Home / Good Life  / Art & Culture  / Ο “Ρωμαίος και Αννέτα” για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη

Ο “Ρωμαίος και Αννέτα” για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη

Ρωμαίος και Αννέτα
Το ρομαντικό δράμα “Ρωμαίος και Αννέτα” του σπουδαίου συγγραφέα Ζαν Ανούιγ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. 

 

Το ρομαντικό δράμα “Ρωμαίος και Αννέτα” του σπουδαίου συγγραφέα Ζαν Ανούιγ.θα θυμίσει στους θεατές τον ρομαντισμό, και τη θυσία που χρειάζεται να γίνει για έναν μεγάλο έρωτα. Ο ποιητικός λόγος του κειμένου, ο ρομαντισμός αλλά και ο ρεαλισμός αναδεικνύονται μέσα από τις ερμηνείες των ηθοποιών: Έφη Δρόσου, Χρύσα Ζαφειριάδου, Χριστίνα Κωνσταντινίδου,.Νίκος Νικολάου, Γεράσιμος Σοφιανός, Μανώλης Φουντούλης και Νίκος Βατικιώτης.

 

Η Άννα Φόνσου βάζει τη σκηνοθετική της σφραγίδα στο αγαπημένο έργο του Αλέξη Σολομού,.τη μετάφραση του οποίου είχε κάνει ο ίδιος, για αυτό και η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του. Ένα έργο εξαιρετικής μαεστρίας, που με σαρκαστική διάθεση αναμετριέται με την απόγνωση και την απελπισία των χαρακτήρων του.

 

Ρωμαίος και Αννέτα
 
Ο έρωτας είναι διαχρονικός, το μίσος, η ζήλεια. Και τελικά αυτό που μένει είναι η αγάπη!
 

Ο “Ρωμαίος και Αννέτα” γράφτηκε το 1945. Ο Ζαν Ανούιγ επαναφέρει στο κείμενο αυτό, βασικούς προβληματισμούς του: την πάλη ανάμεσα στην ελευθερία και την κοινωνία, στο άτομο και τους θεσμούς, στην πρωταρχική δύναμη των συναισθημάτων. Στη ζωή που επιμένει και στον θάνατο που καραδοκεί δίπλα στην ανυποχώρητη δύναμη του έρωτα. Ποιος είναι ο δρόμος που απομένει στον άνθρωπο που αντιστέκεται; Πού οδηγούν τα απανωτά «όχι» στον συμβιβασμό και στον κομφορμισμό; 

 

 

Ο “Ρωμαίος και Αννέτα” ανεβαίνει ξανά στο σανίδι, από τις 18 Οκτωβρίου στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

 

Περισσότερες πληροφορίες: ntng.gr

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?