Home / Cozyhome  / Architecture  / Οι MVRDV architects υπογράφουν ένα νέο Bvlgari flagship store

Οι MVRDV architects υπογράφουν ένα νέο Bvlgari flagship store

MVRDV Bvlgari
Η Μπανγκόκ διαθέτει πλέον ένα flagship store Bvlgari, με μια πρόσοψη που φέρει την υπογραφή των πολυβραβευμένων MVRDV architects.

 

Το νέο flagship store της Bvlgari βρίσκεται στο πολυκατάστημα IconSiam -ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ασίας- και αποτελεί το δεύτερο σε μια σειρά προσόψεων που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV για το luxury brand, μετά από το κατάστημα της Κουάλα Λουμπούρ, που άνοιξε το 2018.

Το κατάστημα της Μπανγκόκ άνοιξε πέρυσι με ένα θεαματικό πάρτι και -τώρα που έχουν χαλαρώσει τα μέτρα του κορονοϊού στην Ταϊλάνδη- οι επισκέπτες μπορούν να το επισκεφτούν ξανά για τις αγορές τους.

 

Bvlgari c MVRDV

Photo credit: ©Ketsiree Wongwan – Photo courtesy of MVRDV

 

Classic meets contemporary

Το αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV ανέλαβε να επανασχεδιάσει τις προσόψεις των νέων καταστημάτων Bvlgari, προσθέτοντας μια σύγχρονη πινελιά στην κλασική εικόνα τους. Το ιταλικό brand είναι συνώνυμο της γοητείας και της δημιουργικότητας για περισσότερο από έναν αιώνα, αντλώντας έμπνευση από τη διαχρονική ομορφιά της ρωμαϊκής τέχνης.

Με αφετηρία αυτήν την κληρονομιά, τα σχέδια του MVRDV εμπνεύστηκαν από τις πύλες και τις ιδιαίτερες κορνίζες του πρώτου καταστήματος της Bvlgari στη Ρώμη, που βρίσκεται στη Via dei Condotti από το 1905.

Η φόρμα αυτής της κορνίζας έγινε το μοτίβο που ανέπτυξε ως κοινή συνισταμένη το MVRDV στις προσόψεις των καταστημάτων Bvlgari και αναπτύχθηκε σε μια ποικιλία συνδυασμών, επιτρέποντας στο αρχιτεκτονικό γραφείο να πειραματιστεί με ασύμμετρα μοτίβα και καινοτόμα υλικά.

 

Bvlgari a MVRDV Bvlgari e MVRDV

Photo credits: ©Ketsiree Wongwan – Photos courtesy of MVRDV

 
Golden elegance

Η κομψότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καταστήματος, το οποίο κατορθώνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα luxury brands που φιλοξενούνται στην πολυτελή αυτή γωνιά του εμπορικού κέντρου.

Για την πρόσοψη χρησιμοποιήθηκε ορείχαλκος σε συνδυασμό με διαφορετικούς τύπους γυαλιού, δίνοντας ένα χρυσό εφέ, που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου.

 

Bvlgari d MVRDV

Photo credit: ©Ketsiree Wongwan – Photo courtesy of MVRDV

 

Τα παράθυρα έχουν ποικίλα χρώματα και βαθμούς διαφάνειας. Στο ισόγειο, το διαφανές γυαλί δημιουργεί βιτρίνες, ενώ -στα δύο επάνω επίπεδα- τα αδιαφανή παράθυρα είναι στρατηγικά τοποθετημένα ώστε να διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα των VIP επισκεπτών.

Γύρω από κάθε παράθυρο, ο λεπτός φωτισμός τονίζει τα προϊόντα του καταστήματος και αναδεικνύει τα φόντα με το χαρακτηριστικό σαφράν χρώμα του οίκου Bvlgari.

 

Bvlgari b MVRDV

Photo credit: ©Ketsiree Wongwan – Photo courtesy of MVRDV

 

Με αυτό το σχέδιο, φέρνουμε μια ρωμαϊκή νότα ζωής στην Μπανγκόκ”, λέει ο ιδρυτής του MVRDV, Jacob van Rijs. “Εργαζόμαστε ταυτόχρονα σε πολλά καταστήματα Bvlgari, φροντίζοντας πάντα να χρησιμοποιούμε υλικά υψηλής ποιότητας, όπως η φυσική πέτρα, το βαμμένο γυαλί, ο χαλκός και ο χρυσός. Αν και όλα τα σχέδια θα είναι μοναδικά για την τοποθεσία τους, το καθένα θα έχει μια ξεχωριστή υπογραφή Bvlgari.”

 

Bvlgari f MVRDV

Photo credit: ©Ketsiree Wongwan – Photo courtesy of MVRDV

 

Το πρώτο Bvlgari flagship store με πρόσοψη σχεδιασμένη από το MVRDV άνοιξε στην Κουάλα Λουμπούρ το 2018. Εκείνος ο σχεδιασμός χρησιμοποίησε ως βασικό υλικό το σκυρόδεμα, που διασχίζεται από χρυσές διαφανείς “φλέβες” ρητίνης. Αυτό το υλικό προσομοιάζει με μάρμαρο, με τις “φλέβες” να φωτίζονται τη νύχτα και να αλλάζουν ριζικά όψη.

Νωρίτερα τον ίδιο χρόνο, κατά τη διάρκεια του Salone del Mobile, το MVRDV παρουσίασε μια εγκατάσταση για τον οίκο Bvlgari, η οποία μετέφρασε το γνωστό μοτίβο κλίμακας “Serpenti” σε ένα θολωτό δωμάτιο με καθρέφτες.

 

Credits
Project Name: Bvlgari Bangkok
Architect: MVRDV
Επικεφαλής αρχιτέκτων: Jacob van Rijs
Συνεργάτης αρχιτέκτων: Fokke Moerel
Design & Material Development Team: Aser Giménez Ortega, Simone Costa
Construction Phase Team: Aser Giménez Ortega, Simone Costa Concept
Design Team: Aser Giménez Ortega, Elien Deceuninck, Rico van de Gevel, Junxiang Zhang
Φωτογραφίες: © Ketsiree Wongwan
Copyright: MVRDV 2020 – (Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries, Frans de Witte, Fokke Moerel, Wenchian Shi, Jan Knikker)
Συνεργάτες:
Κατασκευαστής: Redwood Interior PTE LTD
Δομική έρευνα: ABT bv – E.H.J. ten Brincke

 

Κεντρική φωτογραφία: Photo credit: ©Ketsiree Wongwan – Photo courtesy of MVRDV

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin