Home / Family  / KIDOT×Goethe-Institut: 3 δωρεάν δράσεις για παιδιά!

KIDOT×Goethe-Institut: 3 δωρεάν δράσεις για παιδιά!

H ομάδα KIDOT σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki κάνουν δυναμικό comeback με τις πιο δημιουργικές δράσεις για παιδιά!

 

Η Βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Thessaloniki αναλαμβάνει ξανά δράση, μετά από μια πολύμηνη απουσία, μαζί με την ομάδα KIDOT, τη διοργανώτρια του μεγαλύτερου family festival της Ελλάδας, και μας προσκαλούν να γνωρίσουμε τους ολοκαίνουργιους, ανακαινισμένους χώρους της, μέσα από τρεις δωρεάν ξεχωριστές δράσεις για παιδιά!

 

Επίλεξε τη δική σου αγαπημένη δράση!

 

1.”Κάνε το ρομπότ σου ήρωα της παιδικής λογοτεχνίας!”

Οι ήρωες και οι πρωταγωνιστές των παραμυθιών και των διηγημάτων μπορούν να ζωντανέψουν και να πραγματοποιήσουν όσα έζησαν, μπροστά σου! Μπορούν να τρέξουν, να λύσουν τον γρίφο της υπόθεσης, ακόμη και να σου πουν τα μυστικά και τις επιθυμίες τους, που δεν γράφτηκαν και δεν έγιναν ποτέ γνωστά. Πώς; Μα φυσικά με τη βοήθεια των ρομπότ! Το καλύτερο είναι ότι εσύ μπορείς να γίνεις ο μηχανικός, δίνοντάς τους τη φωνή σου, να τα καθοδηγήσεις, αλλά και να επιλέξεις τι θα πουν και τι θα κάνουν. Μια παρέα πέντε ρομπότ εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί μαζί σου και να ζήσετε μαζί μια περιπέτεια ξεχωριστή. Τα ρομπότ ήδη λαδώνουν τα γρανάζια τους, για να είναι έτοιμα για δράση στη συνάντησή σας στη βιβλιοθήκη!

Goethe-Institut Thessaloniki

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022,18:30- 20:00

Προτεινόμενες ηλικίες: 7- 11

Δήλωσε συμμετοχή εδώ.

 

2. “Φαντάσματα στη βιβλιοθήκη;”

Υπάρχουν φαντάσματα στις βιβλιοθήκες; Και, αν όχι, γιατί επιμένει η βιβλιοθηκονόμος πως παράξενοι ήχοι ακούγονται κάθε βράδυ αφού κλειδώσει η πόρτα; Η υπόθεση θα διαλευκανθεί μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού στη βιβλιοθήκη, θυμίζοντάς μας πόσο απολαυστικό είναι να ακουμπάμε, να παρατηρούμε, να ξεφυλλίζουμε, να μυρίζουμε, να στοιβάζουμε και να ανακαλύπτουμε ήρωες μέσα στα βιβλία. Το κυνήγι, το ψάξιμο και η ένταση ιντριγκάρει τα παιδιά και η επιτυχία είναι δεδομένη.

Goethe-Institut Thessaloniki

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, 18:30-20:00

Προτεινόμενες ηλικίες: 7- 11

Δήλωσε συμμετοχή εδώ.

 

 

3.”Δεν πετώ, δημιουργώ!”

Το ήξερες ότι περίπου 300 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες καταλήγουν κάθε χρόνο στον Ατλαντικό Ωκεανό; Ή ότι τις περισσότερες από αυτές τις έχουμε χρησιμοποιήσει για μόλις 12 λεπτά; Σε αυτό το μοναδικό εργαστήρι θα μετατρέψεις μία παλιά μπλούζα σε επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα, ώστε να μειωθεί το πλαστικό μίας χρήσης. Θα παίξεις, θα δημιουργήσεις και θα πεις τις ιδέες σου για έναν πιο καθαρό πλανήτη! Μην ξεχάσεις να φέρεις μαζί σου μια παλιά μπλούζα και ένα ψαλίδι!

Στόχος του βιωματικού αυτού εργαστηρίου, που σχεδιάστηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι η εξοικείωση των παιδιών με τους όρους της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης υλικών, αλλά και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα όπως η αξιοποίηση των απορριμμάτων. Τα παιδιά, χρησιμοποιώντας “άχρηστα υλικά”, αντικείμενα δηλαδή καθημερινής χρήσης που θα έχουν συλλέξει στο σπίτι, μαθαίνουν να κατασκευάζουν χρήσιμα, επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα.

Goethe-Institut Thessaloniki

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, 18:30-20:00

Προτεινόμενες ηλικίες: 8- 12

Δήλωσε συμμετοχή εδώ. 

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους. Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτείται προεγγραφή μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στους επιμέρους συνδέσμους ανά εκδήλωση.
Ο αριθμός συμμετεχόντων στα εργαστήρια είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Instagram: @kidot_team

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath