Home / Cozyhome  / Architecture  / Oliva Ristorante: Taste the history!

Oliva Ristorante: Taste the history!

Oliva ristorante
Οι ελαιώνες ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο μέρος της φυσικής ιστορίας του νησιού της Κέρκυρας. Με αφορμή την πλούσια παρουσία τους στο νησί, οι Costas Gagos Architecture & Design μετέτρεψαν ένα παλιό ελαιοτριβείο στο Oliva Ristorante, ένα εστιατόριο στην όμορφη περιοχή Νησάκι, που παρασύρει κάθε επισκέπτη σε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων…

 

Κεντρικό άξονα σχεδιασμού για την υλοποίηση του εντυπωσιακού Oliva Ristorante αποτέλεσε το ελαιοτριβείο και η ιστορία του. Η ομάδα της Costas Gagos Architecture & Design συνέδεσε τα παραδοσιακά στοιχεία του με τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά και design trends, δίνοντας μία νέα πνοή στο μέρος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας μοντέρνος χώρος με ethnic και boho στοιχεία,.ένα εστιατόριο που αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος της Κέρκυρας.

 

 

Πέρα από το εκπληκτικό design και τις γευστικές επιλογές που προσφέρονται,.οι επισκέπτες του Oliva Ristorante ταξιδεύουν με την breathtaking θέα,.η οποία αναδείχθηκε χάρη στην έλλειψη μεγάλων και ογκωδών επεμβάσεων στον χώρο. Η φύση είναι πρωταγωνίστρια τόσο στον σχεδιασμό του κτιρίου, όσο και στο design του εσωτερικού του. Αυτό επιτεύχθηκε ακολουθώντας τη φυσική τοπογραφία του χώρου,.ο οποίος διαμορφώθηκε σε επίπεδα, ανάλογα με τις λειτουργίες και τις χρήσεις του εστιατορίου. Ο επισκέπτης, σε όποιο σημείο και αν βρίσκεται, έχει άμεση οπτική σχέση με τη θάλασσα,.ενώ παράλληλα το φυσικό τοπίο τον “αγκαλιάζει”.

 

 

Για να συνδεθούν ομαλά τα διαφορετικά επίπεδα, η ομάδα εμπνεύστηκε για ακόμη μια φορά από την εκκεντρική ταυτότητα του νησιού. Ένα από τα χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του Oliva Ristorante είναι οι εντυπωσιακές καμάρες που βρίσκονται παντού στο νησί και τα λαβυρινθώδη σοκάκια, στοιχεία που εντάχθηκαν υπέροχα στον σχεδιασμό.

 

 

Κυρίαρχο υλικό είναι η πέτρα, χάρη στην οποία ο χώρος εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό τοπίο, δημιουργώντας ένα σκηνικό απόλυτα αρμονικό και καλαίσθητο. Χρησιμοποιώντας υλικά με αναφορές στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όπως, claustra και ψάθα, τα οποία δένουν άψογα με την πέτρα, το ζητούμενο-πρόκληση του project γίνεται πραγματικότητα. Το παρελθόν του νησιού συναντάει τις μελλοντικές σελίδες που θα γράψει για την ιστορία του το εστιατόριο…

 

 

Και καθώς ο επισκέπτης παρασύρεται μέσα από το φυσικό τοπίο, νιώθει, ταυτόχρονα, και τη μέγιστη αίσθηση άνεσης, μέσα από τις τόσο πετυχημένες design επιλογές. Ιδιαίτερος φωτισμός, γήινες χρωματικές επιλογές -με την απόχρωση της ελιάς να κυριαρχεί- και cozy υφές καταφέρνουν να χαλαρώσουν και να γαληνέψουν όποιον βρίσκεται στο εστιατόριο.

 

 

Τη μοναδική εμπειρία ολοκληρώνουν τα γευστικά πιάτα, τα οποία αποτελούν μία εξελιγμένη ερμηνεία της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Οι γευστικές δημιουργίες προετοιμάζονται σε μία open plan κουζίνα, με προϊόντα υψηλής ποιότητας,.προσελκύοντας κάθε λάτρη του φαγητού απ’ όλο τον κόσμο.

 

 

Χωρίς υπερβολές, με συμμάχους τη φύση και το minimal but strong design, το Oliva Ristorante μάς καλεί να “γευτούμε” την ιστορία και την ταυτότητα της Κέρκυρας, σε έναν μαγικό καλοκαιρινό χώρο…

 

Credits:

Αρχιτεκτονική Mελέτη & Design: Costas Gagos Architecture & Design

 

Φωτογραφίες: Νίκος Μάμαλος

 

Έπιπλα: Enka Moisiadis

Καναπέδες – ειδικές κατασκευές: Sklivanitis

Φωτισμός: ΚΑΥΚΑΣ

Πετρώματα: Hellas Stones

Τζάμια: Μπάκολας Παναγιώτης

Δάπεδα – Σκέπαστρα: Σπύρος Πολύζος

 

christinamai@cozyhome.gr

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.