Home / Beauty  / Τι μάσκα προσώπου να επιλέξω;

Τι μάσκα προσώπου να επιλέξω;

Ποια είναι η κατάλληλη μάσκα προσώπου, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας; Ας τις ανακαλύψουμε!

Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν πολλά βήματα για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου. Για κάποιες από εμάς χρειάζεται πολλή προσπάθεια και πολλή περιποίηση, ενώ για κάποιες πιο “τυχερές” τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Ένα από αυτά τα steps είναι οι μάσκες προσώπου. Προσφέρουν αρκετά οφέλη και σίγουρα αξίζει να τις εντάξουμε στη skin care ρουτίνα μας. Ωστόσο, το να διαλέξουμε την κατάλληλη μάσκα προσώπου μπορεί να γίνει challenging. Ο κάθε τύπος προσώπου θέλει και διαφορετικό είδος. Παράλληλα, πρέπει να “ακούμε” τι έχουν να μας πουν οι ανάγκες της επιδερμίδας μας και να πράττουμε αναλόγως.

 

Η ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται μία μάσκα προσώπου βαθιάς ενυδάτωσης και θρέψης. Αυτή η μάσκα από Sephora Collection με προβιοτικά και εκχυλίσματα φρούτων προσφέρει ενυδάτωση έως και οκτώ ώρες.

Κάθε είδος επιδερμίδας μπορεί να είναι αφυδατωμένο, για μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα. Έχει χαθεί η λάμψη της και γι’ αυτό χρειάζεστε μία ενυδατική μάσκα που θα την επαναφέρει. Μία από Korres θα το καταφέρει.

Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε μία για βαθύ καθαρισμό και απολέπιση, ώστε να ανοίξουν οι πόροι και η La Roche Possay είναι ιδανική.

Φυσικά, η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται περισσότερο προσοχή και προϊόντα που δε θα προκαλέσουν ερεθισμούς. Μία μάσκα με καταπραϋντική δράση, όπως αυτή της L’ Occitane είναι αυτό που χρειάζεστε.

Αν έχετε κανονικό δέρμα, τότε μπορείτε να επιλέξετε μία multitasking μάσκα, όπως αυτή της Clinique.

Αυτές οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται 1-2 φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτές σε μορφή sheet που μπορούν να χρησιμοποιούνται ακόμα και κάθε μέρα και έχουν φανταστικά αποτελέσματα! Η Charlotte Tilbury έχει δημιουργήσει μία από τις πιο πετυχημένες.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.