Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Alessia Avramoudi: “Η ισορροπία είναι το ζητούμενο”

Alessia Avramoudi: “Η ισορροπία είναι το ζητούμενο”

alessia avramoudi

Η Alessia Avramoudi διαγράφει μία συνεπή πορεία στον χώρο του interior design εδώ και 20 χρόνια. Eπιδιώκοντας μέσα από κάθε έργο της να αναδεικνύει τη δύναμη της απλότητας, το 2022 απέσπασε δύο bronze INTERIORS Awards.για τον σχεδιασμό του Κέντρου Μελέτης ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ και του καταστήματος ΝΕΤΤΟΣ Θέρμης, υπογράφοντας δύο χώρους με μοναδική ταυτότητα και υψηλή αισθητική.

 

Ποια είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία σου; Alessia

Συνήθως, μου δίνει το vibe ο χώρος και ο πελάτης,.αλλά μέσα από κάθε project που αναλαμβάνω προσπαθώ να βγάλω μία ζεστασιά. Στόχος μου είναι όλοι οι χώροι που σχεδιάζω να είναι πάρα πολύ ήρεμοι και φιλικοί –.το κατάστημα να σε κρατάει και το σπίτι να σε χαλαρώνει. Γι’ αυτό και επιλέγω συνήθως ήρεμες χρωματικές παλέτες, όπως οι παστέλ και οι γήινες αποχρώσεις, αλλά και το ξύλο, που είναι ένα ιδιαίτερα ζεστό υλικό, με άπειρες εφαρμογές και δυνατότητες. Γενικά, θέλω ό,τι σχεδιάζω να μην είναι σκληρό, ώστε οι χώροι να είναι πάρα πολύ φιλικοί, να ξεκουράζουν και να ευχαριστούν τον χρήστη τους.

 

alessia nettos

 

Κατάστημα ΝΕΤΤΟΣ

 

Τα έργα σου έχουν μεγάλο εύρος, από ιδιωτικές κατοικίες μέχρι φροντιστήρια και εμπορικά καταστήματα. Ποιους παράγοντες λαμβάνεις υπόψη, για να διαμορφώσεις την τελική σου πρόταση;

Γενικά, άλλα πράγματα εντοπίζει κανείς σε ένα κατάστημα και άλλα πράγματα βλέπει σε ένα σπίτι. Όταν αναλαμβάνω το interior design ενός καταστήματος, λοιπόν, δίνω βάση στην εργονομία, την εικόνα, τον φωτισμό και τα υλικά που θα πραγματευτώ μέσα στον χώρο, ώστε να στρέφεται η προσοχή του πελάτη στο προϊόν, που είναι και ο πρωταγωνιστής.

 

Κατάστημα SKOURTIS HOME

 

Από την άλλη, σε ένα σπίτι δεν παύει να με απασχολεί το θέμα της εργονομίας, αλλά η πρότασή μου αντλεί έμπνευση από τον τρόπο που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης θέλει να κινείται και να ζει μέσα στον χώρο του. Βασική μου επιδίωξη είναι να ικανοποιήσω απόλυτα τις προτιμήσεις για τη διαβίωσή του, αλλά και να του προτείνω κάποια στοιχεία που θα τον εκπλήξουν ευχάριστα – στοιχεία που, ενδεχομένως, δεν είχε φανταστεί.

 

Κατοικία στα Κωντσαντινοπολίτικα Θεσσαλονίκης

 

Κατοικία στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

 

Ο Da Vinci είχε πει πως “Η απλότητα είναι η υπέρτατη επιτήδευση”. Πώς “μεταφράζεις” στα έργα σου αυτήν την άποψη;

Κάνοντας υπερβολές, πολλές φορές φεύγουμε από αυτό που θέλουμε να δώσουμε. Βλέποντας, όμως, τα πράγματα πιο απλά, μπορούμε να δημιουργήσουμε το πιο καθαρό και όμορφο αποτέλεσμα. Επειδή, πλέον, η ζωή μας είναι πολύ έντονη και το μυαλό μας βάλλεται καθημερινά από χιλιάδες πληροφορίες,.νομίζω πως έχουμε ανάγκη από δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους με ξεκάθαρη εικόνα. Γι’ αυτό και στις σχεδιαστικές προτάσεις μου επιλέγω να μη δίνω ένταση σε πάρα πολλά σημεία, παρά μόνο σε ένα,.κρατώντας το σύνολο σε μία κατάσταση ενδιαφέρουσα μεν, αλλά όχι τρανταχτή και κραυγαλέα. Με απλά λόγια, για μένα το ζητούμενο είναι η ισορροπία.

 

Κέντρο Μελέτης ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ

 

Ποιες τάσεις πιστεύεις ότι θα μας απασχολήσουν στο interior design;

Γενικότερα, τα τελευταία χρόνια είναι ξεκάθαρη η στροφή προς τη χρήση υλικών.που είναι πιο φιλικά τόσο προς τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Νομίζω, όμως, πως και η εν λόγω τάση πηγάζει από αυτό που ήδη συζητήσαμε,.δηλαδή το να είναι οι εικόνες των χώρων ξεκάθαρες και ενδιαφέρουσες, αλλά όχι φλύαρες.

 

alessia pratirio

Πρατήριο καυσίμων στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης

 

Και ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Στόχος μου είναι να εξελίσσομαι διαρκώς και να γίνομαι καλύτερη μέσα από κάθε project που αναλαμβάνω. Ταξιδεύω πολύ, ενημερώνομαι διαρκώς και συλλέγω ασταμάτητα εικόνες,.για να δημιουργώ σχεδιαστικές προτάσεις που είναι μοναδικές. Θέλω να έχω μία συνέχεια και μία συνέπεια στη δουλειά μου, αλλά δε θέλω να επαναλαμβάνομαι.

 

a.avramoudi@gmail.com

FB: @Avramoudi Alessia Interiordesign

IG: avramoudialessia

 

elenimichailidou@cozyhome.gr

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin