Home / Lifestyle  / Cozy Views  / Σαν αεράκι του Μάη φυσάει η… Σάττι!

Σαν αεράκι του Μάη φυσάει η… Σάττι!

“Σαν αεράκι του Μάη φυσάει η χαρά” τραγουδάει η Μαρίνα Σάττι, αλλά πάντα για κάποιους όλα μοιάζουν… φλοπ, φλοπ, φλοπ. 

Ο νέος δίσκος της Μαρίνας Σάττι έχει τον τίτλο P.O.P, και ίσως να είναι ο πιο “to the point” τίτλος, αφού μέσα σε μία. εβδομάδα κυκλοφορίας του κατάφερε να μας αποδειξει ότι, ναι, η γκρίνια και η έλλειψη χιούμορ μπορεί να έχουν. ελληνική Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Ξέρουμε να προστατεύουμε πολύ καλά, όπως φαίνεται, τον αρνητισμό, την επίκριση και τη γκρίνια. 

 

“Δεν πρόλαβε να επιστρέψει από τη Eurovision και η κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ έχει ξεσηκώσει νέες θύελλες. αντιδράσεων!”. Βαρύγδουπος τίτλος, βαρύγδουπη επανάληψη του “κάνω την τρίχα τριχιά” … γιατί; Για μουσική!

 

Τι μυστικά κρύβει το κομμάτι “Mixtape”; Τι απαντήσεις δίνει η Μαρίνα και τι υπονοεί; Ποιον ειρωνεύεται και σε ποιον απαντάει;

 

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ; ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΣ ΧΙΟΥΜΟΡ;

 

Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο πράγμα είναι πια σε αυτή την κοινωνία απλώς να γελάσουμε. Να. κάνουμε χιούμορ. Να καταλάβουμε το τρολ, να μην το αναλύσουμε… Απλώς να γελάσουμε. Να χαρούμε. Έχουμε γύρω μας τόσα, μα τόσα σημαντικά προβλήματα -έναν πόλεμο φερειπείν- κι εμείς θιγόμαστε γιατί. δεν είχαμε στο χωριό μας ρεγκετόν;!

 

Προσωπικά, τη Μαρίνα Σάττι τη θεωρώ πολύ ταλαντούχα, ξεκινώντας από την αιθέρια φωνή της, αλλά πια τη θαυμάζω. και για την ευφυία της. Γιατί, μάντεψε! Το χιούμορ είναι δείγμα ευφυίας. Είναι ένα κορίτσι που απλώς ζει το μουσικό της. όνειρο, φέρνει έναν νέο ήχο και κάνει αυτό που της αρέσει πολύ καλά, με μπόλικη δόση χαράς.

 

Φυσικά, κανένας δε μίλησε για το συγκινητικό κομμάτι “Αχ Θάλασσα” (ΑΗ THALASSA), που είναι αφιερωμένο στον. πατέρα της που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, λίγο καιρό πριν η ίδια εμφανιστεί στη σκηνή της Eurovision. Η θλίψη εξάλλου δεν “προκαλεί”, όπως η χαρά και το χιούμορ. Τη συνηθίσαμε. 

 

Εγώ θα συνεχίσω να ακούω πάντως στο repeat τη Μαρίνα να τραγουδά “Τα ποτήρια σας ψηλά στον χορό και στη χαρά”. Όχι γιατί είμαι η super fan, αλλά γιατί, πώς να το κάνουμε, αξίζουμε πια λίγη χαρά και ανεμελιά σε αυτή τη ζωή.

Σάττι

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath