Home / Cozyhome  / Liminal House: Ένα πολυτελές project από τη Lapitec

Liminal House: Ένα πολυτελές project από τη Lapitec

Το “Liminal House” στις ορεινές πλαγιές του Καναδά αποτελεί έργο του McLeod Bovell Studio και εστιάζει στη χρήση της πέτρας Lapitec.

Το ερμηνευτικό κλειδί του “Liminal House” περικλείεται στο όνομά του, μία δήλωση πρόθεσης που προαναγγέλλει ένα έργο ακριβές και χωρίς ρητορική.

 

Η πυροσυσσωματωμένη πέτρα έχει βρει εφαρμογή στο έργο του McLeod Bovell Studio για την υλοποίηση όλων των. εσωτερικών δαπέδων και της επένδυσης της κουζίνας στο project “Liminal House”.  Είνα ένα περιβάλλον μετάβασης,. διέλευσης, που αποκαλύπτεται εκ των έσω διασχίζοντας αίθρια και δωμάτια, σκάλες και πεζούλια.

 

 

Το Liminal House είναι ένα από τα τελευταία έργα του McLeod Bovell Studio και βρίσκεται στην περιοχή του Δυτικού. Βανκούβερ, μεταξύ κατοικημένων γειτονιών και της καναδικής βραχώδους ακτής. Το κτίριο είναι ένα παιχνίδι γραμμών, μία αλληλεπίδραση που διεισδύει σε ασύμμετρους όγκους, δημιουργώντας προοπτικές γωνίες, αυλές και απόψεις που. κάνουν την εξερεύνηση του σπιτιού μια συνεχή ανακάλυψη.

 

 

Καθοριστικής σημασίας είναι η στενή σύνδεση μεταξύ της κατοικίας και της φύσης, που επιτεύχθηκε μέσω μιας εκτεταμένης σειράς περιμετρικών παραθύρων μεγάλου ύψους, που προσφέρουν ένα “στοχαστικό” περιβάλλον, ικανό να. αλλάζει σε φως και εμφάνιση ανάλογα με τις εποχές.  Οι εικόνες καθρεφτίζονται, δημιουργώντας αντανακλάσεις και. διαθλάσεις που προκαλούν στον παρατηρητή την αίσθηση ότι δεν είναι  ούτε μέσα ούτε έξω, αλλά κάπου ενδιάμεσα.

 

 

Το σπίτι είναι χτισμένο σε τρεις ορόφους, καλύπτοντας συνολικά περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα. Στο ισόγειο, συμπεριλαμβανομένου του γκαράζ, του γραφείου και των τεχνικών χώρων, υπάρχει χώρος για το SPA και η αίθουσα. έκθεσης για τη συλλογή κλασικών αυτοκινήτων των ιδιοκτητών. Το σαλόνι, από την άλλη, ξεδιπλώνεται στον κεντρικό. όροφο, σε μια ανοιχτή κάτοψη που ελαχιστοποιεί τα αρχιτεκτονικά εμπόδια.

 

 

Οι σουίτες και τα άλλα δωμάτια, συνολικά έξι, βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο με πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή. Το εσωτερικό έργο έχει επίγνωση και σεβασμό προς τη μεγαλοπρέπεια του περιβάλλοντος, αλλά δεν υποτάσσεται σε. αυτό. Υπάρχουν λεπτομέρειες και γωνίες για να αποσπάσουν την προσοχή από τη θέα και να αναδημιουργήσουν μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα.

 

 

Στην κουζίνα, μια συμπαγής κατασκευή με απλές γεωμετρίες, αντιμετωπίζεται ως αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής. Η μεγάλη νησίδα διαθέτει μια επιφάνεια από πυροσυσσωματωμένη πέτρα Lapitec που μοιάζει να αναδύεται απευθείας από το πάτωμα, σε αντίθεση με τις ξύλινες επιφάνειες και τα σκαμπό που εξισορροπούν την εμφάνισή της.

 

 

Η επιλογή των υλικών δεν είναι αυθαίρετη. Για να αντέχει στις δύσκολες τοπικές καιρικές συνθήκες, ολόκληρο το κτίριο έχει κατασκευαστεί με ιδιαίτερη προσοχή στις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένου του σκυροδέματος, του ξύλου Accoya και του αλουμινίου. Για τον ίδιο λόγο, όλα τα εσωτερικά δάπεδα του σπιτιού, που είναι εκτεθειμένα στις επιδράσεις του ανέμου, της υπεριώδους ακτινοβολίας και της αλμύρας, είναι κατασκευασμένα από πυροσυσσωματωμένη πέτρα Lapitec σε μεγάλες πλάκες, πάχους 12 mm, με φινίρισμα Lithos, σε χρώμα Grigio Cemento.

 

 

Αυτό το υλικό, που παράγεται στην Ιταλία με κατοχυρωμένη διαδικασία, είναι 100% φυσικό και διαθέτει προηγμένες τεχνικές ιδιότητες για αντοχή και υγιεινή. Έχει μη πορώδη επιφάνεια, είναι απαλλαγμένο από μελάνια και παράγωγα πετρελαίου, αλλά και από κρυσταλλικό πυρίτιο.

 

Credits:

Ξύλινες επιφάνειες: Accoya

Bρύσες: CEA

Οικιακές συσκευές: Gaggenau

Δάπεδα και επιφάνειες κουζίνας: Lapitec 

Παράθυρα: Panoramah

Χερούλια: Olivari

Photo credits: Hufton + Crow Photography

 

www.lapitec.com

www.mcleodbovell.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath