Home / Men  / LED, το “πράσινο” φως στην εξοικονόμηση ενέργειας

LED, το “πράσινο” φως στην εξοικονόμηση ενέργειας

Η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λάμπες LED είναι μια μικρή κίνηση, που μπορεί να κάνει μεγάλο καλό όχι μόνο στο πορτοφόλι σας, αλλά και στον πλανήτη!

 

Η κλιματική αλλαγή και οι συνεχείς ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ένα “δίδυμο” που μας προκαλεί να αναζητήσουμε αποτελεσματικές λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Αν, λοιπόν, θέλετε να μειώσετε τον λογαριασμό του ρεύματος και να ελαχιστοποιήσετε το ενεργειακό σας αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην προστασία του πλανήτη, μία απλή κίνηση μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Ποια; Η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λάμπες LED.

 

Το οικονομικό όφελος

Τα LED καταναλώνουν τουλάχιστον 75% λιγότερη ενέργεια και διαρκούν έως και 25 φορές περισσότερο από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως, ενώ ο φωτισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 15% της μέσης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ενός σπιτιού. Επομένως, αν αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες πυρακτώσεως με LED, μπορείτε να φωτίσετε το σπίτι σας ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα. Μάλιστα, μπορείτε να εξοικονομήσετε μέχρι και 200€ σε κόστος ενέργειας ετησίως! Το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αν επιλέξετε τους νέους λαμπτήρες LED Filament Α-class της EUROLAMP, με ενεργειακή απόδοση 210Lm/W, που είναι κατά 60% πιο οικονομικοί σε σύγκριση με τις κοινές λάμπες LED.

 

led lamp

 

“Πράσινος” φωτισμός για μια ζωή

Αν και οι λαμπτήρες LED κοστίζουν περισσότερο από τους πυρακτώσεως, μακροπρόθεσμα αποδεικνύονται πιο οικονομικοί, καθώς διαρκούν πολύ περισσότερο και έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, οι λαμπτήρες LED Filament Α-class της EUROLAMP έχουν διάρκεια ζωής 50.000 ώρες ή 40 χρόνια, εφόσον χρησιμοποιούνται περίπου 3,5 ώρες την ημέρα, στοιχείο που τους καθιστά μοναδική επιλογή για τέλειο φως που θα διαρκέσει… μια ζωή! Το γεγονός ότι διαρκούν περισσότερο σημαίνει ότι πρέπει να παράγονται λιγότεροι λαμπτήρες, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν αντικαθίστανται τόσο συχνά. Έτσι, απαιτούνται λιγότεροι πόροι για την κατασκευή, τη συσκευασία και τη μεταφορά τους. Επιπρόσθετα, οι συσκευασίες των λαμπτήρων LED Filament A-Class της EUROLAMP είναι οικολογικές,.καθώς παρασκευάζονται από πιστοποιημένα χαρτιά FSC® με προέλευση από υπεύθυνες πηγές.

Παράλληλα, τα φώτα LED μετατρέπουν το 95% της ενέργειάς τους σε φως, με μόνο το 5% να σπαταλάται ως θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι τα LED απαιτούν λιγότερη ισχύ από τις συμβατικές μορφές φωτισμού.και, προφανώς, όσο λιγότερη ενέργεια απαιτούν, τόσο πιο θετική είναι η επίδραση στο περιβάλλον.

 

led filament range eurolamp

 

Φως παντού

Η τεχνολογία LED είναι διαθέσιμη σε πολλούς τύπους προϊόντων φωτισμού,.που μπορούν να αντικαταστήσουν παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως 40W, 60W και 100W,.σε φωτιστικά εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Μάλιστα, διατίθενται σε διαφορετικές αποχρώσεις λευκού φωτός,.γεγονός που καθιστά τους λαμπτήρες LED ιδανικούς για βάσεις εργασίας ή για φωτισμό κάτω από ράφια. Επιπλέον, υπάρχουν και dimmable LED λαμπτήρες,.που δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίσετε ακριβώς την ένταση του φωτισμού,.ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Οι περισσότεροι από 100 διαφορετικοί κωδικοί των λαμπτήρων LED Filament της EUROLAMP.κλασικοί, σφαιρικοί, κεριά, γλόμποι, σωληνωτοί ή αχλαδωτοί από clear, milky, frost ή gold γυαλί σε κοινή ή dimmable εκδοχή.εγγυώνται πως θα βρείτε εκείνον που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε φωτιστικό σώμα του σπιτιού σας!

 

 

Η EUROLAMP είναι μία διαρκώς αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί, καινοτομεί και κάνει τη διαφορά εδώ και 25 χρόνια!

Διαθέτει προϊόντα γενικού φωτισμού (οικιακής και επαγγελματικής χρήσης), ηλεκτρολογικού υλικού, χριστουγεννιάτικου φωτισμού και διάκοσμου, κλιματιστικές μονάδες Zephyrus και Aere, ηλεκτρικές συσκευές, φωτοβολταϊκά συστήματα και φορτιστές αυτοκινήτων LIGHTBORN SYSTEMS, προϊόντα ηλεκτροκίνησης emoov (ηλεκτρικά scooter και ποδήλατα) και προϊόντα διακόσμησης ESTHETI, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στόχο την παροχή του καλύτερου προϊόντος, την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών της και την ικανοποίηση του καταναλωτή! Η EUROLAMP διαθέτει δίκτυο πωλήσεων στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε περισσότερες από 30 χώρες.

 

www.eurolamp.gr

info@eurolamp.gr

FB – IG – YouTube – Linkedin

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin