Home / Beauty  / Τα beauty trends του 2023 που θα λατρέψετε!

Τα beauty trends του 2023 που θα λατρέψετε!

Το 2023 καταφτάνει και μαζί του φέρνει beauty και skincare trends που θα συζητηθούν. Εμείς ανυπομονούμε να τα εφαρμόσουμε. Εσείς;

Ανυπομονούμε για την αλλαγή του χρόνου και όλα τα υπέροχα που ελπίζουμε ότι θα φέρει το 2023. Πάντως αναμένεται ότι θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για το κομμάτι της ομορφιάς, αφού τα beauty trends που ήδη έχουμε ανακαλύψει, υπόσχονται πολλά!

 

Ποιες θα είναι, λοιπόν, οι top τάσεις για το 2023 και πώς θα τις εφαρμόσουμε στη δική μας beauty & skincare ρουτίνα;

 

Skincare
Ψυχοδερματολογία

Έρχεται για να μας επιβεβαιώσει ότι η υγεία του δέρματός μας συνδέεται άμεσα με την ψυχική μας υγεία και αντίστροφα. Η δερματολογία το αποδέχεται και πλέον λαμβάνει σοβαρά υπόψιν, ώστε να βρει τις ανάλογες λύσεις. Η ακμή είναι στο Νο1 της Ψυχοδερματολογίας, αφού όταν κάποιος πάσχει από σοβαρή ακμή, μπορεί να αισθάνεται άγχος ή κατάθλιψη και να του λείπει η αυτοπεποίθηση. Επίσης, το άγχος και η ψυχολογική πίεση έχουν σημαντικές συνέπειες, όπως κακό ύπνο, αύξηση των σακχάρων στο αίμα κ.ά, που επηρεάζουν άμεσα την όψη και την υγεία της επιδερμίδας μας.

 

 

Τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP)

Αυτό το αντιγηραντικό συστατικό είναι new entry στην ορολογία του skincare και θα μας απασχολήσει πολύ μέσα στο 2023. Ενισχύει το κολλαγόνο της επιδερμίδας και κάνει το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό. Το ATP υπάρχει ήδη στον οργανισμό μας, αλλά μειώνεται με το πέρασμα των χρόνων. Έτσι, μέσα από τα νέα skincare  προϊόντα προσπαθούμε να το επανακτήσουμε.

 

Πεπτίδια χαλκού

Τα πεπτίδια έχουν ήδη μπει στο νέο λεξιλόγιο της ομορφιάς, αφού η σημασία τους είναι τεράστια: λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, μειώνουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου. 

 

2023

 

L-Glutamine

Αλλιώς και Γλουταθιόνη, ανήκει και αυτή στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα. Εμπεριέχεται στα νέα προϊόντα περιποίησης, αφού μπορεί να μειώσει κηλίδες και πανάδες, χαρίζοντας πιο φωτεινή όψη στο δέρμα. 

 

Μανδελικό οξύ

Ίσως το έχετε ακούσει ως Α Υδροξυ-οξύ. Προέρχεται από το πικραμύγδαλο και σε αντίθεση με άλλα οξέα, όπως το γλυκολικό ή το λακτικό, δεν ερεθίζει το δέρμα. Καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, ανοίγει τους πόρους και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα.  

 

2023

 

Προβιοτικά και πρεβιοτικά

Ίσως οι μοναδικοί όροι που ήδη ξέραμε καλά. Τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά θα κυριαρχήσουν και μέσα στο 2023 σε προϊόντα και θεραπείες ομορφιάς. Εξισορροπούν το μικροβίωμα της επιδερμίδας, αποτρέποντας λοιμώξεις και άλλες δερματικές καταστάσεις, όπως το έκζεμα. Τα υποπροϊόντα των προβιοτικών βοηθούν στην ισορροπία του pH του δέρματός μας.

 

Έλαια από λαχανικά!

Ναι, καλά διαβάσατε. Γνωρίζουμε ότι τα λαχανικά -όπως και τα φρούτα- είναι θαυματουργά για τον οργανισμό μας και, κατά συνέπεια, για το δέρμα μας. Τώρα, εμπεριέχονται μέσα σε έλαια, βοηθώντας στην ενυδάτωση και σε θεραπείες της επιδερμίδας. Το έλαιο μπρόκολου είναι ένα από αυτά που θα βλέπουμε συχνά μέσα στο 2023 στα ράφια των καταστημάτων ομορφιάς.

 

2023

Beauty
Φρύδια
Skinny φρύδια

Tα λεπτά φρύδια επανέρχονται ξανά στη μόδα και δεν είμαστε πολύ χαρούμενες για αυτό. Όμως, φαίνεται ότι πολλές είναι οι διάσημες που ήδη τα έχουν υιοθετήσει, όπως η Bella Hadid.

 

https://www.instagram.com/p/Cj0mY0buxL-/

 

Τα φυσικά φρύδια

Eυτυχώς στη μόδα παραμένουν και τα φυσικά φρύδια, στα οποία “ορκίζεται” η Gen Z. Το τσιμπιδάκι για τα φρύδια είναι σχεδόν αχρείαστο, αφού ένα απλό χτένισμα με βουρτσάκι είναι αρκετό.

 

 

Τα bleached φρύδια

Η νέα τρέλα του TikTok έρχεται να κυριαρχήσει μέσα στη νέα χρονιά, δημιουργώντας ένα beauty statement. Πολλές οι διάσημες που το τόλμησαν, όπως η πανέμορφη Kendall Jenner

 

 

Μακιγιάζ
The Coquette makeup

Aυτό το νοσταλγικό μακιγιάζ μάς γυρνά πολλά χρόνια πίσω, συγκεκριμένα στον 180 αιώνα, όταν οι γυναίκες της “καλής” κοινωνίας ξαναπήραν τη λέξη “κοκέτα”, που σημαίνει απρόβλεπτη ή ασύστολη στα γαλλικά, συνδυάζοντάς τη αυτή τη φορά με την αθωότητα. Το μακιγιάζ κοκέτας έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στο TikTok και προστάζει έντονες βλεφαρίδες, φρέσκα, κοκκινισμένα μάγουλα και παστέλ χείλη. 

 

 

Goth-glam

Αν έχεις ήδη δει τα επεισόδια της σειράς “Wednesday” στο Netflix ξέρεις ακριβώς για τι μιλάμε. Aποτελεί το απόλυτο goth-glam inspo, και όλες μέσα στο 2023 θα δοκιμάσουμε την πιο dark πλευρά μας. Μουντζουρωμένα μάτια -τόσο όσο- μαύρα περιγράμματα, faux φακίδες και σκούρα κραγιόν στα χείλη θα είναι φέτος οι σύμμαχοί μας. 

 

 

Μetallic eye looks 

Οι μεταλλικές υφές περνούν από τα νύχια στα μάτια μας, με τις metallic σκιές και τα eyeliner να ανανεώνουν τη ρουτίνα του μακιγιάζ μας, για extra δόσεις λάμψεις.

 

 

Το σίγουρο είναι πως το 2023 δε θα είναι καθόλου βαρετό! 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath