Home / Cozyhome  / Sneakers collage: Mια κατοικία με sporty vibes

Sneakers collage: Mια κατοικία με sporty vibes

Το studio CUT Architectures σχεδίασε την κατοικία “Sneakers collage” με έμπνευση από τα… πάνινα παπούτσια.

Σε αυτό το νέο σχεδιαστικό project οι CUT Architectures έδωσαν την ονομασία “Sneakers collage“, και όχι χωρίς λόγο. Η κατοικία βρίσκεται στο Vincennes και υπέστη αρκετές αλλαγές στην αρχική του έκδοση, αναφορικά με τις ανισότητες των όγκων και την πρόσβαση στο φως.

 

Ο νέος ιδιοκτήτης του, ένας εραστής των αθλημάτων και συλλέκτης αθλητικών παπουτσιών, αναζητούσε έναν χώρο διαβίωσης, που να μαρτυρά τις μεγάλες του αγάπες: τα πάνινα παπούτσια, την τέχνη και τα τυχερά παιχνίδια.

 

 

 

Για να ανταποκριθούν σε αυτήν την άτυπη προσωπικότητα, οι αρχιτέκτονες αναδιοργάνωσαν εντελώς τη δυναμική αυτού του σπιτιού. Δημιούργησαν αριστοτεχνικές προοπτικές και στοιχεία “τοτέμ”, που κινούνται μεταξύ της καλλιτεχνικής εγκατάστασης και της αρχιτεκτονικής χειρονομίας.

 

Τα πάνινα παπούτσια (sneakers) τους  καθοδηγήσαν για τα υλικά και τα χρώματα της κατοικίας.

 

 

 

 

Συνδεθείτε με κενό!

Η αρχική καοικία παρουσίαζε ανεξάρτητους χώρους διαβίωσης. Για να τους επανασυνδέσουν δημιούργησαν γραμμές που συνδέουν τις περιοχές με το φως ή το χρώμα.

 

Το ισόγειο και ο πρώτος  όροφος ήταν αρχικά δύο αποσυνδεδεμένοι χώροι, με πολύ άνισες δυνατότητες εκμετάλλευσης του διαστήματος και του φωτός.

 

Δημιουργήθηκε ένα μεγάλο άνοιγμα στο πλαίσιο της οροφής του ισογείου. Αυτό το άνοιγμα ντύθηκε με ένα αιωρούμενο δίχτυ ασφαλείας, που επιτρέπει έναν παιχνιδιάρικο διάλογο μεταξύ των δύο επιπέδων. Παράλληλα, επιτρέπει στο φως να εισέλθει και στο ισόγειο, από τα παράθυρα της οροφής.

 

Έτσι, έχουν δημιουργηθεί γωνιές ανάγνωσης, επέκταση του καθιστικού, χώρος παιχνιδιού, χώρος χαλάρωσης κ.ά.

 

 

Μια εντυπωσιακή ελικοειδής, διάτρητη σκάλα από πορτοκαλί λακαρισμένο, μεταλλικό φύλλο συνδέει τα δύο επίπεδα, ενώ χρησιμεύει ως υποστήριξη παρουσίασης της εντυπωσιακής συλλογής των αθλητικών παπουτσιών του ιδιοκτήτη. Είναι ορατή από όλα τα σαλόνια και στέκεται ως στοιχείο ταυτότητας του σπιτιού, ένα υποχρεωτικό πέρασμα.

 

 

Για την επέκταση της κουζίνας έχουν χρησιμοποιηθεί επιφάνειες Terrazzo. Το ίδιο υλικό έχει εφαρμοστεί και στο κεντρικό πάσο. Νeon και bold blue λεπτομέρειες αναδεικνύουν όγκους και τονίζουν τη μοναδικότητα των χώρων.

 

 

Ο κατακόρυφος κήπος στην παρακείμενη πρόσοψη, που βλέπει στα παράθυρα των δύο επιπέδων, προσφέρει πραγματική ανάσα δροσιάς. Τέλος, το αίθριο παρουσιάζεται ως τρίτος χώρος διαβίωσης, συνέχεια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

 

 

Όπως ένα ζευγάρι πάνινα παπούτσια με έντονα μοτίβα και χρώματα, αυτή η κατοικία μοιάζει με κολάζ γεωμετρικών στοιχείων, χρωμάτων και υλικών, που οδηγούν τελικά σε ένα συνεκτικό σύνολο.

 

Pictures © David Foessel

 

www.cut-architectures.com

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath

})(jQuery)