Home / Cozyhome  / Hide and seek by Ζωή Μπούρντα

Hide and seek by Ζωή Μπούρντα

Ζωή Μπούρντα Hide and Seek
Η Ζωή Μπούρντα ανέλαβε τη διαμόρφωση μίας τριώροφης μονοκατοικίας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, ικανοποιώντας τις επιθυμίες μιας τετραμελούς οικογένειας, με βασικό στόχο ένα minimal περιβάλλον που εκπέμπει ζεστασιά και θαλπωρή.

 

Ένα από τα βασικά αιτήματα των ιδιοκτητών ήταν η εύρεση τρόπων για κρυφή αποθήκευση σε όλους τους χώρους, τόσο για αισθητικούς όσο και για οργανωτικούς λόγους. Μία από τις μεγάλες προκλήσεις ήταν ο υπάρχων χαμηλοτάβανος σχεδιασμός της κατοικίας. Η Ζωή Μπούρντα προσπάθησε να «κλέψει» αυτή την αδυναμία με διάφορους τρόπους, όπως ο σχηματισμός δύο μεγάλων εσοχών στην οροφή του σαλονιού, στις οποίες ενσωματώθηκε περιμετρικός φωτισμός, αλλά και οι μεγάλες κατασκευές από το δάπεδο μέχρι την οροφή, που δημιουργούν οπτικά την αίσθηση του ύψους.

 

Ζωή Μπούρντα

 

Έτσι, στον χώρο του σαλονιού το τζάκι αερίου ενσωματώθηκε μαζί με την τηλεόραση σε μία κοινή κατασκευή, η οποία ανοίγει και κλείνει σαν ακορντεόν, ακολουθώντας πιστά το ζητούμενο των κρυφών αποθηκευτικών χώρων. Το ίδιο ακριβώς επετεύχθη και με τον επενδυμένο με ξύλο τοίχο στο πίσω μέρος του καθιστικού, όπου έχουν κρυφτεί επιμελώς η πόρτα του ασανσέρ και το μικρό WC των επισκεπτών.

 

 

Ο χώρος ακολουθεί minimal γραμμές, με άνετους καναπέδες που προδιαθέτουν τη χαλάρωση, ενώ εμπλουτίζονται με μαξιλάρια σε διαφορετικά χρώματα και υφές. Ιδιαίτερη προσθήκη αποτελεί το coffee table, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ολόκληρα κομμάτια κομμένων και ενωμένων κορμών, αλλά και τα μεταλλικά πουφ σε ροζ χρυσό χρώμα, που δίνουν μια glam πινελιά.

 

Σε ενιαίο χώρο βρίσκεται η τραπεζαρία, που ακολουθεί το ίδιο ύφος. Το εντυπωσιακό τραπέζι με επιφάνεια από τσιμεντοειδές υλικό, σε έναν πολύ ιδιαίτερο γεωμετρικό σχεδιασμό, έχει συνδυαστεί με μοντέρνες καρέκλες που «παντρεύουν» το μέταλλο με το δέρμα. Στο κέντρο δεσπόζουν δύο μεγάλα κρεμαστά φωτιστικά από χαλκό, μία αναπάντεχη πινελιά μαξιμαλισμού. Στο background η μεταλλική βιβλιοθήκη με το ξεχωριστό design έχει εκτός από διακοσμητικό και χρηστικό ρόλο, θυμίζοντας αιωρούμενο γλυπτικό έργο, που αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο χάρη στον κρυφό φωτισμό.

 

 

Η κουζίνα χωρίζεται από την τραπεζαρία και το σαλόνι με μία custom κατασκευή.από τζάμι και μια ξύλινη συρόμενη πόρτα-πάνελ πάνω σε ράγα. Στην κουζίνα με τις λιτές γραμμές συναντάμε και πάλι τη σχεδόν παντελή απόκρυψη.των μεγάλων και μικρών οικιακών συσκευών,.με μεγάλα ντουλάπια από σκούρα γκρι matte λάκα. Η νησίδα από Corian στο ίδιο χρώμα με τα ντουλάπια ενσωματώνει τον νεροχύτη και την εστία για ευελιξία λειτουργιών,.ενώ παίζει και τον ρόλο τραπεζιού, παρουσία των μοντέρνων, ψηλών σκαμπό.

 

 

Οι αντανακλάσεις που δημιουργούνται στον πίσω τοίχο,.ο οποίος έχει επενδυθεί με πλακίδια μεγάλου μεγέθους σε όψη μαρμάρου,.δίνει τη ζητούμενη αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.

 

 

Σε αυτή την κατοικία το «Κρυφτό» λαμβάνει διαφορετικές, δημιουργικές διαστάσεις,.με αποτέλεσμα χώρους που εμπνέουν την ήρεμη διαβίωση και μία όμορφη καθημερινότητα.

 

Credits:

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, interior design: Ζωή Μπούρντα

Πουφ, χρυσά φωτιστικά, καθρέφτες και coffee table: Μoda Bagno

Καναπέδες, τραπεζαρία: Deloudis

Καρέκλες τραπεζαρίας: Casa Vogue Luxury Living

Βιβλιοθήκη: Area Domus

Χαλί: Fessa Carpets & Rugs

Έργα τέχνης: Παναγιώτης Τανιμανίδης (γλύπτης και εικαστικός)

Φωτιστικά, κρυφοί φωτισμοί, σποτάκια: Boss Foss

Ξύλινες κατασκευές: Argiropoulos Customized Furniture

Πλακίδια μπάνιου: Lazaridis Ceramics

 

All photos: ©Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou / studiovd.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath