε κάθε φορά κι ένα διαφορετικό μήνυμα. Να δημιουργούμε συναισθήματα και να εκφραζόμαστε δημιουργικά. Μπορεί εμείς να είμαστε ο πυρήνας των Soulrockers, αλλά το όνειρό μας είναι όλο αυτό να μεγαλώσει και οι Soulrockers να γίνουν μια μεγάλη ομάδα, η οποία θα αποτελείται από άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος!

 

ΙG Account: @soulrockersmakeup

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath