Home / Cozyhome  / Architecture  / Omarama: A space of light

Omarama: A space of light

Οι interior designers του γραφείου αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης NOA παρουσιάζουν το νέο project με τίτλο Omarama. Εμπνέονται από τις ταξιδιωτικές εμπειρίες της ιδιοκτήτριας αυτού του υπέροχου penthouse και προτείνουν έναν εσωτερικό σχεδιασμό που ακολουθεί την τροχιά του ήλιου!

 

 

Η μεταμόρφωση μιας γυμνής σοφίτας στο κέντρο του Ίνσμπρουκ σε ένα σπίτι ικανό να υποδεχθεί τις πολλές ιστορίες της πολυταξιδεμένης ιδιοκτήτριάς του ήταν ο στόχος του τελευταίου έργου που ανέλαβε το στούντιο αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης NOA. Η συναρπαστική εικοσαετής περιπλάνηση της ενοίκου σε Αγγλία, Σιγκαπούρη,. Νέα Ζηλανδία και πολλές άλλες χώρες και ένα διαμέρισμα τελευταίου ορόφου λουσμένο στο φως, με φόντο την επιβλητική σιλουέτα των. Άλπεων, έθεσαν τα θεμέλια για το έργο Omarama.

 

 

Καθορίζοντας το concept, οι interior designers ξεκίνησαν από την κάτοψη του διαμερίσματος, έναν τετράγωνο χώρο.135m2 με σκάλα που οδηγεί στη βεράντα του τελευταίου ορόφου. Δεδομένου του τρίπλευρου προσανατολισμού των μεγάλων παραθύρων και της δυνατότητας να διαδέχονται πολλές λειτουργίες η μία την άλλη σε έναν συνεχόμενο χώρο σε σχήμα U, το. NOA τακτοποίησε τους διαφορετικούς σταθμούς διαβίωσης σύμφωνα με την τροχιά του ήλιου.

 

 

 

Στα ανατολικά, το πρωινό φως φωτίζει την είσοδο, όπου υπάρχει επίσης ένας μικρός χώρος γραφείου, με έναν άνετο γωνιακό καναπέ να γίνεται επίκεντρο του καθιστικού.

Στα νότια, δύο ανεξάρτητα μπλοκ κουζίνας γεμίζουν τον χώρο, ενώ το ζεστό φως του ηλιοβασιλέματος απλώνεται πάνω από την τραπεζαρία, που βρίσκεται νοτιοδυτικά. Δύο υπνοδωμάτια στη δυτική πλευρά ολοκληρώνουν τη διάταξη. Έτσι, το φως γίνεται κεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού, κάτι το οποίο αποδεικνύει και η επιλογή του ονόματος του διαμερίσματος – .“Omarama” στη γλώσσα των Μαορί, του ιθαγενούς πληθυσμού της Νέας. Ζηλανδίας με τον οποίο ήρθε σε επαφή η ιδιοκτήτρια, σημαίνει “χώρος του φωτός”.

 

 

Η χρωματική παλέτα του εσωτερικού περιορίζεται στη βασική αντίθεση μαύρου και άσπρου, με το κίτρινο σαφράν να δίνει τον μοναδικό χρωματικό τόνο. Ομοίως, τα έπιπλα ακολουθούν μια καθαρή γεωμετρία. Το αποτέλεσμα είναι μια νηφάλια, κομψή ατμόσφαιρα με εμφανείς ασιατικές αναφορές, ειδικά στα φωτιστικά και την επένδυση από ξύλο βελανιδιάς.

Τα έπιπλα περιλαμβάνουν τον καναπέ Tufty-Time της.B&B Italia, τις μαύρες δερμάτινες καρέκλες από τη συλλογή.Era Chair της Living Divani, τις δερμάτινες καρέκλες nubuck σαφράν από τη συλλογή Gemma της Baxter, τις λάμπες. Paper Pendant από ρυζόχαρτο της vipp και τις λάμπες Hat από το Aromas del Campo. Οι επιφάνειες έρχονται σε αντίθεση. Μαύρος χαλαζίτης “Noirblanc” της. Antolini χρησιμοποιήθηκε για το πάνω μέρος της κουζίνας, το ντουλάπι του μπαρ και το τραπεζάκι του καφέ. Για την τραπεζαρία, οι σχεδιαστές επέλεξαν τον λευκό χαλαζίτη “Montblanc” της Favorita. Το λευκό επιστρέφει επίσης στις επιφάνειες των λουτρών, όπου τα πλακάκια από τη συλλογή.Flora της Botteganove αναπαράγουν μεγάλα πολυνησιακά φύλλα φοίνικα.

Τα τρία κωνικά ψάθινα καπέλα nón lá, η μεγάλη ινδική ζωγραφική στην τραπεζαρία και το άγαλμα από τη. Μιανμάρ του πολεμιστή με την ομπρέλα είναι οι τελευταίες πινελιές σε ένα διαμέρισμα που βλέπει πολύ πέρα από τα βουνά του Ίνσμπρουκ!

 

www.noa.network

Photos: Alex Filz 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin