Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Οι συμμετέχοντες των IOO% Hotel Design Awards (Part2)

Οι συμμετέχοντες των IOO% Hotel Design Awards (Part2)

Το φετινό 100% Hotel Show πλησιάζει, με τα 100% Hotel Design Awards να είναι βασικό κομμάτι του. Ας γνωρίσουμε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες!

Το 100% Hotel Show 2024, που θα πραγματοποιηθεί στο MEC Παιανίας στις 9-11 Νοεμβρίου, πλησιάζει και. ανυπομονούμε να δούμε τις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης. Μία από τις πιο αγαπημένες του ενότητες. είναι τα 100% Hotel Design Awards, στα οποία και φέτος οι συμμετέχοντες είναι πολλοί και διαγωνίζονται με σημαντικά έργα.IOO% Hotel Design 

 

Ο διαγωνισμός “100% Hotel Design Awards”, που διοργανώνεται από το 100% Hotel Show, σε συνεργασία.με μια επίλεκτη κάθε φορά Κριτική Επιτροπή, αποτελεί τον δυναμικότερο θεσμό για το ελληνικό Ξενοδοχειακό Design, και έχει ως στόχο να καταγραφούν και να παρουσιαστούν οι σύγχρονες. τάσεις στον Ξενοδοχειακό Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό, αλλά και να επιβραβευθούν οι πρακτικές που. δημιουργούν ανταγωνιστικά Ξενοδοχεία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού.IOO% Hotel Design 

Οι Συµµετοχές που προκρίθηκαν στη Βραχεία Λίστα του Διαγωνισµού, θα παρουσιαστούν σε Ειδικούς Χώρους (σε πινακίδες τα Projects / σε φυσική µορφή τα Products), κατά τη διάρκεια της Έκθεσης IOO% Hotel Show, η οποία θα διεξαχθεί το διάστηµα 9-II Νοεµβρίου 2O24 στο MEC Παιανίας.

 

Όλες οι Short Listed Συµµετοχές θα τιµηθούν κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονοµής, την Κυριακή 10 Νοεµβρίου. 2024. Στο πλαίσιο της ίδιας Τελετής, θα απονεµηθούν και τα Βραβεία στους Νικητές. 

 

Μετά το Part 1, πάμε να δούμε το Part 2 με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες των φετινών IOO% Hotel Design Awards.

 

Gundari, Βlock722 architects+

Το Gundari βρίσκεται σε 80 στρέμματα εντυπωσιακής, άγριας φύσης στο απομακρυσμένο νησί της Φολεγάνδρου. Είναι σκαρφαλωμένο ψηλά σε απόκρημνους βράχους,.με θέα τα γαλαζοπράσινα βάθη του Αιγαίου Πελάγους. Ενσωματωμένο αρμονικά στο τοπίο, το Gundari αντλεί τα αισθητικά του στοιχεία από τους τόνους του ίδιου του νησιού, με εκπληκτική. θέα στη θάλασσα σε κάθε σημείο θέασης. Διαθέτει 27 σουίτες και βίλες, κατασκευασμένες με φυσικά υλικά και σχεδιασμένες με αυθεντική κυκλαδίτικη απλότητα. IOO% Hotel Design 

*Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Έφη Σπύρου

*Φωτογράφος: Ana Santl, Martha Vosdou

 

 

Hotel Plakias View & Spa, “Αρχιτεκτονική” Ανδρεαδάκης – Μπάκα & Συνεργάτες

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον Πλακιά, νότια παραλιακή κωμόπολη του Ρεθύμνου, εντός σχεδίου πόλης. Χαρακτηριστικό του οικοπέδου είναι η πολύ μεγάλη κλίση, 24,00 μ. Αυτό δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κλιμακωτού κτιρίου, που. εξασφαλίζει υπέροχη θέα σε όλα τα δωμάτια. Το ξενοδοχείο αναπτύχθηκε σε 8 στάθμες, που η τελευταία έχει θολωτά. δωμάτια με ημιωρόφους.

Στις οροφές της 2ης και της 4ης στάθμης, δημιουργούνται κοινόχρηστα δώματα με jacuzzi και πράσινο. Στο ισόγειο βρίσκεται η υποδοχή, ο χώρος του εστιατορίου, το μπαρ και η αυλή με την πισίνα, ενώ ο χώρος ηλιοθεραπείας. επεκτείνεται και σε αυλή στο δώμα του εστιατορίου, στο υπόγειο κατασκευάζεται spa, χώρος στάθμευσης και οι. βοηθητικοί χώροι. Στο ξενοδοχείο προβλέπονται δίκλινα, τρίκλινα δωμάτια, σουίτες & μεζονέτες. Οι κοινόχρηστοι χώροι γειτνιάζουν με το παλιό λιμάνι και την παραλία,.ενώ από την 8η στάθμη περνάει περιφερειακός δρόμος της πόλης.  

*Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ευάγγελος Ανδρεαδάκης

 

 

Kalesma Mykonos Spa, Studio Bonarchi

Η σχεδιαστική ιδέα του Kalesma Mykonos Hotel Spa είναι εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία και την. ατμόσφαιρα των εμβληματικών σουιτών του ξενοδοχείου. Υιοθετώντας την ομορφιά των αντιθέσεων,. δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης. Γαλήνη. Συμμετρία. Συνέπεια. Αντικατοπτρίζονται μέσα από την επιλογή των καλύτερων υλικών στην πιο αγνή τους μορφή. Κομψές χειροτεχνίες από ντόπιους.τεχνίτες εδώ και εκεί προσθέτουν μια μοναδική καλλιτεχνική αξία στο έργο. Το Kalesma Mykonos Hotel Spa, ένα μέρος όπου το φως αναμειγνύεται με την απορρέουσα σκιά του, καταφέρνει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα και αισθήσεις.IOO% Hotel Design 

*Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Βαγγέλης Μπόνιος

*Φωτογράφος: Βαγγέλης Πατεράκης

 

 

Kids Club Four Seasons, Πολυάννα Παρασκευά + Συνεργάτες

Το νέο Kids Club στο Four Seasons Resort στην Κόστα Ρίκα, σχεδιάστηκε από το γραφείο της Πολυάννας. Παρασκευά, υλοποιήθηκε το 2023 και είναι για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Ο σχεδιασμός αντλεί έμπνευση από τα τοπικά μαγκρόβια δάση. Στον εσωτερικό χώρο των 130 m², τα δέντρα μετατρέπονται σε ξύλινα. κινητά πάνελ που δημιουργούν την αίσθηση βάθους, προσφέροντας έναν παραμυθένιο χώρο εξερεύνησης.

Το νέο Kids Club της Κόστα Ρίκα κατορθώνει να συνδυάσει το εκπαιδευτικό παιχνίδι με την αναψυχή,. ενισχύοντας τη φαντασία των παιδιών και καλλιεργώντας την ευαισθητοποίησή τους για τη βιοποικιλότητα, δημιουργώντας μια βαθύτερη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον. 

*Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Παρασκευά Πολυάννα (Πηνελόπη)

 

 

Κlostrā, Alma Architects

Σχεδιασμένο στο νοτιοδυτικό άκρο του οικισμού της Φοινικιάς, το Κlostrā δένεται οργανικά με αυτόν,. αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του.Η αρχιτεκτονική γραφή, με κύρια παλέτα της τον γεωλογικό. χαρακτήρα του νησιού, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που εγείρει όλες τις αισθήσεις του επισκέπτη. Τα χρώματα των ηφαιστειακών πετρωμάτων,  οι αδρές υφές τους, η απόδοση του φωτός του ηλιοβασιλέματος. και οι ήχοι του νερού, διαμορφώνουν μια ιδιαίτερη αισθητηριακή εμπειρία, πλαισιώνοντας το έργο μέχρι την πιο μικρή λεπτομέρεια. IOO% Hotel Design 

*Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Σημαντήρη Αλεξάνδρα

*Φωτογράφος: Θωμάς Γερασόπουλος

 

 

LIL Πάρος, Πολυάννα Παρασκευά & Συνεργάτες

Το έργο περιλαμβάνει τρεις πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες με πισίνα, στον παραδοσιακό οικισμό Πρόδρομο της Πάρου. To συγκρότημα συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με μινιμαλιστική αισθητική και σύγχρονες ανέσεις. Η σύνθεση αποτελείται από λευκούς όγκους που εναρμονίζονται με το κυκλαδίτικο τοπίο, ενώ προσφέρουν ανεξαρτησία, ιδιωτικότητα, και στο δώμα τους θέα προς τη θάλασσα.

Η πισίνα και συμπληρωματικά η ξύλινη πέργκολα δημιουργούν εξωτερικούς ευέλικτους χώρους, ενώ οι πέτρινοι τοίχοι. που οριοθετούν το οικόπεδο, εισέρχονται και ενσωματώνονται στα κτίρια και την πισίνα ή δημιουργούν όρια. ιδιωτικότητας. Ο εσωτερικός σχεδιασμός προσφέρει εντύπωση ενιαίου χώρου, ανεμπόδιστη ροή κίνησης και ξεχωριστή. ταυτότητα στην κάθε κατοικία.

*Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Παρασκευά Πολυάννα (Πηνελόπη)

*Φωτογράφος: Sonia Compagnon Photography

 

 

Mako Sea & Suites, Wendow S.A

Σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, το MAKO προσφέρει ένα ειδυλλιακό περιβάλλον φιλοξενίας, που. συνδυάζει καταπράσινες εκτάσεις, ιδιωτική παραλία, εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε μια ιδανική αρμονία,. καταφέρνοντας, έτσι, να δημιουργεί ένα μοναδικά ζεστό περιβάλλον που ξεπερνά τα όρια ενός τυπικού τουριστικού καταλύματος. 

Εξερευνήστε έναν νέο ορισμό της πολυτέλειας –μια πιο ουσιαστική, ξεκούραστη πολυτέλεια, σε ένα eco-barefoot πνεύμα. Εδώ, θα συναντήσετε έναν πιο αρμονικό ρυθμό και μια πιο χαλαρή, αυθεντική καθημερινότητα. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. και απαντά στις σύγχρονες ανάγκες για μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εμπειρία απόλαυσης. IOO% Hotel Design 

*Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λίλλυ Ζέρβα

 

 

Manna, K-Studio & Monogon

Το Σανατόριο Μάννα χτίστηκε στη δεκαετία του 1920, και φιλοξένησε ασθενείς που ήλπιζαν να θεραπευθούν από τα. οφέλη της διαβίωσης μέσα στο ειδυλλιακό αρκαδικό δάσος. Η αναβίωση του κτιρίου απαίτησε την επαναπροσέγγιση των ίδιων αρχών φιλοξενίας και ευεξίας, που ήταν σημαντικές και στον πρώτο κύκλο ζωής του. Τόσο η τοποθεσία όσο και η. εμβληματική αρχιτεκτονική μιας περασμένης εποχής, αποτέλεσαν έμπνευση για να ερμηνεύσουμε αυτό το όραμα με σύγχρονους όρους, σε μια αισιόδοξη συνέχεια της ιστορίας του κτιρίου.

Το υπάρχον κέλυφος συμπληρώθηκε από ένα νέο κτίσμα που υψώθηκε στο αποτύπωμα ενός ερειπωμένου βοηθητικού. παραρτήματος, και με την αποκατάσταση της οροφής κατά την οποία προέκυψε το επίπεδο της σοφίτας. Κάθε ένα από τα 32 δωμάτια οργανώνεται σε ζώνες χάρη σε έναν ξύλινο χώρο-κάναβο.

*Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άννα Ρίζου

*Φωτογράφος: Ana Santl, Kostis Aggelopoulos

 

 

Moreas Peak Lodge, Κώστας Ζούβελος + Κασσιανή Θεοδωρακάκου

Ο λιθόκτιστος ξενώνας ευρίσκεται στα βορινά όρια του παραδοσιακού οικισμού Μαγούλιανα, στην υψηλότερη. κατοικημένη κορυφή του ελατοσκέπαστου Μαινάλου και της Πελοποννήσου, στον πυρήνα της Αρκαδικής φύσης στο. κέντρο του Μωρέα και σε υψόμετρο 1450 μέτρων. Προς Βορρά διαμορφώθηκε η κύρια πρόσβαση και για αυτοκίνητα, μέσω ενός νέου λιθόστρωτου καλντεριμιού, κατασκευασμένου στα παραδοσιακά πρότυπα.

Στον Νότο, το οικόπεδο παρουσιάζει μεγάλη υψομετρική διαφορά, η οποία αντιμετωπίστηκε με αναλημματικούς τοίχους. από πέτρα με την τεχνική της ξερολιθιάς, και συνορεύει με Κοινοτική οδό προς την οποία διαμορφώθηκε πρόσβαση,. πάντοτε στα παραδοσιακά πρότυπα, με κλίμακα από υψίκορμα λίθινα αγκωνάρια.

*Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κώστας Ζούβελος

*Φωτογράφος: Γιώργος Μεσσαριτάκης

 

 

Mykonos Flow, gnb architects

Το Mykonos Flow αφορά μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα στη Μύκονο, με αμφιθεατρική θέα προς την παραλία του Super. Paradise. Οι υψομετρικές καμπύλες του φυσικού εδάφους αποτελούν το βασικό συνθετικό εργαλείο. Κύριο αναγνωριστικό στοιχείο της σύνθεσης αποτελούν οι κατά μήκος ρευστές χαράξεις που διαβάζονται στη μορφή των κύριων όγκων, αλλά. και στους υπαίθριους χώρους της ξενοδοχειακής μονάδας. Ακολουθώντας την έντονη κλίση του εδάφους, το συγκρότημα. διαρθρώνεται σε δύο ζώνες έτσι ώστε όλα τα δωμάτια, όπως και οι κοινόχρηστοι χώροι, να έχουν απρόσκοπτη θέα προς τον κόλπο του Super Paradise. 

*Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μαρία Βλάχου

*Φωτογράφος: Αντώνης Γιαμούρης, Ανδρέας Μπέκας

 

 

Odera, Studio Bonarchi + TConstructions

Το Odera Hotel αποτελεί το πρώτο πεντάστερο θέρετρο τέτοιας κλίμακας που έφτασε στο νησί της Τήνου. Το γεγονός αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να το κάνει να ξεχωρίσει. Ωστόσο, το Studio Bonarchi στοχεύει σε μια αντίληψη της. πολυτέλειας που δεν είναι σε καμία περίπτωση υπερβολική. Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός και η αυθεντικότητα των. υλικών είναι σίγουρα κάτι μοναδικό για το νησί, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα καθετί το Τηνιακό στον πυρήνα του. Η προνομιακή του τοποθεσία σε έναν λόφο με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και μια ιδιωτική παραλία, δίνουν στους. επισκέπτες του ξενοδοχείου την ευκαιρία να βιώσουν τον κυκλαδίτικο τρόπο ζωής στα καλύτερά του.

*Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Βαγγέλης Μπόνιος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

*Φωτογράφος: Χρήστος Δράζος

 

IOO% Hotel Design

 

ONE Living Capsules, Costas Gagos Architecture & Design

Οι ONE living capsules by Costas Gagos είναι το αποτέλεσμα της σύλληψης μιας νέας ιδέας από τον interior designer. Κώστα Γκάγκο. Πρόκειται για ένα καινοτόμο project σχεδιασμού και κατασκευής, με έδρα τη Λάρισα. Η σκέψη πίσω από τη δημιουργία της κάψουλας είναι η μοναδική εμπειρία διαμονής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αποτελώντας το. προσωπικό ησυχαστήριο κάθε επισκέπτη. 

Πρόκειται για μια πλήρως εξοπλισμένη σουίτα διαμονής, η οποία πληροί όλες τις προδιαγραφές 5* σουίτας με μια δόση. διακριτικής πολυτέλειας. Σημαντικά χαρακτηριστικά της κατασκευής είναι η ευελιξία και η πολυμορφικότητα, καθώς η κάψουλα μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί και να μεταφερθεί. Η κάψουλα ONE living προορίζεται για έναν. σύγχρονο τρόπο διαβίωσης και ταυτόχρονα απόλαυσης των παροχών της. Οι κάψουλες ONE living είναι το μέλλον της. φιλοξενίας! 

*Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κωνσταντίνος Γκάγκος

*Φωτογράφοι: Μαντζανάς Βασίλης, Σπύρου Δημήτρης

 

 

Opsis Villas, Dionisios Markoutsas Architecture Studio

Η μελέτη αφορά την εγκατάσταση δυο τουριστικών κατοικιών σε μια καταπράσινη πλαγιά πάνω στη θάλασσα. Η αρχιτεκτονική πρόκληση για αυτό το έργο ήταν τα κτίρια να προσαρμοστούν στην έντονη κλίση του εδάφους, να. εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή αίσθηση ιδιωτικότητας μεταξύ τους αλλά και -το κυριότερο- να επιτευχθεί η οπτική επαφή κάθε σημείου τους με τη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, η αρχιτεκτονική σύνθεση των κτηρίων, βασιζόμενη σε αυτούς τους τρεις άξονες, προσδίδει ξεχωριστά. χαρακτηριστικά σε κάθε κατοικία ως προς τη χωροθέτηση των χώρων εσωτερικά, ενώ ταυτόχρονα η εξωτερική μορφή. των κτιρίων ακολουθεί μια ενιαία αρχιτεκτονική λογική ώστε το ένα κτίριο να συμπληρώνει αισθητικά το άλλο. 

*Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Διονύσιος Μαρκουτσάς

*Φωτογράφος: Βουμβάκης Παναγιώτης

 

IOO% Hotel Design

IOO% Hotel Design

 

Parga Beach Resort, agarch+architects

To ξενοδοχειακό συγκρότημα “PARGA BEACH RESORT” βρίσκεται στον οικισμό Χρυσογιάλι, σε άμεση εγγύτητα με τη. θάλασσα και με θέες προς το κάστρο της Πάργας. Κεντρική ιδέα της πρότασης αποτελεί η δημιουργία ενός δομημένου. περιβάλλοντος, δεμένου με τον τόπο και ενσωματωμένου στο φυσικό τοπίο, το οποίο δανείζεται χαρακτηριστικά από τον. αστικό και παραδοσιακό ιστό της περιοχής, όπως τις διαδρομές, τις πλατείες, τις γειτονιές. Συνδετικό στοιχείο όλων των γειτονιών, αλλά και των κοινόχρηστων πλατειών, αποτελεί μια κεντρική διαδρομή-«βόλτα», που καταλήγει ανάμεσα από τις ελιές στη θάλασσα.

*Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γιώργος Αναγνωστέλλης

*Φωτογράφος: Heinz Troll Photography

 

IOO% Hotel Design

 

Rural Living, Mastrominas Architecture

Ένας υφιστάμενος ελαιώνας με ομαλές κλίσεις και απεριόριστη θέα στη θάλασσα, που βρίσκεται στην ευρύτερη αγροτική.περιοχή των Χανίων, αποτελεί το σκηνικό για δύο ισόγειες τουριστικές κατοικίες. Σκοπός της μελέτης είναι η διακριτική ένταξη των κτιρίων στο φυσικό περιβάλλον και ο διάλογος με το τοπίο και τα υλικά του. Κεντρικό στοιχείο της πρότασης, ο πέτρινος τοίχος που διατρέχει το οικόπεδο ενοποιώντας τις δύο κατοικίες σε ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο και.παρέχοντας την απαραίτητη ιδιωτικότητα.

Το λιτό λεξιλόγιο της πρότασης συμπληρώνεται από δύο πλάκες μπετόν που καλύπτουν τους εσωτερικούς χώρους των. κατοικιών και επιπλέον δημιουργούν μικρούς ημιυπαίθριους χώρους σε συνδυασμό με ανοιχτά αίθρια γύρω από. υφιστάμενες ελιές. Με αυτό τον τρόπο τα όρια κλειστού και ανοιχτού συγχέονται, διατηρώντας ως βασικό στοιχείο του οικοπέδου τον ελαιώνα.

*Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Κατερίνα Συρράκου

 

IOO% Hotel Design

 

Santo Mine Oia Suites, Straight Line Architecture & Interior design-Παττακού Περσεφόνη

Το Santo Mine Oia Suites in Santorini by Santo Collection 5* βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της νήσου Θήρας, σε οικόπεδο που αποτελούσε ορυχείο εξόρυξης κίσσηρης στην περιοχή της Οίας και για αυτό παρουσιάζει εξαιρετικό γεωλογικό,. ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από το ορυχείο, τα κυκλαδίτικα σπίτια, τα υπόσκαφα κτίρια, τις λιτές φόρμες, τις. καμπύλες, τα τοπικά επιχρίσματα, τη θέα στη θάλασσα, την ιστορία και το πιο μοναδικό φυσικό περιβάλλον στο Αιγαίο. Η βασική ιδέα έμπνευσης ήταν η σύνδεση του χάους με την ηρεμία και,.μέσα από τον μινιμαλισμό της αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής, μεταμορφώθηκε σε design.

*Yπεύθυνη Επικοινωνίας: Περσεφόνη Παττακού

*Φωτογράφος: Μενέλαος Βαλάχας

 

IOO% Hotel Design

IOO% Hotel Design

 

Senses Luxury Houses, Utopia Hotel Design

Το Senses Luxury Houses σχεδιάστηκε ώστε να είναι ένα κατάλυμα όπου οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί χώροι γίνονται. ένα. Επιπλέον αυτού, η αρχική επιδίωξη της πρότασης ήταν να δημιουργήσουμε ένα σύνολο με ιδιαίτερες γεωμετρίες και. όγκους, σε αντιστοιχία αυτών που συναντάμε στο νησί της Σαντορίνης, προσαρμοσμένους όμως στην εποχή μας. Ως εκ τούτου, οι κτιριακοί όγκοι προβάλλουν και άλλοτε υποχωρούν σε μια αλληλουχία σχημάτων των κτιρίων και των χώρων. αυτών. Κατά αναλογία, οι χώροι εσωτερικοί και εξωτερικοί και οι υδάτινες επιφάνειες προβάλλουν προς τα έξω ή. δείχνουν να εισέρχονται στα κτίρια.

Τα μεγάλα ανοίγματα που υιοθετήσαμε, μας βοήθησαν σημαντικά να ενοποιήσουμε οπτικά τους εσωτερικούς με τους. εξωτερικούς χώρους. Έτσι, οι επισκέπτες είτε χαλαρώνουν στο εσωτερικό είτε στα εξωτερικά καθιστικά, και στο νερό. έχουν μια αντίστοιχη αίσθηση ότι μπορούν να απολαμβάνουν το φως και τη θέα του νησιού.

*Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Τσερπέλης Αναστάσιος

*Φωτογράφος: Αρχείο Senses Luxury Houses & Αρχείο Utopia

 

IOO% Hotel Design

 

Theros All Suite Hotel, Mastrominas Architecture

Το Theros είναι ένας κρυμμένος παράδεισος, όπου η εμπειρία του slow living εξυπηρετείται από μοντέρνο σχεδιασμό. βασισμένο στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, στις παραδοσιακές αρχές της δόμησης και την τοπική ιστορία.

Με χαρακτηριστικά την πέτρα, το νερό και τη μεσογειακή βλάστηση, οι σουίτες με τις ιδιωτικές πισίνες αναπτύσσονται σε.εσωστρεφείς γειτονιές, όπου η ιδιωτική ζωή προστατεύεται από μια συνεχή πέτρινη δομή σαν κάστρο. 

*Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Κατερίνα Συρράκου

*Φωτογράφος: Claus Brechenmacher -Reiner Baumann

 

IOO% Hotel Design

IOO% Hotel Design

 

Ventale Island Breeze Resort, Archtify

Το έργο αποτελεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, το οποίο βρίσκεται σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο της Βόρειας Κρήτης. Το οικόπεδο έχει την ιδιαιτερότητα ότι, ενώ είναι πάνω από 20 στρέμματα, η επιφάνεια στην οποία επιτρέπεται η.χωροθέτηση κτιρίου δεν ξεπερνά τα 4 στρέμματα και είναι μικρότερη από την επιτρεπόμενη δόμηση και κάλυψή του. Παρ’ όλους τους περιορισμούς, βασική πρόθεση στον σχεδιασμό ήταν τα δωμάτια του συγκροτήματος να έχουν τη. βέλτιστη θέα προς τη θάλασσα. 

*Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ειρήνη Αποστολάκη

*Φωτογράφος: Νίκος Κουκλάκης

 

IOO% Hotel Design

IOO% Hotel Design

 

Vertigo, Papatriantafyllou Architects

Ο σχεδιασμός ενσωματώνει άψογα τη σύγχρονη πολυτέλεια με την ιστορική ομορφιά της Αθήνας, προσφέροντας. εκπληκτική πανοραμική θέα στην πόλη, συμπεριλαμβανομένης της καθαρής θέας της Ακρόπολης.

Κύρια χαρακτηριστικά της ανακαίνισης αποτελούν: ο Χώρος Πισίνας, ο Χώρος Μπαρ και Καθιστικού, η Τοπιοτεχνία και ο Φωτισμός. Συνολικά, η ανακαίνιση του rooftop μπαρ και της πισίνας στο Ξενοδοχείο St. George  Lycabettus συνδυάζει αποτελεσματικά τα σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία με.λειτουργικούς εξωτερικούς χώρους, δημιουργώντας ένα πολυτελές και φιλόξενο περιβάλλον για τους επισκέπτες να. απολαύσουν τη γραφική ομορφιά της Αθήνας.

*Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Manuella Λαιμού

*Φωτογράφος: Πάνος Βασιλόπουλος

 

IOO% Hotel Design

IOO% Hotel Design

 

Yalos Hotel, gnb architects

Στόχος της μελέτης ήταν η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του ξενοδοχείου Yalos Hotel. Η μακροχρόνια λειτουργία του ξενοδοχείου βοήθησε στην πιο στοχοθετημένη αναβάθμισή του, με ad hoc προσέγγιση στο κάθε. λειτουργικό ζήτημα. Η βασική συνθετική χειρονομία είναι μια λεπτή ισορροπία μεταξύ αντίθετων εννοιών, όπως παλιό/καινούριο, άδειο/γεμάτο, τοπικό/υπερτοπικό, αδρό/λείο και ευθεία/καμπύλη.

Έχουν επιλεχθεί φυσικά υλικά, όπως μάρμαρο και ξύλο, σε γήινους τόνους. Οι μορφές έχουν ενίοτε. καμπύλες και μια συνειδητή απλότητα, ενθύμιο μιας παλιότερης, πιο παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής, που προκαλούν αίσθηση ηρεμίας. Η αδρότητα του μαρμάρου ισορροπεί με τη στιλπνότητα. του γυαλιού, τα σκουρόχρωμα δάπεδα με τους ανοιχτόχρωμους τοίχους και οι καμπύλες ισορροπούν με τις ευθείες.

*Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Βλάχου

*Φωτογράφοι: Αντώνης Γιαμούρης, Ανδρέας Μπέκας

 

IOO% Hotel Design

IOO% Hotel Design

IOO% Hotel Design

 

Aνυπομονούμε για τις βραβεύσεις! Εσύ;IOO% Hotel Design 

 

*** To COZYHOME είναι για μία ακόμη χρονιά χορηγός επικοινωνίας του 100% Hotel Show.***

 

www.hotelshow.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath