Home / Good Life  / Σέριφος, το νησί που δικαίως κρύβει μέσα του το φως!

Σέριφος, το νησί που δικαίως κρύβει μέσα του το φως!

Η Σέριφος κρύβει μέσα της το φως, σαν λέξη, σαν ενέργεια και σαν ολότητα. Είναι το κυκλαδίτικο νησί που θα σου χαρίσει τις πιο φωτεινές μέρες.

Διανύουμε τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού και το μυαλό μας ταξιδεύει σε νησιά και καταγάλανα νερά. Οι Κυκλάδες. θα είναι ο παντοτινός καλοκαιρινός μας έρωτας και η Σέριφος ένα μοναδικό κομμάτι τους. Το φως ολημμυρίζει το. αγαπημένο μας νησί, αποτελώντας το δεύτερο συνθετικό της ίδιας της ονομασίας του.

 

Η Σέριφος είναι ένα μαγικό κυκλαδονήσι, που μπορει να σου χαρίσει όλα όσα έχεις ονειρευτεί για ένα μοναδικο καλοκαίρι. 

 

 

Βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά της Κύθνου και της Σίφνου και απέχει  λίγες μόνο ώρες απ΄το λιμάνι του Πειραιά, κάτι που. την κάνει ιδιαιτέρως δημοφιλή, κυρίως στους κατοίκους της Αθήνας.

 

Η Σέριφος είναι ένα νησί με πολύ προσωπικό και μοναδικό χρώμα, με αξιοθέατα που μαγεύουν, γεύσεις που δεν. ξεχνιούντια εύκολα, αρώματα και εικόνες που σε κάνουν να θέλεις να την επισκέπτεσαι ξανά και ξανά.

 

Η Χώρα

Ας ξεκινήσουμε από ψηλά, από τα χαλάσματα του ενετικού κάστρου στην κορυφή του λόφου όπου είναι χτισμένη η Χώρα. Η θέα από τα τέσσερα ανεμοδαρμένα εκκλησάκια. Στο πιο ψηλό σημείο βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου,. με την πλακόστρωτη αυλή και τη μαγευτική θέα. 

 

Στην Πάνω Χώρα βρίσκεται η γραφική πλακόστρωτη πλατεία με το νεοκλασικό κτίριο του Δημαρχείου που. χρονολογείται από το 1908 και τον επιβλητικό ναό του Αγίου Αθανασίου, που είναι η Μητρόπολη της. Σερίφου.  Η Πιάτσα της Πάνω Χώρας με τα γραφικά καφέ και τις χρωματιστές καρέκλες σας περιμένει να. ζήσετε μοναδικές στιγμές με φίλους ή και παρέες που θα κάνετε στο νησί.

 

 

Στην Κάτω Χώρα θα βρείτε την πανέμορφη συνοικία κατά μήκος της πλαγιάς, με την εκκλησία της. Ευαγγελίστριας να στέκεται επιβλητική στην κεντρική πλατεία, μέσα σε ένα υπέροχο κάτασπρο τοπίο.

 

Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, δίπλα από το οποίο βρίσκεται το μοναδικό θεατράκι της. Σερίφου, το οποίο φιλοξενεί το ετήσιο Φεστιβάλ Σερίφου το καλοκαίρι.

 

 

Η Παναγία η Σκοπιανή στη βορειοανατολική Σέριφο, με τους ολόλευκους τοίχους της και τον χαρακτηριστικό μπλε της. τρούλο, είναι σήμα κατατεθέν του νησιού και θα σας μαγέψει με τη μοναδική της θέα στο Αιγαίο.

 

Ο πέτρινος Φάρος  είναι από τα πιο ωραία σημεία του νησιού. Στέκει επιβλητικός στα απόκρημνα βράχια του. ακρωτηρίου Σπαθί, 65 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς φάρους των Κυκλάδων.

 

 

The Lighthouse of Serifos island, Cyclades, Greece, at night, illuminated with a full moon background

 

 

Το Μέγα Λιβάδι είναι ένας οικισμός, κτισμένος μέσα στο γαλήνιο τοπίο της κοιλάδας που κατεβαίνει από την περιοχή. Μαύρα Βολάδια, και δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1880, όταν τα μεταλλεία της Σερίφου βρίσκονταν στο απόγειό τους.

 

Η Σέριφος είναι ένα νησί που φημίζεται για τις πάνω από 70 παραλίες της κατά μήκος των δαντελωτών ακτών της!

 

Μερικές από τις πιο όμορφες είναι ο Αυλόμωνας, η μεγαλύτερη σε μήκος παραλία του νησιού, ο Άη Σώστης. που πήρε το όνομά του απ’ το ομώνυμο ξωκλήσι πάνω στον κάβο, η Συκαμιά με τη λευκή άμμο και τα διάσπαρτα μικρά βότσαλα, το Καλό Αμπέλι, μια μικρή παραλία που ξεχωρίζει για την γραφικότητά της και. το γεγονός ότι έχει μείνει ανέγγιχτη στο πέρασμα των χρόνων, η Ψιλή Άμμος που θεωρείται η πιο γνωστή παραλία του νησιού, και το 2003 είχε ανακηρυχθεί ως η καλύτερη παραλία της Ευρώπης από το “Sunday. Times”, και πολλές άλλες που καλύπτουν όλα τα γούστα.

 

 

Mην ξεχάσεις πριν φύγεις από τη Σέριφο να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα παραδισιακά πιάτα Ρεβιθάδα και Λούζα!

 

Aς κλείσουμε με έναν απο τα πιο αγαπημένα μας Instagram accounts, το @serifosland και τα υπέροχα reels του, που μας γεμίζουν αισιοδοξία!

 

 

Καλές διακοπές στο Αιγαίο!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath