Home / Fashion  / The Phoenix: Ο Daniel Rosberry επιβεβαιώνει ότι η Schiaparelli είναι η επιτομή του Haute Couture

The Phoenix: Ο Daniel Rosberry επιβεβαιώνει ότι η Schiaparelli είναι η επιτομή του Haute Couture

The Phoenix
Ο οίκος Schiaparelli ανοίγει την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, αποδεικνύοντας ότι είναι η επιτομή του Haute Couture. 

 

Μπορεί ένα show υψηλής ραπτικής να εντρυφήσει σε όλο το φάσμα της προσωπικότητας ενός.από τους πιο εμβληματικούς σχεδιαστές, που έχουν διαμορφώσει τη μόδα όπως τη γνωρίζουμε σήμερα; Αν μιλάμε για τα Haute Couture shows του οίκου Schiaparelli, η απάντηση είναι σίγουρα “ναι”. Η Elsa Schiaparelli άφησε πίσω της ένα συνονθύλευμα καινοτομιών, που συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν,.παρά το γεγονός ότι πρωτοσυστήθηκαν την περίοδο 1930-1950. Ένας τέτοιος οίκος, με τόσο πλούσια ιστορία, δε θα μπορούσε να μην αναβιώνει με κάθε ευκαιρία τις ιδέες της δημιουργού του. Και ακριβώς αυτήν τη “γραμμή” ακολουθεί ο Daniel Roseberry.

 

Ακολουθώντας την παράδοση, το show του Schiaparelli άνοιξε.την Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού, με τα βλέμματα να είναι όλα στραμμένα όχι μόνο προς τις haute couture δημιουργίες του οίκου,.αλλά και προς τη θεματική που έχει επιλέξει για αυτήν τη φορά ο Roseberry.

 

Schiaparelli

 

Το show ξεκίνησε, με την πρώτη εμφάνιση να μαρτυρά την ονομασία του. Ο Daniel Roberry ονόμασε τη συλλογή The Phoenix”, αποτίοντας φόρο τιμής σε μία συγκεκριμένη στιγμή της ζωής της Elsa Schiaparelli:.όταν η σχεδιάστρια παρακολούθησε το gala εγκαινίων του εστιατορίου.Ambassadeurs του Παρισιού, φορώντας ένα φόρεμα ζωγραφισμένο στο χέρι από τον καλλιτέχνη Jean Dunand με ένα πετραδάκι με φτερά που τύλιξε στους ώμους της. Ήταν προς τιμήν της prima ballerina Anna Pavlova. Επηρεασμένος από τη σημασία που είχε η Pavlova για την Schiaparelli, ο Rosberry άντλησε έμπνευση από εκείνη την.αξιομνημόνευτη φτερωτή εμφάνιση, η οποία, με τη σειρά της, αντλούσε έμπνευση από την ερμηνεία της Pavlova ως “dying swan”.

 

The Phoenix

 

Συνδυάζοντας τη μαγική ικανότητα της Elsa Sciaparelli να επανεφευρίσκει συνεχώς τον εαυτό της με.την ερμηνεία της Pavlova, ο οίκος εγκαινίασε την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής με μία εντυπωσιακή δημιουργία, κατασκευασμένη από.μεταλλικά ανάγλυφα φτερά, τοποθετημένα επάνω σε μία βελούδινη μαύρη κάπα.

 

“Αλλά αν η Πάβλοβα ήταν πάντα συνδεδεμένη με την εμβληματική.της ερμηνεία στο «The Dying Swan», τότε η Schiaparelli ήταν ένας φοίνικας, ένα μαγικό πλάσμα του οποίου η δύναμη βρισκόταν στην αδιάκοπη ικανότητά της να ανακαλύπτει εκ νέου—όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά και τη μόδα», Daniel Roseberry

 

 

Μέσα από συνολικά 31 σιλουέτες υψηλής ραπτικής, η συλλογή The Phoenix”.απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι ο οίκος Sciaparelli είναι η επιτομή του Haute Couture και ότι η Elsa Schiaparelli δεν έχει σταματήσει να διαμορφώνει τον κόσμο της μόδας, ακόμα και χρόνια μετά τον θάνατό της.

 

The Phoenix

 

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το show

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada