Home / Cozyhome  / Architecture  / Hotel Silena: Two cultures in dialogue

Hotel Silena: Two cultures in dialogue

Hotel Silena noa
Η αρχιτεκτονική, που εκτείνεται στην ιστορία πολλών γενεών, είχε πάντα μία ιδιαίτερη γοητεία. Όπως αυτή του ιστορικού Moarhof, που σήμερα είναι γνωστό ως Hotel Silena.

 

Σε έναν παραδοσιακά αλπικό τόπο, όπου το μυστικιστικό και το μαγευτικό προκαλούν τον στοχασμό,.η αρχιτεκτονική του studio noa* αφηγείται την ιστορία δύο μακρινών πολιτισμών,.που ανακόπτουν και συμπληρώνουν αρμονικά ο ένας τον άλλο. Στην άκρη του Valler Tal, το Hotel Silena σηματοδότησε πρόσφατα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του,.με την υπογραφή του studio noa*.

 

Το 2017, οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να προβούν σε μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική αλλαγή. Η μεταμόρφωση του 2022 είναι η δεύτερη που υφίσταται και ολοκληρώνει μία ιδέα.που ξεκίνησε -και πάλι από το studio noa*- πριν από πέντε χρόνια. Η δομή του ξενοδοχείου εμπλουτίζεται με μία νέα είσοδο, έξι νέες σουίτες και έναν χώρο ευεξίας για ενήλικες,.ενσωματώνοντας έθιμα και τελετουργικά της Ασίας σε κάθε γωνιά του. Αυτό ξεκινά ήδη από την πρόσφατα σχεδιασμένη είσοδο,.όπου οι επισκέπτες περνούν μέσα από μία στρογγυλή ξύλινη πύλη, κατασκευασμένη σύμφωνα με μία ασιατική τεχνική,.που αποτυπώνει την αγνότητα της παραδοσιακής ξυλουργικής.

 

Hotel Silena a

 

Οι κοινόχρηστοι χώροι

Τους επισκέπτες καλωσορίζει ένας ανοιχτός χώρος. Το πέτρινο σιντριβάνι, ο πρόσφατα σχεδιασμένος χώρος με τζάκι, οι άνετες κόγχες για καθίσματα και η τοποθέτηση της ρεσεψιόν στο πλάι μειώνουν την ακαμψία ενός κλασικού check-in.

 

 

 

Οι απόηχοι της Ασίας είναι διακριτικοί, αλλά πανταχού παρόντες! Αποκαλύπτονται στο σκούρο ξύλο που συνδυάζεται με αποχρώσεις του μπλε και του γκρι, στα δέντρα μπονσάι σε κεραμικές γλάστρες, στους κάθετους ογκόλιθους από τοπική πέτρα και στα διακριτά φωτιστικά σε σχήμα φαναριού.

 

 

Ένας ολόκληρος τοίχος είναι αφιερωμένος στους θιβετιανούς τροχούς προσευχής: με ένα απλό άγγιγμα, οι ξύλινοι κύλινδροι μπαίνουν σε μία αέναη περιστροφή.

 

Hotel Silena detail

 

Σαν παράρτημα σε αυτό το τοπίο βρίσκεται το κλασικό τιρολέζικο stube -η ίδια η καρδιά του αυθεντικού Moarhof. Η ιστορία του, το ρουστίκ στυλ και το αυθεντικό ξύλο του τονίζονται περαιτέρω από την άμεση γειτνίαση με τον νέο χώρο του μπαρ.

 

Hotel Silena

 

Οι σουίτες

Το σκούρο ξύλο βελανιδιάς λειτουργεί ως υλικό αναφοράς σε όλο το κτίριο. Όλα τα custom έπιπλα κατασκευάστηκαν με αυτό, ενώ για τα δάπεδα στις έξι νέες σουίτες χρησιμοποιήθηκε ξύλο δρυός.

 

Silena room b

 

Οι σουίτες του Hotel Silena, 30 έως 55 τετραγωνικών μέτρων, χαρακτηρίζονται από μία δελεαστική αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς, που εντείνεται από τα ξύλινα χωρίσματα. Το “παιχνίδι” συνεχίζεται με τον διαχωρισμό του χώρου ύπνου και του μπάνιου, που εμπνέεται από τους τοίχους από ιαπωνικό ρυζόχαρτο.

 

Hotel Silena bathroom

 

Σε κάθε σουίτα υπάρχει μία ισχυρή αίσθηση σύνδεσης με το έδαφος. Μεμονωμένες περιοχές οριοθετούνται από εξέδρες, πάνω στις οποίες “κάθονται” το κρεβάτι, η γωνιά διαλογισμού και το τελετουργικό τραπέζι τσαγιού -μία διάταξη που βασίζεται στην ιαπωνική παράδοση της δημιουργίας μικρών, καλά καθορισμένων χώρων.

 

Silena room

 

Η φιλοσοφία αυτή επεκτείνεται και στις βεράντες. Σχεδιασμένες ως υπαίθρια δωμάτια, διαθέτουν έναν μικρό, υπαίθριο κήπο, εξοπλισμένο με μπανιέρα, μικρά παρτέρια και κουρτίνες. Η πρόσοψη του κτιρίου τις μετατρέπει σε ημι-ιδιωτικό χώρο, επιτρέποντας στους επισκέπτες να βιώνουν μία ευχάριστη αίσθηση απομόνωσης και, ταυτόχρονα, μία μαγική θέα στο γύρω τοπίο.

 

Hotel Silena balcony

 

Ο χώρος ευεξίας

Ο νέος χώρος ευεξίας του Hotel Silena δομείται στον τελευταίο όροφο, όπου το noa* σχεδίασε ένα καταφύγιο, εμπνευσμένο από τις ιαπωνικές πηγές Onsen.

 

Hotel Silena spa

 

Εδώ υπάρχει χώρος χαλάρωσης, ντους για παραδοσιακά τελετουργικά καθαρισμού και μία υπαίθρια πισίνα, που διατηρεί σταθερά τη θερμοκρασία της στους 40οC.

 

 

Ο σχεδιασμός της, με εκτεθειμένα μαύρα σκαλοπάτια από σκυρόδεμα, που θυμίζουν ηφαιστειακή πέτρα, δημιουργεί μία εντυπωσιακή ανάγλυφη mise-en-scène.

 

Silena Wellness

 

Με αυτό το έργο, το studio noa* φτάνει τον σχεδιασμό σε μεγάλα ύψη, δίνοντας νέα ώθηση σε μία ιστορία που εκτυλίσσεται, αλλά -ταυτόχρονα- σέβεται αρχαίες παραδόσεις.

 

Φωτογραφίες: ©Alex Filz

 

www.silena.com

www.noa.network

elenimichailidou@cozyhome.gr

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin