Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Stefan Diez, o γκουρού του βιώσιμου design

Stefan Diez, o γκουρού του βιώσιμου design

Ο Stefan Diez είναι ένας βιομηχανικός σχεδιαστής με έδρα το Μόναχο που δημιουργεί προϊόντα με βασικό κριτήριο την κυκλική οικονομία.

Από την ίδρυση του studio του Stefan Diez, DIEZ OFFICE, το 2002, ο Stefan βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του. μετασχηματισμού.των τρόπων με τους οποίους αναπτύσσονται και κατασκευάζονται σύγχρονα προϊόντα.

 

Το studio δουλεύει πάνω σε διάφορες τυπολογίες και πρακτικές,.όπως έπιπλα, φωτιστικά, αρχιτεκτονικά. στοιχεία και αξεσουάρ, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία, τον δημιουργικό πειραματισμό και μια αυστηρή. δέσμευση για βιωσιμότητα.

 

 

Η προσέγγιση του Stefan σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό ακολουθεί τις 10 Οδηγίες του Κυκλικού Σχεδιασμού,.ένα σύνολο αρχών που περιγράφουν.πώς τα εμπορικά επιτυχημένα προϊόντα μπορούν να είναι τόσο περιβαλλοντικά, όσο και κοινωνικά υπεύθυνα,.αποδεικνύοντας πως το design μπορεί να επιτρέψει.ουσιαστικές αλλαγές στη βιομηχανία και την κοινωνία.

 

Το studio του Stefan Diez βρίσκεται σε ένα πρώην ξυλουργείο στο κέντρο του Μονάχου,.το οποίο μεταμόρφωσε το 2008,. για να δημιουργήσει ένα ατελιέ.και εργαστήριο για πρακτικούς πειραματισμούς. Σήμερα, το ξυλουργείο παρέχει επίσης. χώρους εργασίας για μια συλλογικότητα επαγγελματιών,.που προέρχονται από διάφορες δημιουργικές βιομηχανίες.

 

 

H ομάδα του DIEZ OFFICE καθοδηγείται από την περιέργεια, τις τεχνικές γνώσεις και το πάθος για προκλήσεις,. δημιουργώντας απλές, σύγχρονες λύσεις που λύνουν πολύπλοκα προβλήματα.

 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του,.ο Stefan δημιούργησε πολλά βραβευμένα προϊόντα, δημιουργώντας. μακροχρόνιες συνεργασίες με διεθνούς φήμης.κατασκευαστές όπως οι HAY, Vibia, Magis, Herman. Miller,.e15, Midgard, Thonet, Rosenthal και άλλοι. Εκτός από τη σχεδιαστική του δουλειά, ασχολείται και με την εκπαίδευση από το 2008.

 

 

Από το 2018 είναι επικεφαλής του προγράμματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων. Τεχνών της Βιέννης, έχοντας προηγουμένως διδάξει στο Πανεπιστήμιο Τεχνών και Σχεδίου της Καρλσρούης,. στο Πανεπιστήμιο Lund και το Kunsthochschule Kassel.

 

 

Πρόσφατα συνεργάστηκε με το brand Kaldewei για να δημιουργήσoυν μια σειρά από μινιμαλιστικά έπιπλα και. αξεσουάρ μπάνιου,.που περιγράφονται ως πρακτικά και έξυπνα. Με σκοπό να συμπληρώσει τη σειρά μπανιέρων από. χάλυβα, από τζάμι και από τιτάνιο της Kaldewei,.τα έπιπλα σχεδιάστηκαν από τον Stefan Diez με έδρα το Μόναχο, μαζί με.την κατασκευάστρια εταιρεία επίπλων e15.

 

Courtesy of Kaldewei

 

Ο Diez χρησιμοποίησε την εκτεταμένη εμπειρία του πάνω στον βιομηχανικό σχεδιασμό για να δημιουργήσει μοναδικά. αντικείμενα, όπως σκαμπό με δύο πόδια και πάγκους, κρεμάστρες για πετσέτες, “γέφυρα” μπανιέρας και σανίδα για τα πόδια, όλα κατασκευασμένα από ξύλο.

 

www.diezoffice.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath