Home / Cozyhome  / Home design: Οι επιρροές με άρωμα Ιταλίας που δεν ξεχνιούνται

Home design: Οι επιρροές με άρωμα Ιταλίας που δεν ξεχνιούνται

Η Ιταλία είναι γνωστό ότι ξεχωρίζει για τη φινέτσα της και για την κομψότητα.που προσδίδει σε οτιδήποτε δημιουργεί, από έργα τέχνης, μέχρι υψηλή ραπτική. Το home design δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα,.αφού η διαχρονική κομψότητα και η καλλιτεχνική ματιά των Ιταλών έχει αφήσει κι εκεί το στίγμα της. Από πανέμορφα αγροτικά σπίτια στους αμπελώνες της Τοσκάνης, μέχρι αναγεννησιακά αρχοντικά,.το design φαίνεται να ήταν ανέκαθεν το δυνατό χαρτί των Ιταλών!

 

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα ανακαλύψουμε μαζί τις ιταλικές επιρροές στο home design που όχι μόνο παραμένουν αξέχαστες, αλλά κρατούν ακόμα σταθερά τη θέση τους στις τάσεις διακόσμησης σπιτιών του σήμερα. Πάμε να τις δούμε!

 

Άρωμα Τοσκάνης

Η ιταλική Τοσκάνη δεν είναι γνωστή μόνο για το ειδυλλιακό σκηνικό της, τους ατελείωτους αμπελώνες της και το εξαιρετικής ποιότητας κρασί της, αλλά και για τις ιταλικές βίλες που βρίσκονται εκεί!

 

italian home design

Photo by Stefan Johnson on Unsplash

 

Το home design στην Τοσκάνη χαρακτηρίζεται από απλότητα και κομψότητα,.συνδυάζοντας τη γοητεία της ιταλικής εξοχής με την ανεπιτήδευτη αρχοντιά της Μεσογείου. Οι πέτρινοι τοίχοι, τα ξύλινα δοκάρια και τα γήινα χρώματα,.που επικρατούν μέσα στα σπίτια της Τοσκάνης, δημιουργούν μία ζεστή ατμόσφαιρα που καλωσορίζει τον επισκέπτη. Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο στυλ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στα έπιπλα κουζίνας,.αφού τα χρώματα, τα υλικά και οι υφές του συνθέτουν ένα οικείο και cozy σκηνικό, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για το χώρο της κουζίνας!

 

Ρωμαϊκή αρχιτεκτονική

Η ιταλική αρχιτεκτονική ξεχωρίζει ήδη από τα αρχαία χρόνια και από την κλασική ρωμαϊκή περίοδο,.κατά την οποία κατασκευάστηκαν αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, αφού οι ιταλοί ήταν πρωτοπόροι στην τέχνη! Άλλωστε, οι αψίδες και οι τρούλοι ήταν δικά τους δημιουργήματα,.ενώ παράλληλα είχαν επηρεαστεί βαθιά και από την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική.

 

italian architecture

Photo by Zach Dyson on Unsplash

 

Το Πάνθεον, το Κολοσσαίο, τα ισπανικά Σκαλιά και η Ρωμαϊκή αγορά αποτελούν λαμπρά παραδείγματα της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής,.από τα οποία αντλεί έμπνευση – ακόμα και σήμερα – το μοντέρνο design. Οι συμμετρικές προσόψεις, οι κολώνες, και οι αψίδες είναι μερικά διαχρονικά.αρχιτεκτονικά στοιχεία που συναντάμε σε πολλά σπίτια του σήμερα!

 

Αναγεννησιακός ρομαντισμός

Η περίοδος της αναγέννησης έφερε την επανάσταση σε κάθε μορφή τέχνης. Παρότι έχουν περάσει αρκετοί αιώνες από την εμφάνισή της,.οι επιρροές της στο design είναι εμφανείς μέχρι και σήμερα. Καλλιτέχνες, όπως ο Ραφαήλ, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι,.άλλαξαν μια για πάντα το καλλιτεχνικό τοπίο, αφήνοντας το ανεξίτηλο σημάδι τους στην τέχνη.

 

Photo by Cristina Gottardi on Unsplash

 

Το αναγεννησιακό concept στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου χαρακτηρίζεται από ισορροπία, συμμετρία, γεωμετρικό design,.περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία και έργα τέχνης, ακόμα και στην οροφή του σπιτιού. Οι πολυέλαιοι, οι μεγάλοι πίνακες με αναγεννησιακά έργα τέχνης, τα όμορφα πατώματα και τα μεγάλα κρεβάτια.αποτελούν στοιχεία που δε λείπουν από κανένα σπίτι με αναγεννησιακό home design!

 

Σύγχρονο ιταλικό design

Παρότι το ιταλικό design έχει μακρά ιστορία, έχει δεχτεί μοντέρνες επιρροές.που έχουν αλλάξει το ύφος του, προσαρμόζοντάς το στις τάσεις του σήμερα. Το σύγχρονο ιταλικό design χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό παραδοσιακών στοιχείων με τον μινιμαλισμό, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

 

contemporary italian home design

Photo by Deborah Diem on Unsplash

 

Οι ανοιχτοί χώροι, οι καθαρές γραμμές, το φως του ήλιου, τα φυσικά υλικά και οι έντονες χρωματικές λεπτομέρειες.είναι βασικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης ιταλικής διακόσμησης εσωτερικού χώρου. Επιπλέον, το ιταλικό design του σήμερα υιοθετεί μία mix & match φιλοσοφία, παντρεύοντας τόσο διαφορετικά στυλ, όσο και διάφορες δεκαετίες, για να δημιουργήσει ένα κομψό, αλλά πρωτότυπο αποτέλεσμα!

 

Το ιταλικό home design είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός vintage κομψότητας και μοντέρνας αισθητικής, αποτελώντας μία από τις πιο ιδιαίτερες τάσεις στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Είτε σου αρέσει το κλασικό στυλ, είτε προτιμάς μία πιο μοντέρνα και “ψαγμένη” προσέγγιση, μπορείς να αξιοποιήσεις τα στοιχεία του ιταλικού design που σε εμπνέουν, για να αναβαθμίσεις την αισθητική του χώρου σου!

info@cozyvibe.gr

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?