Home / Wellness  / Health  / Το 1/3 των ενηλίκων παγκοσμίως δε γυμνάζεται όσο πρέπει!

Το 1/3 των ενηλίκων παγκοσμίως δε γυμνάζεται όσο πρέπει!

των ενηλίκων

Σύμφωνα με νέες έρευνες, το 1/3 των ενηλίκων παγκοσμίως δεν ασκούν το σώμα τους στο επίπεδο που πρέπει! Καλημέρα, καλησπέρα και καληνύχτα.

 

Μία σχετική έρευνα δείχνει μία ανησυχητική τάση σωματικής αδράνειας μεταξύ των ενηλίκων παγκοσμίως. Σχεδόν το 1/3 των ενηλίκων, περίπου 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν πληρούσαν τα συνιστώμενα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας το 2022. Μάλιστα, η αδράνεια αυτή έχει αυξηθεί περίπου κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ της περιόδου 2010 μέχρι 2022 και αν συνεχιστεί αυτή η τάση θα αυξηθούν έως και 35% μέχρι το 2030. Τι συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας για την υγεία των ενηλίκων;

Προτείνει 150 λεπτά μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα. Η σωματική αδράνεια θέτει τους ενήλικες σε μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά, διαβήτη τύπου 2, άνοια και καρκίνους. Αυτά τα ευρήματα θέλουν να τονίσουν ότι δεν πρέπει να χάνουμε ευκαιρίες για να βελτιώσουμε τη σωματική και ψυχική υγεία μας, μέσω της σωματικής δραστηριότητας.

 

Η σωματική αδράνεια είναι ακόμα πιο συχνή μεταξύ των γυναικών παγκοσμίως σε σύγκριση με τους άνδρες. Υπογραμμίζεται ότι πρέπει να ενισχυθεί η σωματική άσκηση και στους ηλικιωμένους. Η έρευνα καταλήγει ότι η σωματική αδράνεια είναι παγκόσμια απειλή για την παγκόσμια υγεία. Πρέπει να εντάξουμε τη σωματική άσκηση και να κατανοήσουμε ότι τα οφέλη που προσφέρει είναι πάρα πολλά.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.