Home / Lifestyle  / Τριάντα χρόνια Νύχτες Πρεμιέρας!

Τριάντα χρόνια Νύχτες Πρεμιέρας!

Εδώ και τριάντα χρόνια ο Σεπτέμβριος ανήκει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και τις απολαυστικές Νύχτες Πρεμιέρας!

Ο Σεπτέμβριος είναι ο αγαπημένος μήνας των Αθηναίων σινεφίλ -και όχι μόνο- και όχι άδικα, αφού εδώ και τριάντα. ολόκληρα χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας 

 

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ιδρύθηκε από την Κινηματογραφική. Εταιρεία Αθηνών (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) με σκοπό να φωτίσει άγνωστες πτυχές του ποιοτικού ανεξάρτητου.κινηματογράφου, να αναδείξει τις καλύτερες από τις μεγάλες ταινίες της σεζόν, προτείνοντάς τις στους. θεατές, και να γίνει η ιδανική εισαγωγή κάθε κινηματογραφικής σεζόν.

 

Το Φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 1995 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τεράστια επιτυχία. Οι ταινίες που προβάλλονται έχουν ένα κοινό που ξεπερνά τους 60.000 κινηματογραφόφιλους, οι οποίοι θέλουν να. ενημερώνονται για όλες τις τάσεις του παγκόσμιου σινεμά και να βλέπουν πρώτοι τις μεγάλες ταινίες που πρόκειται να γίνουν επιτυχίες τους επόμενους μήνες. 

 

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προσφέρει στο ελληνικό κοινό την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τον. ανεξάρτητο αμερικανικό, ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο κινηματογράφο.

 

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει φέτος 30. χρόνια κινηματογραφικής μαγείας, λάμψης, ανακαλύψεων και αδιάλειπτης αγάπης για το σινεμά και τους ανθρώπους του. 

 

Για την επετειακή αυτή χρονιά, το πλαίσιο που ορίστηκε από την Πρόεδρο της Κινηματογραφικής Εταιρείας.Αθηνών, Μαρία  Μπόμπολα, είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.  Η ελευθερία σαν στόχο, η ελευθερία σαν ποιότητα. Την οποία καλούμαστε να τιμήσουμε και να προάγουμε μέσα από τις δράσεις και το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

 

 

Το φεστιβάλ ξεκινάει την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη και θα διαρκέσει ως τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη, λαμβάνοντας χώρα. στους κινηματογράφους “Δαναός 1” & “Δαναός 2”, “Ιντεάλ”, “Άστορ”, “Άστυ”, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,. στο θέατρο “Παλλάς” και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

 

Το πλήρες πρόγραμμα του 30ού ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της.Συνέντευξης Τύπου της διοργάνωσης, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 

 

Αν αγαπάς το σινεμά και ανυπομονείς για τις Νύχτες Πρεμιέρας, βρες εδώ όλες τις αναλυτικές πληροφορίες.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath