Home / Cozyhome  / Architecture  / Το DCA Studio ανέλαβε τον σχεδιασμό του Private Hair Salon Tsarouhas στη Θέρμη

Το DCA Studio ανέλαβε τον σχεδιασμό του Private Hair Salon Tsarouhas στη Θέρμη

Το DCA Studio υπογράφει και το δεύτερο Private Hair Salon Tsarouhas, που βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης, και αποδεικνύει ότι όταν το εκλεπτυσμένο design συναντά την τέχνη της κομμωτικής, προσφέρεται στον πελάτη το απόλυτο συναίσθημα ανανέωσης! Το εκπληκτικό αποτέλεσμα του design plan ανάγει τη σωστή και επαγγελματική περιποίηση των μαλλιών στην απόλυτη εμπειρία self care.

Ένα ισόγειο κατάστημα επιφάνειας 75 τ.μ. κλήθηκε να γίνει ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενείται το νέο Hair Salon Tsarouhas. Ακολουθήθηκε ένα σύγχρονο σχεδιαστικό λεξιλόγιο με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των πελατών. Ως στόχο είχε τη δημιουργία ενός ζεστού και σύγχρονου χώρου. Σημαντική προσοχή δόθηκε στην επιλογή των υλικών – μέταλλο, πράσινο μάρμαρο, currogated glass και ξύλο σε απόχρωση δρυός- αλλά και στην κατασκευή των επίπλων. Παράλληλα, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός ευνοεί την αίσθηση χαλάρωσης και προσδίδει στον χώρο έναν statement και φιλόξενο χαρακτήρα.

Στην πρόσοψη του καταστήματος τοποθετήθηκε τζαμαρία, ώστε να υπάρχει άμεση επαφή με τον εξωτερικό χώρο. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο hair salon έχει η κεντρική κατασκευή γύρω από την οποία εκτυλίσσεται όλο το σχεδιαστικό πλάνο. Η κύρια όψη της κατασκευής επενδύεται εξ ολοκλήρου από πράσινο μάρμαρο. Διακόπτεται από ξύλινες προθήκες δρύινης απόχρωσης για την τοποθέτηση των προϊόντων. H πίσω όψη είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά από ξύλο δρυός. Περιλαμβάνει open closet και καθρέφτη, ο οποίος δίνει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου διαδρόμου. Hair Salon Tsarouhas

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε και στους πάγκους περιποίησης, για να νιώθουν αμέσως οι πελάτες ότι βρίσκονται στα καλύτερα χέρια. Αποτελούν μία custom κατασκευή από ξύλο, επενδεδυμένη με ανοιχτό γκρί μάρμαρο, πάνω στην οποία τοποθετούνται tailormade μεταλλικοί καθρέφτες με κρυφά ράφια για την τοποθέτηση των προϊόντων. Custom είναι και το έπιπλο του ταμείου, που έχει επενδυθεί με ξύλινα πηχάκια, ενώ μία κυψελωτή κατασκευή -φτιαγμένη με τα ίδια υλικά- το αγκαλιάζει. DCA Studio 

Όλες οι custom made κατασκευές σε σχεδιασμό του DCA Studio έγιναν με σκοπό την επίτευξη μιας οπτικής συνέχειας και εξασφάλισαν τη δημιουργία μίας προσωποποιημένης φροντίδας προς τον πελάτη.
Credits:

Interior Design: DCA studio

Ομάδα σχεδιασμού: Κατερίνα Κανάκη, Έφη Σιρμανίτσα

Φωτογραφίες: Έφη Σιρμανίτσα

Φωτισμός: BOSS FOSS

Μέσο επικοινωνίας με το κομμωτήριο: www.instagram.com/tsarouxascoiffure

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.