Home / Men  / Grooming  / Υπάρχει σωστή μέθοδος ξυρίσματος;

Υπάρχει σωστή μέθοδος ξυρίσματος;

Το ξύρισμα δεν είναι πάντα ευχάριστο για το δέρμα και πιθανότατα αναρωτιέστε αν υπάρχει κατάλληλη μέθοδος για αποφυγή ερεθισμών. Σας την έχουμε!

Υπάρχουν άντρες που αποφεύγουν το ξύρισμα, όχι επειδή δε θέλουν να δουν το πρόσωπό τους καθαρό χωρίς γένια, αλλά επειδή τρέμουν τους ερεθισμούς. Αν ανήκετε σε αυτούς, σίγουρα η κατάλληλη μέθοδος ξυρίσματος με τα λιγότερα δυνατά αρνητικά αποτελέσματα είναι κάτι που σας απασχολεί. 

 

Μισείτε τα σπυράκια και τους ερεθισμούς που δημιουργεί το ξυράφι ή τις τρίχες που μπαίνουν μέσα στο δέρμα με αποτέλεσμα κόκκινα εξογκώματα;

 

Κάποιες φορές, βέβαια, μπορεί να οφείλεται απλώς στον τύπο του δέρματός σας, καθώς κάποιες επιδερμίδες είναι πιο ευαίσθητες ή ακόμα μπορεί να φταίει και η ποιότητα της τρίχας σας, αν είναι πολύ χοντρή και τραχιά.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, τα εξογκώματα που δημιουργούνται από το ξυράφι, είναι ένας τύπος θυλακίτιδας  (όπως μπορεί να γράψει ο δερματολόγος σας, ψευδοθυλακίτιδα barbae) δηλαδή κάποιες τρίχες αποτυγχάνουν να αναπτυχθούν χωρίς πρόβλημα και μεγαλώνουν ξανά μέσα στο δέρμα. Έτσι δημιουργείται μια τρίχα που μεγαλώνει προς τα μέσα. Εάν μια τρίχα δεν βγει από το κανάλι του τριχοθυλακίου στην επιφάνεια του δέρματος, συνεχίζει να αναπτύσσεται παγιδευμένη μέσα ή κάτω από το δέρμα.

 

Οι παγιδευμένες τρίχες γίνονται επώδυνες και δυνητικά δημιουργούν μολύνσεις. Τα σπυράκια στο πρόσωπο και στον λαιμό είναι πιο συχνά, επειδή εκεί ξυρίζονται περισσότερο οι άντρες και οι τρίχες είναι πιο πυκνές. 

 

Υπάρχουν κάποιες “μαγικές” συμβουλές για να αλλάξετε το πρόγραμμα ξυρίσματος, να βελτιώσετε την υγιεινή του ξυραφιού σας, αλλά και τα προϊόντα πριν και μετά το ξύρισμα. 

 

1. Ο συνδυασμός κουρευτικής και ξυριστικής μηχανής θα σας βοηθήσει να αποφύγετε εντελώς τους τραυματισμούς και τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

 

2. Για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί του ξυραφιού, οι δερματολόγοι τείνουν να προτείνουν ένα ξυραφάκι ασφαλείας παλιού τύπου, διπλής όψης. Λιγότερες λεπίδες σημαίνει λιγότερο ερεθισμό.

 

3. Εξίσου σημαντικό είναι να αλλάζετε τη λεπίδα κάθε 2-3 εβδομάδες ή μετά από 6-8 ξυρίσματα. Αν σας φαίνεται ανόητο να πετάξετε μια λεπίδα που έχετε χρησιμοποιήσει μόνο μία φορά, τότε αποθηκεύστε την, τελείως στεγνή, μετά από ξέπλυμα με ζεστό νερό και σε μέρος που δεν θα έχει σκόνη ή υγρασία. Ξεπλύνετε το ξανά κάτω από ζεστό νερό πριν το επόμενο ξύρισμα. 

 

4. Κουρεύοντας πρώτα τα μαλλιά σας, περιορίζετε την ποσότητα των τριχών που συγκεντρώνονται στις λεπίδες και μπάινουν μετά στο δέρμα σας. Οι πιο κοντές τρίχες αντιστέκονται λιγότερο στο ξυράφι. Ένα γρήγορο και απαλό πέρασμα με την ξυριστική και τέλος!

 

5. Ένα φυσικό απολεπιστικό θα απομακρύνει τυχόν νεκρά κύτταρα του δέρματος για να εξασφαλίσει ένα ομαλό ξύρισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο scrub ή ένα απολεπιστικό καθαριστικό. Να είστε προσεκτικοί εάν έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα,. γιατί ίσως αυτή η διαδικασία δεν είναι για εσάς.

 

 

6. Το ξύρισμα προς την ίδια κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες σας θα κάνει  τη μεγαλύτερη διαφορά για το δέρμα σας,.μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των τριχών που παγιδεύονται. Αυτό θα εμποδίσει τις πολύ σκληρές τρίχες να  εγκλωβιστούν ξανά μέσα σε πόρους.

 

7. Ενυδατώστε και απολυμάνετε το δέρμα αμέσως μετά το ξύρισμα, ρίξτε κρύο νερό για να σφίξετε το δέρμα και να κλείσετε τους πόρους. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα after shave, που θα σας ανακουφίσει και θα διατηρήσει τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα.

 

 

8. Τις ημέρες που δεν ξυρίζεστε, εφαρμόστε μια λοσιόν ή έναν ορό με ελαφριά σύνθεση, και φυσικά καθημερινά την ενυδατική σας κρέμα. Όταν το δέρμα είναι πάντα ενυδατωμένο, το ξύρισμα γίνεται πολύ πιο εύκολο.

 

Τα δικά μας προτεινόμενα:

 

Ξυριστική Μηχανή PHILIPS One Blade Pro QP6550/15

H ξυριστική μηχανή της Philips διαθέτει μοναδικές λειτουργίες για να σου προσφέρουν το λουκ που θέλεις. Τη μηχανή μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και για το πρόσωπο και το σώμα.

 

 

Homme Refreshing After Shave Gel

Για μια τέλεια αίσθηση μετά το ξύρισμα, αναζωογονήστε την επιδερμίδα σας με το Homme Refreshing After Shave Gel. Το σύμπλεγμα Ginseng + Cooling θρέφει, καταπραΰνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

 

 

 Clinique For Men – 72H Auto-Replenishing Hydrator

Η αναζωογονητική gel-κρέμα “γεμίζει” άμεσα την επιδερμίδα με μια έκρηξη υγρασίας και σφραγίζει την ενυδάτωση,. δίνοντας στην επιδερμίδα σας τη δύναμη να ενυδατώνεται από μόνη της για 72 ώρες,  ακόμη και αφού πλύνετε το πρόσωπό σας.

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath