Home / Fashion  / Ο Marc Jacobs φέρνει τις πριγκίπισσες της Disney στο catwalk

Ο Marc Jacobs φέρνει τις πριγκίπισσες της Disney στο catwalk

Marc Jacobs
Είχες αναρωτηθεί ποτέ, τι θα γινόταν αν οι πριγκίπισσες της Disney περπατούσαν σε ένα show μόδας; Μάλλον, ο Marc Jacobs είχε την ίδια σκέψη, όταν σχεδίαζε τη φθινοπωρινή του συλλογή.

 

Όπως και κάθε άλλη συλλογή, έτσι και για το φθινοπωρινό show του ο Marc Jacobs ακολούθησε.πιστά την ίδια συνταγή επιτυχίας: δημιουργικότητα, ρέτρο επιρροές και προσοχή στη λεπτομέρεια. Μέσα σε σχεδόν επτά λεπτά, ο Αμερικανός σχεδιαστής κατάφερε να μετατρέψει για ακόμα.μία φορά το catwalk σε θεατρικό σανίδι και το fashion show του σε μία αξιομνημόνευτη θεατρική παράσταση.

 

 

Χωρίς να ακολουθεί το παραδοσιακό fashion calendar εδώ και χρόνια, ο Marc Jacobs παρουσίασε το φθινοπωρινό.του show στην είσοδο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης, στο Bryant Park. Ακολουθούμενη από την ανοιξιάτικη συλλογή του “Wonders-η οποία λειτούργησε, κατά κάποιον τρόπο, σαν φόρος τιμής για τα 40 χρόνια θητείας του σχεδιαστή στον χώρο της μόδας- η συλλογή “Joy, period” αποτέλεσε μία μορφή συνέχειας του προηγούμενου εντυπωσιακού dollhouse. Μπορεί τα big hair να έλειπαν από το προχθεσινό show, ωστόσο οι βλεφαρίδες.των μοντέλων συνέχισαν να γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες.

 

 

Η συλλογή “Joy, period” φιλοξένησε φιγούρες εμπνευσμένες από τις πριγκίπισσες της Disney,.τη Marilyn Monroe, αλλά και τα key pieces της μόδας των 50s.

 

Με ογκώδεις σιλουέτες -που μοιάζουν περισσότερο με μία 3d αλλά κομψή απεικόνιση επάνω στο σώμα,.παρά με ένα κλασικό ready-to-wear φόρεμα- έντονα χρώματα, αλλά και την επιστροφή του πιο εμβληματικού και ρέτρο μοτίβου της δεκαετίας του ’50,.ο Marc Jacobs κατάφερε να φέρει στη σκηνή τις πριγκίπισσες της Disney, δίνοντάς τες την ευκαιρία να περπατήσουν μέσα σε high fashion δημιουργίες.

 

Marc Jacobs

Marc Jacobs

 

 

Δείτε το εντυπωσιακό show 

 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada