Home / Good Life  / Eσύ γνωρίζεις τι είναι ο Ηθικός Τουρισμός;

Eσύ γνωρίζεις τι είναι ο Ηθικός Τουρισμός;

Ο Ηθικός Τουρισμός είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της συμπεριφοράς κάθε τουρίστα, σε ό,τι αφορά στην περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτισμική αλλοίωση.

Αν δεν έχεις ακούσει τον όρο “Ηθικός Τουρισμός” είναι απαραίτητο να μάθεις γι’ αυτόν. Αφορά θέματα καταστροφής του περιβάλλοντος, αλλοίωσης της κοινωνικής και πολιτισμικής υφής των τόπων υποδοχής τουριστών, μετακίνησης. πληθυσμών, εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία εκ μέρους των εργοδοτών, ανάπτυξης ειδών. τουρισμού με αμφίβολη ηθική υπόσταση (π.χ. σεξο-τουρισμός, dark tourism) κ.ο.κ.

 

Για να τεθεί ένα είδος ελέγχου σε τέτοιου είδους συμπεριφορές κρίθηκε αναγκαία η υιοθέτηση κωδίκων ηθικής και δεοντολογίας, οι οποίοι θέτουν το πλαίσιο αποδεκτής συμπεριφοράς. Έτσι, αναπτύχθηκαν πολλοί κώδικες ηθικής, τόσο από διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις όσο και από την τουριστική βιομηχανία.

 

Φυσικά, ο Ηθικός Τουρισμός αφορά σε τεράστιο βαθμό τη διασφάλιση της ευημερίας των ζώων, συνεισφέροντας στη.διατήρηση των ειδών και των οικοσυστημάτων με ποικίλες δραστηριότητες.

 

Μία από τις πιο πρόσφατες, ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες Ηθικού Τουρισμού είναι το Elephant Freedom Project. 

 

Τι είναι το Elephant Freedom Project;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στην ελεύθερη διαβίωση των ελεφάντων στην Ταϊλάνδη. Πρόσφατα, στην. πόλη Τσιάνγκ Μάι, το πρόγραμμα παρουσίασε μία καινοτόμο δραστηριότητα, η οποία εξερευνά τον ιερό δεσμό μεταξύ. ενός mahout, δηλαδή φροντιστή, και του ελέφαντά του.

 

Αυτή η σχέση ανάμεσα στους φροντιστές και τους ελέφαντες κρατά αιώνες στην κουλτούρα των ασιατικών χωρών. Ένας mahout αποκτά πολύ στενή σχέση με τον ελέφαντα που φροντίζει. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να. βοηθήσει ακόμη περισσότερο τη βελτίωση αυτής της σχεδόν οικογενειακής σχέσης.

 

 

Το Elephant Freedom Project προσκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν τις καθημερινές ευθύνες ενός. mahout, γνωρίζοντας την ολοκληρωμένη υπηρεσία που παρέχεται για τη διατήρηση της υγείας και της. ευημερίας των ελεφάντων. Έτσι, οι επισκέπτες κατανοούν τη δέσμευση που απαιτείται για τη φροντίδα των. ελεφάντων και τον σεβασμό που οφείλουν να έχουν απέναντί τους.

 

 

 

Αν θέλεις να μάθεις ακόμα περισσότερα μπες στο elephantfreedom.org.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath