Home / Cozyhome  / Design Hotels of the world: 6+1 mesmerizing hotel spaces

Design Hotels of the world: 6+1 mesmerizing hotel spaces

Χώροι που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά και σε κάνουν να ονειρεύεσαι τα επόμενα ταξίδια σου. Τα Design Hotels τοποθετούν την έννοια της φιλοξενίας σε ένα άλλο επίπεδο εμπειρίας, μαγεύοντας μάτια, σώμα και ψυχή.

 

1. Le Collatéral, Arles

Ανήκει στα 15 καλύτερα art hotels του κόσμου, ενώ πριν γίνει ξενοδοχείο υπήρξε εκκλησία των μεσαιωνικών χρόνων. Όταν ο αρχιτέκτονας Philippe Schiepan, ο οποίος επιμελήθηκε τον σχεδιασμό του, ρωτήθηκε αναφορικά με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε απάντησε: «Kαμία μέθοδος. Απλώς συναίσθημα.» Ένα ξενοδοχείο που βρίθει από τέχνη, με τους κοινόχρηστους χώρους του να είναι γεμάτοι από installations, φωτογραφίες και πίνακες, δεν μπορεί παρά να σε παρασύρει στον υπέροχο κόσμο του.

 

 

2. Les Bains, Paris

Βρίσκεται σε μία από τις πιο όμορφες παρισινές συνοικίες, αυτή του Marais, και κάποτε ήταν τα λουτρά, στα οποία συνήθιζε να πηγαίνει ο διάσημος συγγραφέας Marcel Proust. Ένα hotspot για όλους τους μποέμ τύπους της Belle Époque. Σήμερα το boutique hotelLes Bains”, σχεδιασμένο από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα Vincent Bastie, χαρίζει στον επισκέπτη χώρους με πολύ διαφορετικά vibes μεταξύ τους, όπου νομίζεις ότι ακόμα ακούς τα βήματα των «φαντασμάτων» του παρελθόντος. Στο φημισμένο club που στεγάζει, έχουν διασκεδάσει μέχρι πρωίας ο Jagger και ο Bowie. Παρελθόν, παρόν και μέλλον σε καλούν!

 

 

3. Qvest Hotel, Cologne

Στο κέντρο της Κολωνίας, το Qvest Hotel «παντρεύει» τη νέογοτθική αρχιτεκτονική με το μοντέρνο design, την τέχνη και τη φωτογραφία. Μετά από δύο χρόνια συνολικής ανακαίνισης, το κτίριο του 1897 έχει μεταμορφωθεί σε αυτό το μοναδικού design ξενοδοχείο, διατηρώντας τον ιστορικό χαρακτήρα του, όπως κάποιες από τις παλαιές τοιχογραφίες.

 

 

4. Provocateur, Βerlin

H λάμψη του παριζιάνικου burlesque των ’20s συναντά την Art Nouveau αρχιτεκτονική. Το Provocateur στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1911, το οποίο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το interior design του είναι εμπνευσμένο από το Παρίσι του παρελθόντος και το σύγχρονο Βερολίνο, με εντυπωσιακά στοιχεία από βελούδο, μάρμαρο και γιγάντιους πολυελαίους, μέσα σε ένα περιβάλλον διάχυτου αισθησιασμού, όπου κυριαρχούν οι βαθιές κόκκινες και μπλε αποχρώσεις.

 

 

5. 101 Hotel, Reykjavik

Στην καρδιά της ισλανδικής πρωτεύουσας, τα πρώην γραφεία του δημοκρατικού κόμματος μετατράπηκαν σε ένα cozy boutique hotel, στο οποίο κυριαρχούν τα ζεστά φυσικά υλικά και η nordic αισθητική. Μαύρες matte και glossy επιφάνειες στα έπιπλα, ιταλικά λινά και εντυπωσιακά κομμάτια των Eero Saarinen και Philippe Starck συνθέτουν ένα περιβάλλον, που φέρνει την Ισλανδία στις πρώτες θέσεις της ταξιδιωτικής σου λίστας.

 

 

6. Silena, the Soulful Hotel, Valles

To ξενοδοχείο SILENA θα έλεγε κανείς ότι είναι ένας τόπος αφιερωμένος στην ψυχή. Η διακόσμησή του στηρίζεται στη φιλοσοφία του Feng Shui, με έντονα ασιατικά στοιχεία, κάτι που δε συναντάς εύκολα σε ένα κατάλυμα των ιταλικών Άλπεων. Ταπετσαρίες με μοτίβα που ηρεμούν τη ματιά, βελούδινα υφάσματα, ξύλινα δάπεδα και πέτρινες λεπτομέρειες χαρακτηρίζουν το SILENA, το οποίο διαθέτει μοναδικές υπηρεσίες ευεξίας, όπως το εντυπωσιακό rooftop spa.

 

 

6+1. Nira Alpina, Switzerland

Αlpinechic αισθητική και μια άψογη ισορροπία ανάμεσα στο τοπικό στοιχείο και τη γοητεία του σύγχρονου είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το ξενοδοχείο Nira Alpina στην Ελβετία. Φυσικά υλικά, όπως ξύλο και γρανίτης, αλλά και δέρματα ζώων αποτελούν τα κεντρικά διακοσμητικά στοιχεία των χώρων του, με τα μεγάλα ανοίγματα και την υπέροχη θέα. Ένα ζεστό σκηνικό, μέσα από το οποίο μπορείς να απολαύσεις το μαγευτικό τοπίο από κάθε γωνιά του.

 

 

www.designhotels.com

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath