One billion dollar baby η Hailey Bieber

by Mina Afentouli
Πλουσιότερη κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια έγινε από σήμερα η Hailey Bieber καθώς πούλησε την Rhode στην E.l.f. Beauty.

 

Όπως ανακοινώθηκε η E.l.f. Beauty εξαγόρασε τη Rhode, την επιτυχημένη εταιρεία καλλυντικών της Hailey Bieber, καταβάλλοντας το αστρονομικό ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων!

Η συμφωνία περιλαμβάνει 800 εκατ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές κατά το κλείσιμο και πιθανό επιπλέον ποσό 200 εκατ. βάσει μελλοντικής ανάπτυξης. Είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της E.l.f., η οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 600 εκατ. δολαρίων για τη στήριξή της. Η Bieber δήλωσε στο WWD: «Στηρίζουν τους ιδρυτές, θέλουν να ενισχύσουν το όραμά τους και να το υποστηρίξουν, αυτό ακριβώς χρειαζόμασταν για τη Rhode».

 

 Επίσης, η  Bieber παραμένει στη Rhode ως Chief Creative Officer και υπεύθυνη καινοτομίας, ενώ θα λειτουργεί και ως στρατηγική σύμβουλος των δύο εταιρειών.

Η συμφωνία δίνει στην E.l.f. πρόσβαση στο δίκτυο της Sephora, με την είσοδο της Rhode στα καταστήματα των ΗΠΑ και Καναδά το φθινόπωρο και στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος του 2025.

Το brand Rhode, που ξεκίνησε το 2022 με λίγα προϊόντα, έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο επιδραστικές μάρκες skincare, με έσοδα 212 εκατ. δολαρίων τον τελευταίο χρόνο και αύξηση 367% σε earned media value μέσα σε ένα χρόνο.

Συμφωνία, όπως αυτή, θεωρείται από τις ταχύτερες που ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια στον τομέα της ομορφιάς. Ουσιαστικά, η Rhode διέψευσε τις προβλέψεις, σχετικά με τις γενικότερες προκλήσεις στον χώρο των εξαγορών.Ο

 

Διαβάστε ακόμη: H Claudia Schiffer ποζάρει για τη Rhode, όπως μόνο εκείνη ξέρει!

 

 

Για τον CEO της E.l.f., Tarang Amin, η εξαγορά της Rhode ενισχύει το όραμα της εταιρείας να διαμορφώσει το μέλλον της ομορφιάς. Ο ίδιος σχολίασε το θέμα των δασμών στα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα, όπου κατασκευάζεται το 75% των προϊόντων της E.l.f., ότι η εταιρεία θα αυξήσει τις τιμές κατά 1 δολάριο. Αυτή η κίνηση, είπε, απορροφά μόνο μέρος του κόστους.

Η Rhode, αντιθέτως, κατασκευάζει τα προϊόντα της κυρίως στην Ιταλία και τη Νότια Κορέα.

Να σημειωθεί ότι η E.l.f. συνεχίζει να καταγράφει ανοδική πορεία, με καθαρά έσοδα 332,6 εκατ. δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της Wall Street. Ωστόσο, λόγω της αβεβαιότητας με τους δασμούς, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα προβλέψεις για το 2026.

 

 

Cover photo: Tarang Amin and Hailey Bieber Yana Yatsuk/Courtesy of Elf

Photos: www.rhodeskin.com

 

You may also like