Home / Beauty  / Τα λάθη που κάνουμε στην καλοκαιρινή hair care ρουτίνα μας!

Τα λάθη που κάνουμε στην καλοκαιρινή hair care ρουτίνα μας!

λαθη haircare

Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε το καλοκαίρι όσον αφορά στη φροντίδα των μαλλιών μας; Ανακαλύψτε τα παρακάτω!

 

Ακόμα και αν εμείς περνάμε τέλεια το καλοκαίρι, τα μαλλιά και η επιδερμίδα μας έχουν διαφορετική άποψη. Οι ανέμελες και διασκεδαστικές ώρες στη θάλασσα αποτελούν πολλές φορές “εχθροί” της προσωπικής φροντίδας μας. Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, το θαλασσινό αλάτι, την άμμο και το χλώριο της πισίνας μπορεί να να φέρει “καταστροφικές” συνέπειες για την τρίχα των μαλλιών μας. Ορισμένα λάθη που κάνουμε είναι η κύρια αιτία γι αυτό. Αν προσέξουμε λίγο όταν βρισκόμαστε στη θάλασσα ή στην πισίνα θα καταφέρουμε να έχουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά όλο τον χρόνο. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα λάθη!

 

Υπάρχει ακόμα η λανθεσμένη αντίληψη ότι το αντηλιακό μαλλιών δε προσφέρει όσα θέλουμε ή ότι είναι υπερβολή! Τη φροντίδα που δείχνουμε για την επιδερμίδα μας, την ίδια πρέπει να δείχνουμε και στα μαλλιά μας. Ένα αντηλιακό είναι απαραίτητο! Μην ξεχνάτε να φοράτε καπέλα ή φουλάρια! Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε είναι το ντουζ μετά την πισίνα ή τη θάλασσα.

 

 

Μην αφήνετε πολύ ώρα τα μαλλιά σας με το αλάτι ή το χλώριο, αλλά ξεβγάλτε τα με δροσερό νερό! Αν δείτε ότι κατά την περίοδο του καλοκαιριού, τα μαλλιά σας “αλλάζουν”, γίνονται πιο εύθραυστα ή πιο ξηρά, αλλάξτε λίγο τα προιόντα που χρησιμοποιείτε, το σαμπουάν και το conditioner. Μία μάσκα ενυδάτωσης, ακόμα και homemade, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στα μαλλιά σας!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.