Ωτία με πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης

Μια συνταγή για γλυκό brunch από τον chef Ανδρέα Κλαυδιανό

by Cozyvibe Team

Για 80 τεμάχια || 20’ Προετοιμασία || 90-120’ Μαγείρεμα

 

cozyvibe_sipandbite_otia

 

Υλικά

ΖΥΜΗ

  • 4 αυγά
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 πρέζες αλάτι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • Επιπλέον αλεύρι, για το άνοιγμα του φύλλου

ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΛΙΟΥ

  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 125 γρ. μέλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 150 γρ. πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης
  • 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης, πούδρα

 

Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αναμειγνύουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα, κοσκινίζουμε και προσθέτουμε στο μίξερ. Με τα χέρια ή τον γάντζο του μίξερ, ζυμώνουμε το μείγμα. Συνεχίζουμε, ενσωματώνοντας σταδιακά στη ζύμη και το υπόλοιπο αλεύρι. Σχηματίζουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20’.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 40’. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε πάχος 1 εκατοστού και, στη συνέχεια, κόβουμε σε λωρίδες 2 εκατοστών. Κόβουμε κάθε λωρίδα σε ρόμβους μήκους 5 εκατοστών και κάνουμε τρύπα στη μέση με το μαχαίρι μας. Πιάνουμε τη μία άκρη και την περνάμε μέσα από την τρύπα, για να μοιάζει με αυτάκι.Τηγανίζουμε τα ωτία μας σε αρκετό καυτό λάδι, πιέζοντας και ανακατεύοντας με μία τρυπητή κουτάλα για περίπου 2’. Μόλις ροδίσουν, τα αφαιρούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3’.

 

Σερβίρουμε, περιχύνοντας τα ωτία με το σιρόπι και την πραλίνα και πασπαλίζοντας με το ξύσμα πορτοκαλιού και την πούδρα φιστικιού.

 

Food Photographer: Theodosis Georgiadis

Food Stylist: Stavroula Foutsa

You may also like