Home / Family  / “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο” στο Ίδρυμα Ευγενίδου!

“Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο” στο Ίδρυμα Ευγενίδου!

“Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο”

Το Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα παρουσιάζει το μοναδικό εργαστήριο “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο”!

 

Ένα διαφορετικό εργαστήριο από αυτά που έχουμε δει ξεκινά! Γεμάτο διασκέδαση, μάθηση και διαδραστικά παιχνίδια! Παιδιά δημοτικού και γυμνασίου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το καινούργιο project που δημιούργησε το Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα. Το “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο” περιλαμβάνει έναν κύκλο τεσσάρων εργαστηρίων που συνθέτει ένα ξεχωριστό ομαδικό διαδραστικό παιχνίδι! Τα παιδιά θα μάθουν και προγραμματίζουν τους μικροελεγκτές microbit, ώστε να αναθέτουν τυχαίες ταυτότητες και ρόλους. Θα παρακολουθήσουν τις ψήφους, θα μπλοφάρουν και θα ξεγελάσουν όλους τους συμπαίκτες.

 

 

Με αυτόν τον τρόπο οι μικροί συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες του προγραμματισμού, της μηχανοτρονικής και με τα κλασικά παιχνίδια ρόλων. Αξίζει να τονίσουμε ότι για τη συμμετοχή στα εργαστήρια δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το πρόγραμμα ολοκληρωμένο και αποκτήστε το εισιτήριό σας.  “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο”

 

Πρώτο εργαστήριο:

Γνωριμία με το microbit τις έννοιες input, process, output, communication, software και ροή ρεύματος. Διαφορές ενός μικροελεγκτή από έναν μικροεπεξεργαστή.

Δεύτερο εργαστήριο

Μαθαίνουμε πώς τα microbit επικοινωνούν μεταξύ τους με ασφάλεια. Προσομοίωση παιχνιδιού παιξίματος ζαριών.

Τρίτο εργαστήριο

Εισαγωγή στην ασύρματη επικοινωνία και στις έννοιες peer to peer και server client. Προσομοίωση παιχνιδιού κυνηγιού θησαυρού.

Τέταρτο εργαστήριο

Προσομοίωση του παιχνιδιού “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο” με microbit.

Εισηγητής: Παύλος Ρουμελιώτης, CityLab

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.