Home / Family  / Ύπνος με το κατοικίδιο: Ποια είναι τα οφέλη που μας προσφέρουν οι τετράποδοι φίλοι μας

Ύπνος με το κατοικίδιο: Ποια είναι τα οφέλη που μας προσφέρουν οι τετράποδοι φίλοι μας

ypnos me to katoikidio
Το ήξερες ότι ο ύπνος με το κατοικίδιο μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη τόσο για εμάς όσο και για τους τετράποδους φίλους μας;

 

Οι κανόνες που θέτουμε ως γονείς κατοικιδίων μπορεί να διαφέρουν από ιδιοκτήτη σε ιδιοκτήτη, ειδικά όταν πρόκειται για τον ύπνο των μικρών μας φίλων. Πολλοί από εμάς δε χάνουμε ευκαιρία να είμαστε κοντά στους τετράποδους φίλους μας, επιτρέποντάς τους να κοιμούνται μαζί μας στο κρεβάτι. Πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι για τη σωστή εκπαίδευσή του, το κατοικίδιο πρέπει να έχει τον δικό του χώρο για τον ύπνο. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι ο ύπνος με το κατοικίδιο δεν είναι τόσο κακός όσο νομίζαμε. Αντιθέτως, μπορεί να έχει αρκετά οφέλη, τόσο σε εμάς τους ίδιους όσο και στους τετράποδους φίλους μας. Εξάλλου, υπάρχει κάτι καλύτερο από το να μας ξυπνάει μία χαρούμενη ουρά;

 

Ύπνος με το κατοικίδιο

 

Ποια είναι, λοιπόν, τα οφέλη που έχει για εμάς ο ύπνος παρέα με το κατοικίδιό μας;

 

Βοηθάει στη μείωση του άγχους και του στρες

 

Τα κατοικίδια, ιδιαίτερα οι σκύλοι και οι γάτες, έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά μας, προσφέροντάς μας παρηγοριά. Αυτό μπορεί να συμβάλει στη μείωση του στρες και.του άγχους, βοηθώντας μας να κοιμηθούμε ακόμα πιο εύκολα και να έχουμε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.

 

Προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη

 

Η αγάπη και η στοργή που μάς δίνουν απλόχερα τα κατοικίδιά μας μπορούν.να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της μοναξιάς και στην ενίσχυση της συναισθηματικής μας ευημερίας. Ο ύπνος μαζί με το κατοικίδιό μας μπορεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη συναισθηματική.σύνδεση που έχουμε αναπτύξει μαζί του.

 

 

Μας κάνει να αισθανόμαστε ασφάλεια

 

Η παρουσία ενός κατοικίδιου, ειδικά ενός σκύλου, μπορεί να μας προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας. Οι σκύλοι έχουν έντονη αίσθηση του περιβάλλοντος και μπορούν να αντιληφθούν τυχόν κινδύνους ή εισβολείς, παρέχοντας μας μια επιπλέον αίσθηση προστασίας.

 

Μπορεί να μας ζεστάνει τον χειμώνα

 

Τα κατοικίδια μπορούν να λειτουργήσουν ως “θερμαντικά σώματα” κατά τη διάρκεια του ύπνου,.καθώς η φυσική θερμότητα που εκπέμπουν μας προσφέρει επιπλέον ζεστασιά, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα.ευχάριστο κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada