Home / Beauty  / Τελικά το θαλασσινό νερό κάνει καλό στην επιδερμίδα;

Τελικά το θαλασσινό νερό κάνει καλό στην επιδερμίδα;

το θαλασσινό νερό

Έπειτα από πολλές έρευνες, ο κόσμος της ομορφιάς κατέληξε στο ότι το θαλασσινό νερό έχει και θετικά και αρνητικά για την επιδερμίδα μας.

 

Από μικροί ακούγαμε το πόσο καλό θα μας κάνει η θάλασσα… Ισχύει, όμως, ότι η συγκεκριμένη καλοκαιρινή απόλαυση έχει μόνο οφέλη για εμάς; Η απάντηση είναι ναι, όμως υπάρχουν αρκετά που θα πρέπει να προσέξουμε. Το θαλασσινό νερό έχει διάφορες ευεργετικές ιδιότητες καθώς περιέχει μέταλλα, αμινοξέα, βιταμίνες και μαγνήσιο. Είναι καταπραϋντικό για παθήσεις του δέρματος και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει και στην αντιμετώπιση της ακμής. Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες βοηθούν στην απορρόφηση των βακτηρίων, αποφράσσοντας τους πόρους.

 

 

Το θαλασσινό νερό έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει πληγές και ατέλειες και να τονώσει την επιδερμίδα μας. Μειώνει τη λιπαρότητα και μας χαρίζει μία αίσθηση αναζωογόνησης. Αυτά είναι τα θετικά που προσφέρει, αλλά αν δεν προσέξουμε μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Η υπερβολική έκθεση στη θάλασσα και η μη σωστή φροντίδα έπειτα δε θα κάνει καλό στην επιδερμίδα μας.

 

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε; Κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα ανανεώστε το αντηλιακό σας και αν υπάρχει η δυνατότητα κάντε και ένα χλιαρό ντους. Αν έχετε ξηρό δέρμα θα πρέπει να ξεπλένετε το πρόσωπο και το σώμα σας όταν βγαίνετε από τη θάλασσα. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι σας κάντε ένα καλό μπάνιο και μην παραλείψετε τη skin care ρουτίνα σας. Ένα after sun είναι must!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.