cozyvibe_sipandbite_kagianas_recipe

Καγιανάς με σάλτσα ντομάτας και φέτας

Μια savory brunch συνταγή από τον chef Ανδρέα Κλαυδιανό

by Cozyvibe Team

Για 4 άτομα || 20′ Προετοιμασία || 15′ Μαγείρεμα στο Air Fryer

cozyvibe_sipandbite_kagianas

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ

  • 8 αυγά
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 100 γρ. φέτα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • 1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ

  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 20 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 γρ. πολτό σκόρδου
  • Αλάτι

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

  • 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 4 τμχ. ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κομμένη ντομάτα, την πράσινη πιπέρια, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά και η σάλτσα να φτάσει στο μισό της αρχικής της ποσότητας. Σβήνουμε με το ξύδι και αφήνουμε για 1’ ακόμη. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει για αλλά πέντε λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για 4’. Χτυπάμε τη σάλτσα με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με σύρμα, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε μια αντικολλητική θήκη στον κάδο του air fryer και ψεκάζουμε με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών και ψήνουμε στους 200οC για 15’. Αφήνουμε την ομελέτα να κρυώσει για 4’.

 

Σερβίρουμε την ομελέτα σε κομμάτια, περιχύνοντας με τις σάλτσες ντομάτας και φέτας. Γαρνίρουμε με το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και τις ελιές.

Food Photographer: Theodosis Georgiadis

Food Stylist: Stavroula Foutsa

You may also like