Home / Good Life  / Art & Culture  / Το MOMus παρουσιάζει έκθεση με έργα του Pablo Picasso!

Το MOMus παρουσιάζει έκθεση με έργα του Pablo Picasso!

To ΜΟΜus, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενεί την έκθεση.Pablo Picasso: Εξορία και Νοσταλγία”, με έργα του διάσημου καλλιτέχνη.

 

Από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου του 2024, το MOMus– Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη- της Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενεί τη νέα διεθνής έκθεση του! Με τίτλοPablo Picasso: Εξορία και Νοσταλγία”, το μουσείο θα παρουσιάζει έργα του σπουδαίου καλλιτέχνη! Τα μικρά σχέδια ταύρων, ταυρομάχων, πικαδόρων ή άλλες σκηνές της αρένας, η αγάπη για τη.Μεσόγειο, τη νοσταλγία, την πατρίδα, την αλληλεγγύη για τον συναγωνιστή και τον.(συν)εξόριστο συμπατριώτη, σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις και καλλιτεχνικές χειρονομίες βασισμένες στον απόλυτο αυθορμητισμό, όλα ιδωμένα μέσα από την πολύχρονη αλληλογραφία δύο πολύ καλών φίλων, του.Pablo Picasso και του Eygenio Arias, αποτελούν τους βασικούς άξονες της νέας έκθεσης.

 

Ο Eugenio Arias με τον Pablo Picasso, έξω από αρένα ταυρομαχιών. (Fréjus, 7 Αυγούστου 1966). Photo: Hubertus Hierl.

 

Η έκθεση αποτελεί μέρος της διεθνούς συνεργασίας του MOMus με τον Δημόσιο Οργανισμό Διοίκησης του ΣπιτιούΜουσείου Pablo Ruiz Picasso και Αλλών Μουσειακών και Πολιτιστικών Φορέων της Μάλαγα, στο πλαίσιο της οποίας ήδη 450 έργα της συλλογής Κωστάκη βρίσκονται στην ισπανική πόλη για τη μεγάλη έκθεση με τίτλο «Ουτοπία και Πρωτοπορία. Ρωσική τέχνη στη συλλογή Κωστάκη του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης». Πρόκειται για τη μεγάλη συνεργασία του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του MOMus για το.2024, στο πλαίσιο κινήσεων δικτύωσης με μουσεία και ιδρύματα του εξωτερικού που έχουν στην κατοχή τους συλλογές ιστορικών ευρωπαϊκών πρωτοποριών.

 

Προφίλ ταύρου και τρεις ταύροι Mougins, πιθανότατα τέλη. Μαρτίου 1964 Μαρκαδόρος σε εφημερίδα 32 x 23 εκ. Στο άνω περιθώριο, «PARA Arias» Προέλευση: ARIAS

 

Στην έκθεση «Pablo Picasso: Εξορία και Νοσταλγία» παρουσιάζονται σχέδια, χαρακτικά και κεραμικά, προερχόμενα από τις συλλογές του Museo Casa Natal de Picasso στη Μάλαγα, ενώ πολλά από αυτά εκτίθενται για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας.

Τα συγκεκριμένα έργα βρίσκονται σε διάλογο με έργα από τη συλλογή και το αρχείο Κωστάκη από την περίοδο της.Ρωσικής Πρωτοπορίας που παρουσιάζονται παράλληλα στο MOMus-Μουσείο.Μοντέρνας Τέχνης, διευρύνοντας έτσι την οπτική για τον μοντερνισμό, αγγίζοντας και φέρνοντας κοντά τις ευρωπαϊκές ιστορικές πρωτοπορίες. Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση, καθώς και εισιτήρια, κάνοντας κλικ εδώ!

 

Γενειοφόρος άνδρας Μαρκαδόροι σε λιθογραφική και offset αναπαραγωγή. (σελίδα τίτλου «Dibujos» – Σχέδια) 56,5 x 58 εκ. Προέλευση: ARIAS

 
Κεντρική φωτογραφία:

Ταύρος, Παρίσι, 2 Ιανουαρίου 1946

Λιθογραφία, 32,6 x 44,4 εκ.

Προέλευση: Casa Natal Picasso, Μάλαγα

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.