Home / Cozyhome  / Ο Tom Dixon και η δύναμη της φωτεινότητας

Ο Tom Dixon και η δύναμη της φωτεινότητας

tom dixon new collection
Η νέα lighting collection του Tom Dixon αποδεικνύει τον θετικό αντίκτυπο του καλού φωτισμού όχι μόνο στο εσωτερικό περιβάλλον, αλλά και στη διάθεση και ευημερία μας!

 

Σύμφωνα με τον Bρετανό designer Tom Dixon, το φως είναι η μυστηριώδης δύναμη που επιτρέπει την ύπαρξη ζωής στη γη και σε εμάς να βλέπουμε τον κόσμο μας. Καθώς οι εποχές αλλάζουν, το φθινόπωρο φέρνει περισσότερες ώρες σκότους. Έτσι, η επιθυμία μας, για πιο εμπλουτισμένο και λαμπερό φωτισμό στους χώρους που ζούμε, γίνεται πιο έντονη.

 

Τα τελευταία χρόνια, το Tom Dixon Studio απολαμβάνει να πειραματίζεται με τη χρήση διάφορων υλικών στον φωτισμό, όπως ο ορείχαλκος, ο χαλκός, το μάρμαρο, το πολυκαρβονικό, ο χάλυβας και το γυαλί. Αυτό το φθινόπωρο, το brand αποκαλύπτει τα νέα του σχέδια, καθώς και updated best-selling αντικείμενα, που εφοδιάζονται με νέες προσαρμοσμένες μονάδες LED.

 

Συνειδητοποιημένος για την ανάγκη ενός ενεργειακά αποδοτικού μέλλοντος, ο Tom Dixon εισήγαγε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας LED υψηλής απόδοσης στα υπάρχοντα φωτιστικά του. Δημιούργησε, έτσι, μια σειρά από νέες φωτεινές καινοτομίες, που γιορτάζουν τη δύναμη του LED.

 

tom dixon Mirror Ball LED lights

Κρεμαστά φωτιστικά από χρώμιο Mirror Ball LED και αξεσουάρ Form. ©Tom Dixon

 

Όπως αναφέρει ο σπουδαίος designer:

“Ο καλός φωτισμός μπορεί να έχει ισχυρό αντίκτυπο στη διάθεση και την ευημερία μας. Έτσι, ερευνήσαμε την ικανότητα του φωτισμού να προκαλέσει συγκεκριμένες συναισθηματικές καταστάσεις, ανάλογα με την ένταση, τον κορεσμό και τη διαμόρφωσή του. Να ενεργοποιήσει μια σειρά από γνωστικές δεξιότητες, όπως ο δυναμισμός, η χαλάρωση, η ιδιωτικότητα, η οπτική διαύγεια, η διέγερση, η παραγωγικότητα, ακόμα και η αποτελεσματικότητα.

Ωστόσο, τα κακά επίπεδα φωτός, ιδιαίτερα τον χειμώνα, μπορεί να οδηγήσουν σε υπνηλία, ανησυχία, άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. Αυτό μας κάνει ακόμη πιο παθιασμένους με τη δύναμη του φωτισμού, καθώς εξερευνούμε τρόπους με τους οποίους ανεβάζει τη διάθεση και μας επιτρέπει να δημιουργούμε πιο αισθησιακούς και εκπληκτικούς εσωτερικούς χώρους.”

 

Spring LED Tom Dixon Bash vases

Τα κρεμαστά φωτιστικά Spring LED από ορείχαλκο και τα βάζα Bash, φωτογραφημένα αριστερά την ημέρα και δεξιά τη νύχτα. ©Tom Dixon

 

Οι νέες φουτουριστικές εικόνες του brand είναι το προϊόν μιας συνεργασίας με τον Joe Mortell. Ο νεαρός digital artist περιγράφει υπερρεαλιστικούς, ονειρικούς χώρους, λουσμένους σε ανακουφιστικό φως, αποδεικνύοντας τον θετικό αντίκτυπο του φωτισμού σε ένα εσωτερικό περιβάλλον.

 

 

Melt LED Tom Dixon

Χρυσό κρεμαστό φωτιστικό Melt LED, ποτήρια Tank και μπολ Press. ©Tom Dixon

 

Οι τελευταίες καινοτομίες LED του Tom Dixon περιλαμβάνουν τα:
  • Melt LED
  • Spring LED
  • Mirror Ball LED
  • Globe LED
  • Opal LED

 

www.tomdixon.net

 

Κεντρική εικόνα: Χρυσό κρεμαστό φωτιστικό Melt LED, ποτήρια Tank και μπολ Press.

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin