Home / Cozyhome  / London Design Festival, μια ξεχωριστή γιορτή του design!

London Design Festival, μια ξεχωριστή γιορτή του design!

London Design Festival 2023
Το London Design Festival αποτελεί μια μεγάλη γιορτή του design και πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Την 21η του διοργάνωση πρόκειται να πραγματοποιήσει το London Design Festival, λαμβάνοντας χώρα από τις 16 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου 2023. Σε διάστημα εννέα ημερών, οι Design Districts, οι Design Fairs και οι Partners θα φιλοξενήσουν πάνω από 300 εκδηλώσεις, με μοναδικά εκθέματα, εγκαταστάσεις, εργαστήρια και πολλά άλλα.

 

 

Από το Bankside στο Battersea, το Chelsea έως και το Dalston, καθιερωμένες γειτονιές και νέες Design Districts.θα αξιοποιήσουν το πνεύμα της κοινότητας, φέρνοντας κοντά διεθνή ταλέντα και τοπικούς δημιουργούς. Οι σχεδιαστές θα επιδείξουν τους τρόπους με τους οποίους επανεξετάζουν χώρους για να καλλιεργήσουν την ευημερία,.συνθέτοντας πρωτοποριακές τεχνολογία με παλαιά χειροτεχνία.και οικοδόμηση ενός πιο ηθικού μέλλοντος, μέσω νέων υλικών και κατασκευών.

 

Θα υπάρχουν 13 Design Districts στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ, η καθεμία με τη δική της μοναδική προσωπικότητα,.που αντικατοπτρίζει την τοπική κοινότητα, όπως οι Bankside Design District, Battersea Design District,.Brompton Design District, Chelsea Design District κ.ά.

 

Judi Archer Collection of cushions and footstool

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το London Design Festival διοργανώνει και εμπορικές εκθέσεις,.γνωστές ως Design Fairs (πρώην Design Destinations), που αποτελούν βασικούς χώρους συνάντησης σχεδιαστών, κατασκευαστών, αγοραστών. Δίνεται η ευκαιρία στους λάτρεις του σχεδιασμού να ανακαλύψουν νέες κυκλοφορίες προϊόντων και να ανακαλύψουν τις τρέχουσες τάσεις.

 

Poliform Wigmore Street Showroom – Henry Dining Table & Grace Chairs

 

Για το φετινό πρόγραμμα Συνεργατών, το Φεστιβάλ λανσάρει το Launch Pad,.μια πρωτοβουλία που στοχεύει να αναβαθμίσει σχεδιαστές και να δώσει τη δυνατότητα σε αναδυόμενους designers, πρόσφατους αποφοίτους,.φιλανθρωπικά ιδρύματα, μη κερδοσκοπικούς σκοπούς οργανισμών και μικρές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα,.δείχνοντας τη δουλειά τους.

 

London Design Fair

Το London Design Fair (πρώην Tent London), που θα λάβει χώρα από την 21η έως και τις 24 Σεπτεμβρίου,.αποτελεί πια για το Ηνωμένο Βασίλειο τη “βιτρίνα” για τον σχεδιασμό, τα design brands, τους κατασκευαστές,.τα περίπτερα και τις γκαλερί, επιστρέφοντας την καρδιά του λονδρέζικου design.στο εμβληματικό Truman Brewery στο Shoreditch Design Triangle.

 

London Design

Kiln Green Denby Blue Patch

 

H έκθεση θα γεμίσει από διεθνείς σχεδιαστές,.δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν ομιλίες παγκόσμιας κλάσης και διαδραστικά εργαστήρια,.να ανακαλύψουν αναδυόμενες τάσεις και να δουν εντυπωσιακές εγκαταστάσεις από διεθνή περίπτερα χωρών.όπως η Σουηδία, η Νότια Κορέα και η Ουκρανία.

 

Μεταξύ πολλών, εντύπωση θα προκαλέσει το “The Power of Colour”, μια καθηλωτική είσοδος που σχεδιάστηκε από το 2LG Studio σε συνεργασία με τον Lick, αλλά και το “Homes with a Heart”, σε επιμέλεια του στυλίστα, συγγραφέα και  συμβούλου Roddy Clarke σε συνεργασία με την κορυφαία επιχειρηματική κοινότητα Blue Patch, θέτοντας τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο.

 

 

Material Matters

Μετά από ένα επιτυχημένο ντεμπούτο πέρυσι, το “Material Matters” επιστρέφει στο Bargehouse, Oxo Tower Wharf από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2023. Η έκθεση θα περιλαμβάνει brands παγκόσμιας κλάσης, κατασκευαστές, σχεδιαστές και κατασκευαστές, ένα πρόγραμμα συνομιλιών, αλλά και εγκαταστάσεις που επικεντρώνονται στη σημασία των υλικών, στον σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική. Η Pearson Lloyd, που ιδρύθηκε από τους Luke Pearson και Tom Lloyd, είναι το σχεδιαστικό brand της χρονιάς για το 2023 και θα έχει μια αίθουσα αφιερωμένη στη δουλειά της.

 

Sub-Zero & Wolf appliances in situ

 

Ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα συνομιλιών θα περιλαμβάνει και τον διεθνούς φήμης σχεδιαστή Michael Young, μαζί με την επιστροφή των Negroni Talks. Επιπλέον, τα Wood Awards θα αποκαλύψουν τη λίστα τους για το 2023 στην gallery@oxo, δίπλα στο Bargehouse.

 

Φυσικά, όπως σε κάθε διοργάνωση μία σειρά στενών συνεργατών, όπως π.χ οι Carpenters Workshop Gallery, Stanley Picker Gallery, Vitra, Poliform UK, ARE YOU MAD και πολλοί ακόμα θα συμβάλλουν στη μεγάλη γιορτή του σχεδιασμού μέσα από τα δικά τους μοναδικά events.

 

 

Ανακαλύψτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φετινού London Design Festival εδώ

 

Κεντρική εικόνα: Molteni&C – ‘Cinnamon’ armchair, design by Naoto Fukasawa

 

All photos: London Design Festival.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath