Home / Beauty  / Πιστολάκι VS φυσικό στέγνωμα

Πιστολάκι VS φυσικό στέγνωμα

πιστολάκι

Τι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε το πιστολάκι ή να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο;

 

Ένα γενικό tip για να έχουμε υγιή μαλλιά είναι να χρησιμοποιούμε λιγότερη θερμότητα. Το πιστολάκι είναι ένα από αυτά τα εργαλεία styling που παράγουν, ωστόσο είναι απαραίτητο για όλες μας. Κάποιοι, λοιπόν, προτείνουν να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά, διότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τη θερμότητα. Ακόμα και αν αυτό έχει κάποια βάση, είναι λάθος. Με αυτήν την περίπτωση, αφήνοντας πολύ ώρα βρεγμένα τα μαλλιά μας, θα απορροφήσουν αρκετή υγρασία και συνεπώς θα προκληθεί φθορά και φριζάρισμα.

 

Ποιος είναι, ωστόσο, ο τρόπος να χρησιμοποιούμε σωστά το πιστολάκι; Μέτρια θερμότητα, εναλλαγές ζεστού και κρύου αέρα και μία απόσταση 10-15 εκατοστά. Μη ξεχνάτε ότι προηγούνται δύο σημαντικά βήματα πριν το στέγνωμα. Όταν βγείτε από το μπάνιο τραβήξτε ταμποναριστά το έντονο νερό με μία πετσέτα με μικρο ίνες. Οι συγκεκριμένες απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας, προστατεύοντας την τρίχα.

 

Φυσικά τα θερμοπροστατευτικά λαδάκια μαλλιών, οι μάσκες ή τα spray products για hair care είναι απαραίτητα! Έτσι η τρίχα σας εκτίθεται στη θερμότητα με την κατάλληλη βοήθεια. Αφού τελειώσετε το στέγνωμα με το πιστολάκι εφαρμόστε και ένα ενυδατικό hair mist για περισσότερη λάμψη!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.