Home / Fashion  / Πώς η μόδα μετράει αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Πώς η μόδα μετράει αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Ολυμπιακούς Αγώνες
Η μόδα τιμά με τον δικό της τρόπο τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Το Παρίσι αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές fashion capitals, με μακρά ιστορία στη μόδα. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε και επίσημα η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.στο Παρίσι, δεν μας ήταν δύσκολο να φανταστούμε τους οίκους μόδας και τα fashion brands να δημιουργούν συλλογές-φόρους τιμής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και -όπως ήταν αναμενόμενο- έτσι ακριβώς έγινε. Μετρώντας αντίστροφα τις ημέρες για την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι,.κάνουμε ένα mini recap και ανακαλύπτουμε τα brands και τους οίκους μόδας που εμπνεύστηκαν από τη διοργάνωση.

 

Nike

 

Για ακόμα μία φορά, η Nike αγκαλιάζει την αριστεία, την αποφασιστικότητα,.την ορμή και την ανθεκτικότητα -στοιχεία απαραίτητα για έναν αθλητή. Στην πιο πρόσφατη καμπάνια του, το αθλητικό brand τιμά τους νικητές με την απόλυτη διάκριση, χωρίς όμως να χαρακτηρίζει τη νίκη ως την πιο σημαντική διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η καμπάνια “Winning isn’t for Everyone” αποτυπώνει τη δύναμη -σωματική και ψυχική- που χρειάζεται κανείς για.να είναι νικητής, αλλά και τη δέσμευση στο άθλημα και την επιμονή, στοιχεία που κάνουν τη διαφορά για τον πραγματικό νικητή.

 

“Ο καθένας μπορεί να είναι νικητής αν θέλει. Δείχνουμε πώς ο αθλητισμός και η επιδίωξη της νίκης μπορούν να εμπνεύσουν ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα” – Nike

 

Στην καμπάνια, πρωταγωνιστούν διάσημοι αθλητές όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο LeBron James, η Serena Williams, η Sha’Carri Richardson και Cristiano Ronaldo.

 

Lacoste

 

Με τη σειρά της, η Lacoste επεδίωξε να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων.από την προηγούμενη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη του φωτός, το 1924. Εμπνεόμενη από τη χρονολογία, την ίδια την πόλη, αλλά και την Ολυμπιακή Κληρονομιά, το brand κυκλοφόρησε μία συλλογή με οκτώ κομμάτια. Η Paris 1924” της Lacoste διαθέτει polo μπλούζες, σορτς, καπέλα και ένα σχέδιο αδιάβροχου μπουφάν.

 

Louis Vuitton

 

Με το Παρίσι να αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πρωτεύουσες της μόδας και τη Louis.Vuitton έναν από τους πιο εμβληματικούς οίκους μόδας, ήταν φυσικό και επόμενο να πραγματοποιούνταν μία συνεργασία μεταξύ του οίκου και των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Η Louis Vuitton ανέλαβε να σχεδιάσει τον δίσκο πάνω στον οποίο θα είναι τοποθετημένα τα μετάλλια των Ολυμπιονικών. Εκτός από τους δίσκους, η Louis Vuitton δημιούργησε μία unisex στολή, που θα φορούν οι νικητές των μεταλλίων.

 

  

Pandora

 

 

Τα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων ζωντάνεψαν μέσα από την πιο πρόσφατη συλλογή κοσμημάτων της Pandora. Για να τιμήσει τους Αγώνες, το brand επέλεξε δύο Γαλλίδες αθλήτριες να ποζάρουν, αναδεικνύοντας τη νέα του συλλογή. Έτσι, η Estelle MosselyΟλυμπιονίκησα του 2016 στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο- και η Sakina Karchaouiαρχηγός της εθνικής ομάδας.γυναικείου ποδοσφαίρου της Γαλλίας- είναι τα πρόσωπα της limited edition σειράς, η οποία διαθέτει γούρια και σύμβολα των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών αγώνων.

 

 

Omega

 

Ως επίσημος χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1932, η Omega.τιμά τους Ολυμπιακούς Αγώνες με μια σειρά από ρολόγια. Πρώτα αποκαλύφθηκε το σχέδιο της ειδικής έκδοσης του Seamaster Diver 300M, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο στο.κατάστημα της Omega στο Παρίσι ενώ, παράλληλα, 100 ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών, η Omega αποκάλυψε το Speedmaster Chronoscope, διαθέσιμο σε τέσσερα μοντέλα.

 

 Ολυμπιακούς Αγώνες

 

Marine Serre

 

Η Γαλλίδα σχεδιάστρια τιμά και εκείνη τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Marine Serre συνδύασε το σήμα κατατεθέν μοτίβο της -το μισοφέγγαρο- με.το λογότυπο των Ολυμπιακών και δημιούργησε εκ νέου ένα σύμβολο, το οποία τιμά τη διοργάνωση.

 

 

 

 

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και τελειώνουν στις 11 Αυγούστου. 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada