Home / Beauty  / Το αντηλιακό μαλλιών είναι το προϊόν που δεν γνώριζες ότι έλειπε από την hair care ρουτίνα σου

Το αντηλιακό μαλλιών είναι το προϊόν που δεν γνώριζες ότι έλειπε από την hair care ρουτίνα σου

αντηλιακό μαλλιών
Ένα ποιοτικό αντηλιακό μαλλιών θα προστατέψει τα μαλλιά σου από τον ήλιο, το χλώριο και τη θάλασσα, αποτρέποντας τη φθορά, το φριζάρισμα και το σπάσιμο της τρίχας.

 

Προσπαθώντας να συμβιβαστώ με την αυξανόμενη άνοδο της θερμοκρασίας, ψάχνω συνέχεια για ευκαιρίες για μικρές καλοκαιρινές αποδράσεις στη θάλασσα. Μπορεί έτσι να ξεφεύγω για λίγο από την καθημερινότητα και -το πιο σημαντικό- από τον.καύσωνα της πόλης, παρόλα αυτά δεν μπορώ να αποφύγω την έκθεση στον ήλιο, αλλά και τις επιπτώσεις που έχει εκείνος στην υγεία των μαλλιών μου. αντηλιακό μαλλιών 

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο αποτελεί έναν από τους.πιο καταστροφικούς παράγοντες για την υγεία των μαλλιών μας, με τις ακτίνες.UVA να έχουν την τάση να ξεθωριάζουν το χρώμα τους και τις UVB να προκαλούν σπάσιμο στην τρίχα. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο αλλοιώνει την πρωτεϊνική δομή της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά.να χάνουν την ελαστικότητά τους και τη φυσική τους λάμψη. Στην πραγματικότητα, οι ακτίνες του ηλίου δρουν στα μαλλιά σαν τη χλωρίνη, αφού η UVB έχει την τάση να οξειδώνει τα χρωστικά κύτταρα.

 

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι ακτίνες του ηλίου που απειλούν την υγεία των μαλλιών μας. Αντιθέτως, το χλώριο που βρίσκεται στις πισίνες, αλλά και το αλάτι της θάλασσας μπορεί να βλάψει εξίσου την ποιότητα της τρίχας. Πιο συγκεκριμένα, το χλώριο μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά, κάνοντάς τα ακόμα πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και στην ψαλίδα. Αν δεν μεριμνήσουμε για την απαραίτητη προστασία τους,.το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να βρεθούμε αντιμέτωπες με ξηρά, θαμπά και εύθραυστα μαλλιά, με τάση για φριζάρισμα.

 

Ποιοι τύποι μαλλιών έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία;

 

Ακόμα και αν η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη για όλους, υπάρχουν μερικοί τύποι μαλλιών.που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Τα βαμμένα ξανθά μαλλιά απειλούνται ακόμα περισσότερο από το χλώριο, αφού μπορεί να αλλοιώσει σημαντικά το χρώμα των μαλλιών, βγάζοντας από το ξανθό αποχρώσεις του πράσινου. Εκτός από τα βαμμένα μαλλιά, τα μαλλιά που έχουν υποστεί περμανάντ ή θεραπείες ισιώματος,.αλλά και τα πολύ λεπτά, ξηρά και εύθραυστα μαλλιά έχουν ανάγκη για ακόμα περισσότερη προσοχή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Παρακάτω, σου παραθέτω μερικά από τα καλύτερα αντηλιακά μαλλιών,.τα οποία αξίζουν μία θέση στην καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου.

 

Sun Moisturising Protective Milky Oil for Hair , Nuxe

 

Soleil Huile Sirene Διφασικό Σπρέι Προστασίας, Kérastase

Hairdresser’s Invisible Oil Heat – UV Protective Primer, Bumble and Bumble

 αντηλιακό μαλλιών

Red vine hair sun protection, Korres

Sun care protective hair veil, Aveda

 αντηλιακό μαλλιών

 

 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: @chloelecareux/Instagram 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada