Home / Fashion  / Χρυσά ή ασημί κοσμήματα; Ποια αναδεικνύουν καλύτερα την επιδερμίδα μας;

Χρυσά ή ασημί κοσμήματα; Ποια αναδεικνύουν καλύτερα την επιδερμίδα μας;

xrisa kosmimata
Εσύ, σε ποια ομάδα κοσμημάτων ανήκεις;

 

Χρυσά ή ασημί κοσμήματα; Αυτή είναι μία ερώτηση που γυρνάει συνεχώς στο μυαλό μου,.ειδικότερα όταν πρόκειται να αλλάξει η σεζόν. Για μένα, η απάντηση δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρη. Αναλόγως το outfit που έχω επιλέξει, τη διάθεσή μου, αλλά και την εποχή την οποία διανύουμε, επιλέγω και τα κοσμήματα που θα φορέσω. Παρόλα αυτά, εδώ και καιρό ξεπηδούν στο fy page μου στο TikTok.διάφορα βίντεο με φίλτρα, τα οποία “υπόσχονται” να βρουν σε ποια κατηγορία κοσμημάτων ανήκεις.

 

Η αλήθεια είναι πως το debate ανάμεσα στα χρυσά και στα ασημί κοσμήματα δεν έχει σταματήσει,.με τους περισσότερους να “ορκίζονται” σε μία συγκεκριμένη απόχρωση. Οι λόγοι που μας ωθούν να επιλέξουμε να “ταχθούμε” υπέρ της “χρυσής” ή της “ασημένιας” ομάδας κοσμημάτων ποικίλλουν. Μπορεί να οφείλονται στις προσωπικές προτιμήσεις μας, στο κόστος των κοσμημάτων ή απλώς στο γεγονός ότι λατρεύουμε τον τρόπο που φαίνονται επάνω στην επιδερμίδα μας. Και ακριβώς αυτό είναι το μυστικό,.για να βρούμε ποια απόχρωση φαίνεται πιο αρμονική επάνω μας.

 

Χρυσά κοσμήματα

Photo credits: @lefevrediary

 

 

Επιστημονικά μιλώντας, εκτός από τις προσωπικές προτιμήσεις μας, υπάρχουν μερικοί αντικειμενικοί παράγοντες, που οδηγούν σε πιο “σωστές” ενδυματολογικές επιλογές. Για παράδειγμα, το color analysis είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο βρίσκει τις ιδανικές αποχρώσεις, ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας μας, την απόχρωση των μαλλιών μας, αλλά και με το χρώμα των ματιών μας. Με πολύ παρόμοιο τρόπο, λοιπόν, λειτουργούν και οι αποχρώσεις των μετάλλων.

 

Πώς μπορούμε να βρούμε ποια κατηγορία μάς ταιριάζει περισσότερο;

 

Χρυσά κοσμήματα

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα χρυσά κοσμήματα φαίνεται να ταιριάζουν σε πιο θερμούς τόνους επιδερμίδας. Και αυτό γιατί η ζεστασιά που προκύπτει από τις χρυσές αποχρώσεις εναρμονίζονται άψογα με τους πιο θερμούς υποτόνους του δέρματος. Ταυτόχρονα, το χρυσό μπορεί να αναδείξει τα καστανά και τα πράσινα μάτια, καθώς και τα πιο σκούρα μαλλιά.

 

Ασημί κοσμήματα

 

Σε αντίθεση με τα χρυσά κοσμήματα, τα ασημί μέταλλα φαίνεται να αναδεικνύουν περισσότερο τους πιο ψυχρούς τόνους δέρματος, με τις ασημένιες αποχρώσεις να βοηθούν στη δημιουργία μιας ισορροπημένης και αρμονικής εμφάνισης -ειδικότερα εάν η επιδερμίδα μας εμφανίζει υποτόνους του ροζ, του μπλε ή του κόκκινου. Ταυτόχρονα, τα ασημί κοσμήματα μπορούν να αναδείξουν τα μπλε και τα πράσινα μάτια, κάνοντάς τα να φαίνονται ακόμα πιο ζωντανά και εντυπωσιακά.

 

Photo credits: @rosiehw/Instagram

 

Και αν θέλουμε να συνδυάσουμε και τα δύο;

 

Φυσικά, μπορούμε να συνδυάσουμε και τις δύο αποχρώσεις, πάνω σε μία εμφάνιση. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς η μίξη ασημένιων και χρυσών κοσμημάτων μπορούν να αναδείξουν καλύτερα τους πιο ψυχρούς τόνους.

 

 

Κεντρική φωτογραφία: @hannaschonberg/Instagram 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada