Home / Beauty  / Το bakuchiol μπορεί να αντικαταστήσει τη ρετινόλη;

Το bakuchiol μπορεί να αντικαταστήσει τη ρετινόλη;

bakuchiol

Έχετε ακούσει για το bakuchiol και τις ευεργετικές ιδιότητές του; Είναι ίδιο με τη ρετινόλη ή καλύτερο;

 

Υπάρχουν αρκετά ενεργά συστατικά στον κόσμο της ομορφιάς και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μία “σύγχυση”. Πολλές φορές δε γνωρίζουμε τι ακριβώς προσφέρει το κάθε στοιχείο ή αν το αν υπάρχουν και άλλες επιλογές στην αγορά. Ένα παράδειγμα είναι το bakuchiol, το οποίο θεωρείται αντίπαλος της ρετινόλης. Έχει τη δυνατότητα να δώσει τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα όσο αφορά στην αντιγήρανση, χωρίς τις ίδιες αρνητικές παρενέργειες. Η ρετινόλη είναι αρκετά βαρύ συστατικό και σίγουρα δεν μπορεί να λειτουργήσει για κάθε επιδερμίδα. Συνεπώς ψάχνουμε κάτι που θα την αντικαταστήσει.

 

Ποιος είναι ο ορισμός του bakuchiol; Είναι το εκχύλισμα των σπόρων του φυτού Psoralea Corylifolia ή αλλιώς babchi που φύεται στην Ανατολική Ασία. Στην Ελλάδα βρίσκουμε τη psoralea bituminosa, η οποία έχει αντιφλεγμωνόδη δράση. Ποια είναι τα οφέλη του; Μειώνει την όψη των γραμμών, των ρυτίδων, τη μελάγχρωση, τη φωτογήρανση και κάνει την επιδερμίδα πιο σφριγυλή. Το πιο σημαντικό είναι ότι -σε αντίθεση με τη ρετινόλη- δεν προκαλεί ερεθισμούς, ούτε ακμή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Παρακάτω θα βρείτε μερικά beauty products που περιέχουν αυτό το συστατικό!

 
The ritual of namaste bakuchiol natural booster, Rituals

 

Bakuchiol retinol alternative moisturizer, The Inkey list

bakuchiol

 

Dermalogy firming serum, Neogen

Serum, Medik8

 
Natural booster, Seasonly

bakuchiol

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.