Home / Lifestyle  / Marmarometry, μικρά αριστουργήματα από ελληνικό μάρμαρο

Marmarometry, μικρά αριστουργήματα από ελληνικό μάρμαρο

Marmarometry, μικρά αριστουργήματα από ελληνικό μάρμαρο
Marmarometry an ode to marble

Εμπνευσμένα από την Ιστορία και την Τέχνη της Αρχαίας Ελλάδας, με δεξιοτεχνικό σχεδιασμό και απαράμιλλη φινέτσα, τα μαρμάρινα κοσμήματα του brand Marmarometry, είναι συνώνυμα της υψηλής αισθητικής. Ανακαλύψτε το brand που εντυπωσιάζει με τα ιδιαίτερα κομψοτεχνήματα από ελληνικό μάρμαρο και τη σχεδιάστρια Ξένια Νεφέλη Βλάχου που έχει αφήσει το στίγμα της στον χώρο των κοσμημάτων.

Πότε και πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τον χώρο των κοσμημάτων;

Επαγγελματικά ξεκίνησα το 2009 με το πρώτο μου brand “Props” όπου χρησιμοποιούσα πρωτότυπα υλικά, όπως το neoprene και το εκτυπωμένο ξύλο. Ενώ εργαζόμουν σε εταιρείες μόδας παράλληλα έπαιρνα μέρος σε εκθέσεις κοσμήματος και είχα ήδη το δικό μου πελατολόγιο. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με τη δική μου επιχείρηση.

Γιατί επιλέξατε να δουλέψετε με το μάρμαρο; Τι ήταν αυτό που σας γοήτευσε στο συγκεκριμένο υλικό και ποιες είναι οι κύριες δυσκολίες του;

Το μάρμαρο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό, με μία μοναδική λάμψη. Το παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια έντονα ως αρχιτεκτονικό στοιχείο, όμως πολύ σημαντικός είναι ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στην ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας (και όχι μόνο), στην τέχνη και την αρχιτεκτονική. Έτσι αποφάσισα το 2015 να δημιουργήσω το brand “Marmarometry”, μετά από πολλές έρευνες και προσπάθειες να μετατρέψω σε κόσμημα το ελληνικό μάρμαρο. Ένα υλικό εύθραυστο και δύσκολο να δημιουργήσεις από αυτό πολύ μικρές επιφάνειες, αλλά πολύ όμορφο, σε γοητεύει μόλις μάθεις να το δουλεύεις και να βλέπεις πως μεταμορφώνεται είτε με την γλυπτική είτε με την ένωσή του με πολύτιμα μέταλλα και άλλους πολύτιμους λίθους.

Τα κοσμήματά σας έχουν ταξιδέψει πέραν των ελληνικών συνόρων από την Ευρώπη μέχρι και την Αυστραλία. Τι πιστεύετε πως τα κάνει μοναδικά και ξεχωριστά;

Αυτό που αγάπησε ο κόσμος στα Marmarometry είναι το ξεχωριστό τους υλικό, oι γεωμετρικές μινιμαλιστικές γραμμές των κοσμημάτων, το elegant ύφος τους και η διαχρονική τους αξία. Φορώντας ένα κόσμημα Marmarometry μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου ένα κομμάτι της Ελλάδας γνωρίζοντας ότι το καθένα είναι μοναδικό και δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ ίδιο διότι έχει δημιουργηθεί ένα φυσικό υλικό.

Ποια φιλοσοφία εκφράζουν τα κοσμήματά σας και σε ποιους απευθύνονται;

Σκοπός του brand είναι να υπενθυμίζει στον κόσμο ότι η καινοτομία και η μοναδικότητα είναι στις ρίζες και στην καρδιά των Ελλήνων. Με κάθε κόσμημα Marmarometry καλούμε τον κόσμο να υποστηρίξει την επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων στην γενέτειρά τους. Τα άτομα που επιλέγουν τα σχέδιά μου έχουν ένα ιδιαίτερο elegant στυλ, αγαπάνε τις minimal γραμμές, τους αρέσει η τέχνη, ενώ οι μεγαλύτεροι fans είναι σχεδιαστές, γραφίστες, διακοσμητές, αρχιτέκτονες!

Πως ορίζεται για εσάς η καλαισθησία;

Η απλότητα και η αρμονία.

Τι ετοιμάζετε αυτό το διάστημα;

Μέσα στην Άνοιξη θα είναι έτοιμο το νέο μας κατάστημα στην Αθήνα, οδό Πατρώου 8-10 και Μητροπόλεως, όπου μαζί με τον συνεργάτη μου και σχεδιαστή των κοσμημάτων “Lags Jewellery” Αλέξανδρο Λαγό, θα παρουσιάσουμε τις συλλογές μας, αλλά και κοσμήματα από άλλους αξιόλογους Έλληνες σχεδιαστές!

Q

Εκτός από το μάρμαρο, με γοητεύει: Η τέχνη και η αρχιτεκτονική

Fashion κανόνας που πάντα ακολουθώ: “Simplicity is the key note of all true elegance” Coco Chanel

Αγαπημένο fashion είδωλο: Jacqueline Kennedy Onassis

Αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός: Ιταλία

Ομορφιά για μένα είναι: Ένα λαμπερό αληθινό χαμόγελο συνδυασμένο με θετική αύρα και καλοσύνη.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μοναδικά κοσμήματα της Ξένιας Νεφέλης Βλάχου και του brand Marmarometry μπορείτε να βρείτε στο site marmarometry.co. Ακόμη, θα βρείτε τα κοσμήματα στα καταστήματα ΑLENIA στην Νάουσα της Πάρου και στην Αθήνα, και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επίσης στα πωλητήρια των μουσείων που συνεργάζεται το ΤΑΠ, θα βρείτε την Μarmarometry Museum Collection σχεδιασμένη αποκλειστικά γι αυτά, καθώς και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!