Home / Beauty  / Πράσινο τσάι: Το φυσικό αντιοξειδωτικό που υπόσχεται λαμπερά και υγιή μαλλιά

Πράσινο τσάι: Το φυσικό αντιοξειδωτικό που υπόσχεται λαμπερά και υγιή μαλλιά

prasino tsai
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού και γιατί αξίζει μία θέση στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου;

 

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα φυσικά συστατικά είχαν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα στην περιποίηση των μαλλιών. Όπως κάθε άλλο beauty trend, έτσι και το rosemary oil ήταν ένα από.τα φυσικά έλαια, τα οποία αναδείχθηκαν μέσα από το TikTok. Μετά το rosemary oil, οι ειδικοί ήρθαν για να αναδείξουν τα οφέλη που έχει το πράσινο τσάι για την υγεία των μαλλιών μας.

 

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καθώς για τα οφέλη του στον οργανισμό μας. Το ήξερες, όμως, ότι αυτές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες μπορούν να είναι ωφέλιμες και για την υγεία των μαλλιών σου; Και αυτό δεν το λένε μόνο οι hair addicts, αλλά και τα ίδια τα brands, τα οποία λανσάρουν το ένα μετά το άλλο προϊόντα,.τα οποία περιλαμβάνουν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού.

 

Πράσινο τσάι

 

Γιατί το πράσινο τσάι αξίζει μία θέση στη hair care ρουτίνα σου;

 

Αρχικά, το πράσινο τσάι βελτιώνει την ανάπτυξη των μαλλιών. Πιο συγκεκριμένα, χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, μπορεί να αποτρέψει την τριχόπτωση και να υποστηρίξει την υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Παράλληλα, μπορεί να καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής, να μειώσει την εμφάνιση της πιτυρίδας, να αποτρέψει την αραίωση, αλλά και να επαναφέρει τη λάμψη σε ταλαιπωρημένα μαλλιά.

 

Η ένταξη του πράσινου τσαγιού σε μία ρουτίνα περιποίησης είναι ιδανική για όσους έχουν ξηρό ή ερεθισμένο τριχωτό κεφαλής,.καθώς οι καταπραϋντικές του ιδιότητες μπορούν να μειώσουν τυχόν ενοχλήσεις ή φαγούρα.

 

Πώς θα το εντάξεις στη ρουτίνα σου;

 

Για να εντάξεις το πράσινο τσάι στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών, μπορείς να επενδύσεις σαμπουάν, έλαια και toners μαλλιών, με βασικό συστατικό το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να το χρησιμοποιήσεις απευθείας στα μαλλιά σου. Ξέπλυνε μαλλιά σου με δροσερό πράσινο τσάι μετά το λούσιμο ή μπορείτε να εφαρμόσεις διάφορα φυσικά.εκχυλίσματα ή έλαια πράσινου τσαγιού απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σου.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada