Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τροφές που ανακουφίζουν το στομάχι μέσα στον καύσωνα

Τροφές που ανακουφίζουν το στομάχι μέσα στον καύσωνα

Η έντονη ζέστη μπορεί να ενισχύσει διάφορα προβλήματα στο στομάχι. Αυτές οι τροφές μπορούν να σας ανακουφίσουν!

Έχουμε μπει επίσημα πια στο καλοκαίρι, με τις θερμοκρασίες να σκαρφαλώνουν ψηλά στον υδράργυρο. Ο καύσωνας μπορεί να μας προκαλέσει δυσφορία σε όλα τα επίπεδα και να ενισχύσει ήδη υπάρχοντα προβλήματα στο στομάχι και το γενικότερο γαστρεντερικό σύστημα.

 

Η αφυδάτωση, η θερμική εξάντληση και η θερμοπληξία είναι καταστάσεις που μπορούν να επιδεινώσουν τέτοια θέματα,  όπως δυσπεψία, φούσκωμα και διάρροια.

 

Η διατροφή πάντα παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην αντιμετώπιση ανάλογων προβλημάτων. Εν μέσω καλοκαιριού μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου τροφές, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση στο στομάχι σου.

 

Aκολουθούν μερικές από αυτές:

 

Αγγούρια

Τα αγγούρια αποτελούνται από 95% νερό και, επομένως, είναι η ιδανική τροφή για να εξασφαλίσετε την απαραίτητη ενυδάτωση. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό βοηθά στη δροσιά του σώματος και στην ανακούφιση από το φούσκωμα.

 

 

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι ένα δροσιστικό φρούτο που αγαπάμε οι περισσότεροι την καλοκαιρινή περίοδο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6 και C, αλλά και γεμάτο με αντιοξειδωτικά και αμινοξέα. Το καρπούζι βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης και έχει ανακουφιστική δράση για το στομάχι. Επιπλέον, βοηθάει στην πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με τη θερμότητα, διατηρώντας το σώμα δροσερό και καλά ενυδατωμένο.

 

 

Γιαούρτι

Γεμάτο προβιοτικά, το γιαούρτι είναι ένας ισχυρός σύμμαχος για τη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου. Περιέχει ευεργετικά βακτήρια που βοηθούν την πέψη και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ διατηρούν μια ισορροπημένη χλωρίδα του εντέρου. Επίλεξε γιαούρτι χωρίς πρόσθετα ζάχαρης ή φρούτα, που μπορούν συνδυαστικά να επιδεινώσουν τα πεπτικά προβλήματα.

 

 

Μέντα

Η μέντα έχει δροσιστικές ιδιότητες, ανακουφίζοντας άμεσα το στομάχι. Μπορεί να μειώσει τη δυσπεψία και να περιορίσει το φούσκωμα. Το έλαιο μέντας μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των κοιλιακών μυών. Μπορείς να προσθέσεις φύλλα μέντας σε κρύο νερό το καλοκαίρι, σε τσάι ή σε σαλάτες, για μια αναζωογονητική και δροσερή αίσθηση.

 

 

Nερό καρύδας

Το νερό καρύδας είναι ένα φυσικό ρόφημα ηλεκτρολυτών, που βοηθά στην επανυδάτωση του σώματος και στην αποκατάσταση των χαμένων μετάλλων. Είναι ιδανικό για την ενυδάτωσή μας, αλλά και για να καταπραΰνει τις πεπτικές ενοχλήσεις.

 

 

Μπανάνες

Κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επιπέδων καλίου, προκαλώντας κράμπες και δυσφορία στο στομάχι. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο και μπορούν να βοηθήσουν στην αναπλήρωση αυτών των επιπέδων, προσφέροντας ανακούφιση στο στομάχι.

 

 

Χυμός αλόης

Ο χυμός αλόης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο στομάχι και στη βελτίωση της πέψης. λόγω των καταπραϋντικών ιδιοτήτων του. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στη διατήρηση της ενυδάτωσης τους θερινούς μήνες. Επίλεξε αγνό, φυσικό χυμό αλόης βέρα χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή τεχνητά συστατικά.

 

 

Mην ξεχνάς, λοιπόν, ότι η σωστή διατροφή -ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια! Μια δοκιμή θα σε πείσει!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath