Home / Family  / Πάμε διακοπές στο… θέατρο με το ΚΘΒΕ!

Πάμε διακοπές στο… θέατρο με το ΚΘΒΕ!

Το ΚΘΒΕ για μία ακόμα χρονιά, ξεκινάει την αγαπημένη πια καλοκαιρινή δραστηριότητα των παιδιών, το Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο!

Πιστό στο ραντεβού του με τους μικρούς φίλους του θέατρου, το ΚΘΒΕ ξεκινάει και φέτος την αγαπημένη πια καλοκαιρινή δραστηριότητα των παιδιών,.που δεν είναι άλλη  από το Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο!  

Αυτό το καλοκαίρι, οι μικροί συμμετέχοντες των καλλιτεχνικών εργαστηρίων θα επινοούν.κάθε εβδομάδα τη δική τους παράσταση, βασισμένοι σε τεχνικές θεάτρου που θα ανακαλύπτουν.

Από τις 26 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου  και από τις 21 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2023,.το Θέατρο ανοίγει την αγκαλιά του και προσκαλεί τους λιλιπούτειους θεατρόφιλους σ’ έναν κόσμο έκφρασης, φαντασίας και δημιουργίας.

 

Ο στόχος των προγραμμάτων

Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι να μυήσουν τα παιδιά στη μαγεία του θεάτρου και μέσα από τα εργαλεία της θεατρικής έκφρασης και από το παιχνίδι να γνωρίσουν την ιστορία και τα διαφορετικά είδη θεάτρου,.να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες και να διευρύνουν τη σκέψη για τον ρόλο τους και τον ρόλο των άλλων στην κοινωνία. 

Τα παιδιά μέσα από το θέατρο επικοινωνούν, μοιράζονται και εξελίσσονται, καθώς κάθε θεατρική.δραστηριότητα είναι ένα ταξίδι αναζήτησης και μια πολύπλευρη εμπειρία.

 

 

Πού απευθύνονται τα προγράμματα;

Μια ομάδα από έμπειρους παιδαγωγούς συντονίζει, με τη συνεργασία ηθοποιών του ΚΘΒΕ,.8 θεματικές εβδομάδες για παιδιά νηπιακής και σχολικής ηλικίας,.καθώς και για νέους Ά Γυμνασίου (με ειδικά τμήματα για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών, 7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών) με συγκεκριμένες δραστηριότητες,.όπως ξεναγήσεις σε χώρους του θεάτρου,.διαδραστικούς περιπάτους.(πολιτιστικές-εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εκτός θεάτρου), μουσική, χορό-κίνηση, σκηνογραφία, θέατρο, αφήγηση, προβολές, ζωγραφική, ειδικές κατασκευές.

 

Η διάρκεια των προγραμμάτων

Τα Ολοήμερα Θερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια για παιδιά, θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30-16:00, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (26 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου και από τις 21 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου).

 

Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα για ευελιξία στη συμμετοχή, επιλέγοντας από μία εβδομάδα και για όσες και όποιες εβδομάδες θέλετε (με δυνατότητα άφιξης αργότερα και αναχώρησης νωρίτερα από το καθορισμένο ωράριο, κατόπιν συνεννόησης). Τα τμήματα ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (ολιγομελή, αυστηρή ηλικιακή σύνθεση) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας τους.

 

Οι εγγραφές ξεκινούν στις 15 Μαΐου 2023. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται  το αργότερο μέχρι 4 ημέρες πριν την έναρξη της εβδομάδας που θέλετε να παρακολουθήσετε.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το κόστος και τους όρους συμμετοχής στο www.ntng.gr.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath