Home / Cozyhome  / Architecture  / Τα 10 Open Walks του Open House Thessaloniki 2021 στις 23-24/10!

Τα 10 Open Walks του Open House Thessaloniki 2021 στις 23-24/10!

Συνεχίζονται οι εκπληκτικές δράσεις του Open House Thessaloniki 2021 με τα 10 Open Walks αυτό το Σαββατοκύριακο!

 

Το Open House Thessaloniki 2021 πραγματοποιείται και αυτό το Σαββατοκύριακο δια ζώσης, με μεγάλο χορηγό την Alumil. 10 open walks με 10 διαφορετικές ιστορίες και 500 εθελοντές που θα μας ξεναγήσουν στις 10 θεματικές διαδρομές. Ξεκινάμε το αρχιτεκτονικό μας ταξίδι στη Δυτική Θεσσαλονίκη, έξω από τη Βίλα Πετρίδη ( Αναγεννήσεως 10). Εκεί ξεκίνησε η βιομηχανική ιστορία της πόλης με τις πρώτες εγκαταστάσεις. Στόχος της διαδρομής η ανακάλυψη της βιομηχανικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης.

Στα Δυτικά Τείχη, στη διασταύρωση Έβρου και Ακρίτα οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την οχύρωση-οριοθέτηση στα δυτικά της πόλης και τη θέση των Δυτικών Τειχών στο σύγχρονο πολεοδομικό ιστό. Οι δρόμοι του εμπορίου στα Λαδάδικα θα αναδείξουν το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης. Συνεχίζοντας, θα γνωρίσουμε το ρόλο που έπαιξε η πυρκαγιά του 1917 στην εξέλιξη της Θεσσαλονίκης, με σημείο εκκίνησης το άγαλμα του Βενιζέλου.

Έξω από τη Ροτόντα θα επισκεφτούμε το Γαλεριανό συγκρότημα, ένα από τα σημαντικότερα μνημειακά σύνολα και θα αντιληφθούμε τη θέση σου στον ιστό της πόλης. Στο μωσαϊκό των θρησκευμάτων στην Κασσάνδρου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε άλλες θρησκευτικές κοινότητες, μέσα από την αρχιτεκτονική τους.

Αξίζει να επισκεφτείτε και τη διαδρομή προς τα Ανατολικά τείχη, καθώς και τη Συνοικία των Εξόχων στη Λ. Στρατού, ανακαλύπτοντας λιγότερα γνωστά κτήρια της πόλης. Ολοκληρώνοντας τα 10 Open walks μεταφερόμαστε πίσω στον χρόνο πάλι στη Συνοικία των Εξόχων, αλλά αυτή τη φορά έξω από το Λαογραφικό Μουσείο, στους πύργους της αριστοκρατίας.

Παράλληλα ξεκινάει ο διαγωνισμός Open Photo, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στο Gallileo Galilei Open Vote. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το official site! 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.